Παρασκήνιο

Υπουργείο Υγείας: Η Υπηρεσία ψηφιοποίησης και ο υπεύθυνος

Υπουργείο Υγείας: Η Υπηρεσία ψηφιοποίησης και ο υπεύθυνος

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Υγείας ορίζεται ως Υπηρεσία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αποστολή τον συντονισμό όλων των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων.

Αρμοδιότητες

Στην Αυτοτελή Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενσωματώνονται όλες οι αρμοδιότητες που σχετίζονται με την αξιοποίηση των τεχνολογίων πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ) και γενικότερα τον συντονισμό της υλοποίησης δράσεων ψηφιακής διακυβέρνησης, όπως προβλέπονται στο άρθρο 9 του ν.4727/2020. Ειδικότερα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, πέραν των προβλεπόμενων αρμοδιοτήτων της, παρέχει τεχνική υποστήριξη για την κάλυψη των μηχανογραφικών αναγκών του Υπουργείου και την οργάνωση. Λειτουργία και συντήρηση των υποδομών πληροφορικής και επικοινωνιών του Υπουργείου και μεριμνά ιδίως για την ορθολογική αξιοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων, την ψηφιοποίηση των διοικητικών διαδικασιών. Την βελτίωση των σχέσεων κράτους – πολίτη, την υποστήριξη προς όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου και τους εποπτευόμενους φορείς για την υλοποίηση της περαιτέρω χρήσης των πληροφοριών του δημόσιου τομέακαι την υλοποίηση της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών αλλά και  τον σχεδιασμό καινοτόμων υπηρεσιών με χρήση ΤΠΕ, καθώς και για κάθε άλλο ζήτημα σχετικό με την ανάπτυξη της πληροφορικής και των επικοινωνιών στον δημόσιο τομέα.

Υπεύθυνος Ψηφιακών Δράσεων

Ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Υγείας ορίζεται του άρθρου 8 του ν.4727/2020 για το Υπουργείο Υγείας και ασκεί τις προβλεπόμενες από το ως άνω άρθρο αρμοδιότητες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σε πόλεμο Κυβέρνηση με κλινικάρχες της Θεσσαλονίκης

Η «ακτινογραφία» του εθνικού σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό

ΕΣΠΥ: Προτάσεις να  ενεργοποιηθεί το Εθνικό  Συμβούλιο  Διακυβέρνησης Ηλεκτρονικής Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπουργός Υγείας: Επέκταση της σύμβασης για νομική υποστήριξη της δομής ΕΣΠΑ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλειος Κικίλιας αποφάσισε  την χρονική  επέκτασης της σύμβασης του έργου «Υπηρεσίες συμβούλου νομικής υποστήριξης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας».

Ιδού η ομάδα συντονισμού διαχείρισης ασθενών με Covid19 στα Νοσοκομεία

Στην συγκρότηση και ορισμό μελών Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης Ασθενών με Covid-19 στα Νοσοκομεία , προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας . Πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Κωστιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

ΠΦΣ: Κακώς δώσαμε clawback για το aerochamber

Απαιτούνται αλλαγές στη συλλογική σύμβαση των ιατροτεχνολογικών προϊόντωνΜερίδα φαρμακοποιών φαίνεται να κατέθεσε εσφαλμένα clawback των ετών 2018 και 2019 για το ιατροτεχνολογικό προϊόν aerochamber προς τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος κακώς το επέβαλε και το εισέπραξε.

Κολχικίνη: Γιατί τόση βιασύνη να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η δυνατότητα  χορήγησης ;

Θετική η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19 , μετά τα θεαματικά αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης η οποία υποδεικνύει σημαντικό όφελος, καθώς παρατηρήθηκε μείωση κατά 44% της θνητότητας, 25% της νοσηλείας και 50% της ανάγκης διασωλήνωσης, όμως οι προβληματισμοί είναι μεγάλοι .

Οι στρατηγικοί στόχοι και το όραμα του Υπουργείου Υγείας για 2021-2023

Στρατηγικοί στόχοι Υπουργείο Υγείας 2021: Η εξάλειψη παραγόντων κίνδυνου για την υγεία, (κοινωνικο-οικονομικών και συμπεριφοράς) αλλά και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για όλους της πολίτες, με παράλληλη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αποτελούν το όραμα του Υπουργείου Υγείας για την χρονική περίοδο εφαρμογής την τριετία 2021-2023.

Απόρριψη ένταξης φαρμάκου στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων

Αρνητική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων για την ένταξη φαρμάκου για το καρδιαγγειακό σύστημα στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων. , λόγω αρνητικής επίπτωσης στον προϋπολογισμό.

ΙΦΕΤ ιατρικός εξοπλισμός: Πραγματοποιεί γρήγορες προμήθειες αλλά όχι νόμιμες και όχι φθηνές

Η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή έχει δημιουργήσει στο πλαίσιο του μηχανισμού rescEU , ένα στρατηγικό απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού για παράδειγμα αναπνευστήρων και προστατευτικών μασκών, ώστε να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της πανδημίας της COVID 19.