Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Ψηφιοποίηση του Κράτους: Απρόσκοπτη διεκπεραίωση υποθέσεων του πολίτη στο δημόσιο με νέο νόμο

Ψηφιοποίηση του Κράτους: Απρόσκοπτη διεκπεραίωση υποθέσεων του πολίτη στο δημόσιο με νέο νόμο

Το ψηφιακό πορτοφόλι ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ευκολότερα τις συναλλαγές τους με το δημόσιο και να διαχειρίζονται απρόσκοπτα τα δεδομένα τους, διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτικότητά τους.

Ψηφιοποίηση του Κράτους: O νέος νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες, εισάγεται την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται να θέσει οριστικά στο παρελθόν την υποχρέωση του πολίτη να προσκομίζει δικαιολογητικά για τη διεκπεραίωση υποθέσεών του στο δημόσιο, καθώς με την ψηφιοποίηση του κράτους οι Υπηρεσίες θα μπορούν να αντλούν απευθείας τα απαραίτητα έγγραφα από τους αρμόδιους φορείς.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, έρχεται να βάλει τέλος στην έκδοση πιστοποιητικών, ενώ μέσω του Gov Wallet, οι πολίτες θα μπορούν να δίνουν τη συγκατάθεσή τους ώστε οι υπηρεσίες να αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα που απαιτούνται για την πραγματοποίηση συναλλαγών. «Θέλουμε καθημερινά να συμβάλλουμε στη ενδυνάμωση ενός ψηφιακού κράτους που μειώνει τη γραφειοκρατία, ακόμη και την ψηφιακή, σέβεται τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και «χτίζει» σχέσεις εμπιστοσύνης» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στο σχέδιο νόμου θεσμοθετείται και το Gigabit Voucher, το οποίο θα επιδοτεί νοικοκυριά για συνδεσιμότητα σε υπερ-υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο. Την Τρίτη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναμένεται να συναντηθεί με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για να συζητήσουν θέματα ευρυζωνικότητας. Δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια και ΚΤΕΟ, έχουν βγει ήδη από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και έχουν πάρει θέση στο κινητό του οδηγού.

Μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto» του Wallet, οι Αρχές θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των οχημάτων και θα μπορούν να ελέγξουν, κατόπιν συγκεκριμένης διαδικασίας επαλήθευσης, τα ψηφιακά έγγραφα. Το ψηφιακό πορτοφόλι ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ευκολότερα τις συναλλαγές τους με το δημόσιο και να διαχειρίζονται απρόσκοπτα τα δεδομένα τους, διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτικότητά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπουργείο Δικαιοσύνης - Συνάντηση εργασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης

Η Υπηρεσία ψηφιοποίησης του υπουργείου Υγείας και ο υπεύθυνος

Ποιες είναι οι νέες εφαρμογές που «μπαίνουν» από σήμερα στο ψηφιακό πορτοφόλι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Βασικά θέματα του Συμβουλίου αποτέλεσαν η έγκριση των Συμπερασμάτων για το Μέλλον της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υιοθέτηση της Σύστασης του Συμβουλίου για τους τύπους καρκίνου που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Close Icon