Πολιτική Υγείας

Γηροκομείο Κεντάκι ΗΠΑ: Ανησυχία για την επίδραση του εμβολίου μετά από ξέσπασμα που συνδέεται με την παραλλαγή R.1

Γηροκομείο Κεντάκι ΗΠΑ: Ανησυχία για την επίδραση του εμβολίου μετά από ξέσπασμα που συνδέεται με την παραλλαγή R.1

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC προτρέπουν τη χρήση εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις για την προστασία των κατοίκων και την πρόληψη της μετάδοσης ιών.

Γηροκομείο Κεντάκι ΗΠΑ: Η έκθεση πρότεινε ότι τα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί αντιμετώπιζαν 3 έως 4,1 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης. Μια λεγόμενη παραλλαγή γενεαλογίας R.1 coronavirus εντοπίστηκε σε ένα ξέσπασμα σε ένα νοσηλευτικό κέντρο του Κεντάκι, όπου σχεδόν όλοι οι κάτοικοι εμβολιάστηκαν, σύμφωνα με μια από τις τελευταίες αναφορές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Τα υπουργεία Υγείας σημείωσαν ότι οι μολύνσεις από κορωνοϊό αυξήθηκαν στο ένα τέταρτο των εμβολιασμένων κατοίκων, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο του εμβολίου.

Η ανώνυμη ειδικευμένη νοσηλευτική εγκατάσταση προσέφερε εμβολιασμούς σε όλους τους κατοίκους και το προσωπικό από τον Ιανουάριο, με το 90,4% των 83 κατοίκων να λαμβάνουν εμβόλιο και λίγο περισσότερο από τους μισούς υπαλλήλους δέχονται επίσης δόσεις. Μια έρευνα του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κεντάκυ αποκάλυψε ότι ένας μη εμβολιασμένος, μολυσμένος υπάλληλος ξεκίνησε το ξέσπασμα στις αρχές Μαρτίου, με αποτέλεσμα τελικά 46 περιπτώσεις COVID-19. Από το σύνολο, 26 κάτοικοι μολύνθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 18 πλήρως εμβολιασμένων ατόμων και 20 υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων εμβολιασμένων ατόμων.

Η έκθεση πρότεινε ότι τα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί αντιμετώπιζαν 3 έως 4,1 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης σε σύγκριση με τα άτομα που δέχθηκαν το εμβόλιο.

Τα πρόσφατα εγκεκριμένα εμβόλια κορωνοϊού είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά, αλλά δεν είναι 100% αποτελεσματικά, σημειώνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC και ο οργανισμός αναφέρει ότι αναμένονται σημαντικές περιπτώσεις ή λοιμώξεις σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αποδείχθηκε χαμηλότερη από αυτήν που παρατηρήθηκε στη διάθεση εμβολίων σε πραγματικό κόσμο στο Ισραήλ, αν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC προειδοποιούν για τη σύγκριση των αποτελεσμάτων λόγω μικρού μεγέθους δείγματος, αυξημένου κινδύνου και δοκιμών ανεξάρτητα από τα συμπτώματα στη νοσηλευτική εγκατάσταση του Κεντάκι.

Το εμβόλιο ήταν 86,5% προστατευτικό στη μείωση της συμπτωματικής ασθένειας για τους κατοίκους και 87,1% προστατευτικό μεταξύ των εργαζομένων, σύμφωνα με την έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC. Το εμβόλιο αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη κακών αποτελεσμάτων. Η αναφερόμενη αποτελεσματικότητα εμβολίου έναντι νοσηλείας ήταν πάνω από 94% για τους κατοίκους · κανένα προσωπικό δεν νοσηλεύτηκε.

Η παραλλαγή γενεαλογίας R.1 δεν αναφέρεται στις μεταγλωττισμένες παραλλαγές ενδιαφέροντος ή ενδιαφέροντος του CDC, αν και περιλαμβάνει πολλές μεταλλάξεις που παρατηρήθηκαν σε άλλες παραλλαγές που έχουν προηγουμένως αποδειχθεί ότι διαδίδονται πιο γρήγορα και αντιστέκονται στις θεραπείες αντισωμάτων.

“Αν και ο εμβολιασμός συσχετίστηκε με μειωμένη πιθανότητα μόλυνσης και συμπτωματικής ασθένειας, το 25,4% των εμβολιασμένων κατοίκων και το 7,1% των εμβολιασμένων HCP μολύνθηκαν, υποστηρίζοντας ανησυχίες σχετικά με πιθανή μειωμένη προστατευτική ανοσία στο R.1”, αναφέρει η έκθεση.

“Επιπλέον, εντοπίστηκαν τέσσερις πιθανές μολύνσεις, παρέχοντας κάποιες ενδείξεις περιορισμένης ή εξασθενημένης φυσικής ανοσίας σε αυτήν την παραλλαγή.”

Τρεις κάτοικοι πέθαναν, ένας από τους οποίους εμβολιάστηκε και οι τέσσερις πιθανές επαναμολύνσεις εντοπίστηκαν μεταξύ κυρίως μη εμβολιασμένων ατόμων. Όλες οι πιθανές περιπτώσεις επαναμόλυνσης περιελάμβαναν συμπτωματική ασθένεια και ένας κάτοικος νοσηλεύτηκε και πέθανε.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC προτρέπουν τη χρήση εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις για την προστασία των κατοίκων και την πρόληψη της μετάδοσης ιών. Η έκθεση είχε τους περιορισμούς της, όπως πιθανές αποκλίσεις στην κατάσταση της υγείας για τους υπαλλήλους που δέχτηκαν εμβόλιο έναντι εκείνων που δεν το έκαναν, κάτι που θα μπορούσε να παρακάμψει τα αποτελέσματα που δεν ελέγχουν τις υποκείμενες συνθήκες υγείας.

Είναι επίσης πιθανό ότι η δοκιμή αντιγόνου έχασε μερικές ασυμπτωματικές περιπτώσεις, οι οποίες εάν ήταν αληθινές, θα επηρέαζαν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα εμβόλια COVID-19 είναι ανοικτά σε παιδιά 16 ετών σε αυτές τις 20 πολιτείες και σε ακόμα 18 την επόμενη εβδομάδα

Πώς ορισμένες πολιτείες της Αμερικής χορηγούν εμβόλια Covid-19 με διπλάσια ταχύτητα

Ο Covid κατακερματίζει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Αμερικής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένα μοναδικό εικονικό συνέδριο του Βατικανού για την COVID-19 και άλλες παγκόσμιες απειλές για την υγεία

Ο στόχος του συνεδρίου, είπε, είναι να παραμεριστούν πολιτικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές διαφορές και να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης σε όλον τον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χορήγησε καταχώρηση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο covid-19 του Πεκίνου Sinopharm

Η Sinopharm δεν έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των δοκιμών στα επιστημονικά περιοδικά, οπότε ο ΠΟΥ ζήτησε ανάλυση των δεδομένων του, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο "κοιτάζει προσεκτικά" μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία,

"Tα κοινοτικά τεστ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εύρεσης και απομόνωσης νέων περιπτώσεων παραλλαγών και θα αναπτυχθούν όπου υπάρχουν αποδείξεις για κοινοτική μετάδοση", έγραψε η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας .

Χαρδαλιάς: Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Πρόκειται για το δήμο Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καθώς και το δήμο Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε καθολικό lockdown, αντίστοιχο με αυτό της Καλύμνου μπαίνει από αύριο το πρωί και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, στην Κάλυμνο, όπου βρίσκεται ήδη σε ισχύ το καθολικό lockodwn δε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Μαγιορκίνης: «Περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα»

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε κατά 6%. Στην Αττική, συνεχίζεται η συρρίκνωση της επιδημίας, έως και 30%, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα. Αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα αυτή την στιγμή αποτρέπουν χιλιάδες κρούσματα και θανάτους. Η συμμετοχή των νέων είναι σημαντική, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία οι νέοι οδηγούν την πανδημία, συμπλήρωσε.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 17 Μαΐου – Διατηρείται το ραντεβού στο λιανεμπόριο

Βάνα Παπαευαγγέλου: Στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων. Όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν επιθυμούσε να συμπέσει το άνοιγμα των βρεφονηπιακών με τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, τα οποία ανοίγουν στις 10 Μαΐου, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η επαναλειτουργία τους μία εβδομάδα μετά.

ΕΟΔΥ : Που θα γίνουν δωρεάν Rapid test σήμερα 07/05/21

ΕΟΔΥ : Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκονται σήμερα σε κεντρικά σημεία στην επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.