Πολιτική Υγείας

HΠΑ CNN: Κατακρίνει το «τεράστιο λάθος» του διαχειριστή του Μπάιντεν στις δοκιμές covid-19

HΠΑ CNN: Κατακρίνει το «τεράστιο λάθος» του διαχειριστή του Μπάιντεν στις δοκιμές covid-19

Ερωτηθείσα από τον Peter Alexander του NBC την περασμένη εβδομάδα γιατί οι Αμερικανοί πρέπει να «εμπιστεύονται» το CDC, η διευθύντρια Rochelle Walensky υπερασπίστηκε τις κυμαινόμενες οδηγίες του πρακτορείου, λέγοντας ότι απλώς ακολουθούσαν την επιστήμη.

HΠΑ CNN: Οι ΗΠΑ απέχουν «μακριά» από τις ανάγκες δοκιμών COVID: Πρώην εν ενεργεία διευθυντής του CDC ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον, Δρ. Ρίτσαρντ Μπέσερ, ασχολείται με την κρίση των δοκιμών COVID-19, τις πολιτικές μάσκας και τα εμβόλια, καθώς η παραλλαγή Omicron αυξάνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχτηκε δικομματική οργή για τον προφανή λάθος χειρισμό των τεστ για την COVID-19, καθώς τόσο τα τεστ όσο και η υπομονή των Αμερικανών ήταν ανεπαρκή σε εθνικό επίπεδο.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν συνηθίσει να τροποποιούν τις κατευθυντήριες οδηγίες για την COVID-19, με την πιο πρόσφατη μείωση του συνιστώμενου χρόνου καραντίνας για τους μολυσμένους ασθενείς από 10 ημέρες σε πέντε. Όσοι έχουν μολυνθεί λαμβάνουν τώρα οδηγίες να απομονωθούν για μόλις πέντε ημέρες, ακολουθούμενες από πέντε ημέρες φορώντας μάσκα γύρω από άλλους ανθρώπους.

Το CDC παραδέχτηκε επίσης ότι οι αρχικές του εκτιμήσεις σχετικά με τον επιπολασμό της παραλλαγής omicron ήταν πολύ μακρυά και φάνηκε να κυκλοφόρησε κάποιες παραπλανητικές οδηγίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των γρήγορων δοκιμών αντιγόνου. Πριν από αυτό, ο οργανισμός εξέδωσε μια σειρά συγκεχυμένων οδηγιών σχετικά με τη χρήση μάσκας. Ένα πάνελ του CNN την Κυριακή σχολίασε τα ανάμεικτα μηνύματα της κυβέρνησης Μπάιντεν.

«Είναι το χειρότερο είδος προβλήματος», είπε ο αρθρογράφος της Washington Post Πολ Κέιν στο «Inside Politics».

«Έχουν πρόβλημα πολιτικής και πρόβλημα ανταλλαγής μηνυμάτων».

Ο Κέιν χτύπησε τον Λευκό Οίκο επειδή πρώτα επικεντρώθηκε σε μια προσέγγιση μόνο με εμβόλια αντί να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των δοκιμών, λέγοντας: «Νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να εμβολιάσουν τον δρόμο τους για να ξεφύγουν από αυτό το πρόβλημα». «Αυτή η κυβέρνηση, με όλα τα χρήματα στον κόσμο, από τις δικομματικές συμφωνίες του 2020 και τον μονομερή λογαριασμό των Δημοκρατικών 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο, είχε όλα τα χρήματα στον κόσμο για δοκιμές, και απλά δεν επικεντρώθηκαν σε αυτό. Ήταν τεράστιο λάθος», πρόσθεσε.

Και τώρα τα μηνύματα όσον αφορά το τι προκύπτει από το CDC είναι «εξίσου μπερδεμένα όσο ποτέ», είπε. Ακόμη και πρώην σύμβουλοι Μπάιντεν προέτρεψαν τον Λευκό Οίκο να χαράξει μια διαφορετική πορεία για χάρη της υγείας της χώρας.

Το «νέο φυσιολογικό», εξήγησαν, θα πρέπει να είναι «η αναγνώριση ότι ο SARS-CoV-2 δεν είναι παρά ένας από τους πολλούς κυκλοφορούντες αναπνευστικούς ιούς που περιλαμβάνουν τη γρίπη, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) και άλλους», έγραψαν οι σύμβουλοι στο Journal of the American Medical Association.

Ένας από τους συγγραφείς των άρθρων, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Grossman του NYU, Dr. Celine Gounder, επέκτεινε τις επικρίσεις της στο “Meet the Press”, λέγοντας ότι ο Λευκός Οίκος θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει μια καλύτερη σχέση εργασίας με τον ιδιωτικό τομέα για την παραγωγή πιο γρήγορων δοκιμών.

«Ο Λευκός Οίκος και η κυβέρνηση σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν κάνει περισσότερα, νωρίτερα, για να συνεργαστούν με τον ιδιωτικό τομέα για να δημιουργήσουν μια πιο σταθερή ζήτηση κάνοντας παραγγελίες μεγάλου όγκου», πρότεινε. Ερωτηθείσα από τον Peter Alexander του NBC την περασμένη εβδομάδα γιατί οι Αμερικανοί πρέπει να «εμπιστεύονται» το CDC, η διευθύντρια Rochelle Walensky υπερασπίστηκε τις κυμαινόμενες οδηγίες του πρακτορείου, λέγοντας ότι απλώς ακολουθούσαν την επιστήμη.

«Η δουλειά μου αυτήν τη στιγμή είναι να λαμβάνω όλη την επιστήμη και τις πληροφορίες που έχουμε και να παρέχω καθοδήγηση και συστάσεις στον αμερικανικό λαό που είναι προσαρμοσμένος στην επιστήμη που υπάρχει», είπε. «Αυτή η πανδημία μας έδωσε πολλές νέες και ενημερωμένες επιστήμες τα τελευταία δύο χρόνια και είναι δουλειά μου να μεταφέρω αυτήν την επιστήμη μέσω αυτών των συστάσεων και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρώην σύμβουλοι του Μπάιντεν, γιατροί, τον καλούν τώρα να υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση στην πανδημία COVID-19

Ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του «κάνει βελτιώσεις» δημιουργώντας ομοσπονδιακούς χώρους δοκιμών και δίνοντας στο κοινό rapid test στο σπίτι.

Η επίδραση της Omicron σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.