ΕΟΠΥΥ

Αποκλειστικό:Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει ο Σ.Μπερσίμης

Αποκλειστικό:Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει ο Σ.Μπερσίμης

Της Νικολέτας Ντάμπου

Παραιτήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός  και έγινε δεκτή η παραίτηση, όπως αποκλειστικά αποκάλυψε ο ίδιος στο LIFE2DAY.GR και αναλαμβάνει το ”τιμόνι”  του οργανισμού ο κ. Σταμάτης Μπερσίμης,  λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Νωρίτερα σήμερα έγινε δεκτή η παραίτηση του κ. Δημήτρη Κοντού από την Προεδρία του ΕΟΠΥΥ, που αποτελεί μία από τις μακροβιότερες. Ο κ. Κοντός, αντικαταστάθηκε από τον Σταμάτη Μπερσίμη, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του. Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σταμάτης Μπερσίμης  θα αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που βάλουν τον ΕΟΠΥΥ, στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο Δρ. Μπερσίμης Σωτήριος είναι Λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά από το 2010. Σπούδασε Στατιστική σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντίστοιχα. Η διδακτορική του μελέτη υποστηρίχθηκε από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος ΠΕΝΕΔ 2001, ενώ έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα.

 Εκτός του Πανεπιστημίου Πειραιά έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Ακόμα, ανήκει στο συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου τα τελευταία 8 έτη, διδάσκοντας εξειδικευμένα θέματα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Διασφάλιση Ποιότητας. Έχει διδάξει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης. Επίσης, έχει επιβλέψει περισσότερες από 25 μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη και εφαρμογή στοχαστικών μοντέλων επίβλεψης διεργασιών (ποιότητας διεργασιών, κλινικών δοκιμών, επιτήρηση ασθενειών, ποιότητας υπηρεσιών, κτλ) καθώς και με τη θεωρία ροών και σχηματισμών.  Έχει συγγράψει πάνω από 37 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 3 βιβλία στην Ελληνική, ενώ περισσότερες από 78 εργασίες του παρουσιάσθηκαν σε διεθνή ή πανελλήνια συνέδρια. Ταυτόχρονα, έχει κρίνει εργασίες για περισσότερα από 27 διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερα από 10 συνέδρια. Έχει επιτελέσει guest editor σε τεύχος του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Quality Technology and Quantitative Management. Οι ετεροαναφορές στο δημοσιευμένο έργο του στη διεθνή βιβλιογραφία είναι περισσότερες από 720. Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό κλινικών και ιατρικών εταιρειών. Μεταξύ των άλλων. έχει συνεργαστεί με την μονάδα ειδικών λοιμώξεων – AIDS του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός, την Α’ και Β’ γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το κέντρο διακοπής καπνίσματος του Ευγενίδιου θεραπευτηρίου, την ενδοκρινολογική μονάδα του Λαϊκού νοσοκομείου, του ιατρείου υπέρτασης του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, της μικροβιολογικής μονάδας του Αρεταίου νοσοκομείου, την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία, κ.α.

Έχει οργανώσει το διεθνές συνέδριο International Symposium on Statistical Process Control το 2013, υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπή του 28th European Meeting of Statisticians το 2010 καθώς και του 26ου, του 27ου και του 28ου Πανελλήνιου Συνέδριου Στατιστικής του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (2013-2015). Τον Ιούνιο του 2015 οργάνωσε το διεθνές συνέδριο Applied Stochastic Models and Data Analysis International Conference και διετέλεσε μέλος της επιστημονικής επιτροπής του International Symposium on Statistical Process Monitoring που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία το 2015.  Έχει οργανώσει συνεδρίες ειδικούς ενδιαφέροντος σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Το 2013 συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή της ημερίδας με θέμα: “Δημιουργία Γνώσης μέσα από τη συνέργεια Δημόσιων Φορέων, Δυνατότητες και Προοπτικές” στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων. Για την περίοδο 2014-2015 έχει λάβει χρηματοδότηση έρευνας από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής κρίσεων του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας για 2 διαδοχικά έτη.

Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές ενώσεις, της International Society for Business and Industrial Statistics, του European Network for Business and Industrial Statistics (ENBIS), της American Society for Quality, του Οικονομικό Επιμελητήριου της Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής (ΕΠΥ) και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ 100.000.000,00 € για εμβόλια

ΣΕΙΒ: Είναι παράλογη η επιβάρυνση του clawback στους εισαγωγείς και παραγωγούς

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Συστάθηκε η επιτροπή η διαπραγμάτευσης αμοιβών και τιμών ιατροτεχνολογικών προϊόντων του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). της οποίας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Θεόδωρο Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Για την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νόμο  ν.3918/11 και το  άρθρο 21 στις αρμοδιότητες του Προέδρου ΕΟΠΥΥ  παρ.και θ. αναφέρετο  ότι « Παραγγέλλει στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού.  Εποπτεύει και συντονίζει τις Υπηρεσίες της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αναθέτει σε δύο (2) δικηγόρους που ασχολούνται […]

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιοι από τους οποίους εκπροσωπούν φορείς, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και συμπεριλαμβάνει επιπλέον τροπολογίες που αφορούν στον οργανισμό . Η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στον Βασίλη Κικίλια.

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, με τις αλλαγές που επρόκειτο να φέρει η τροπολογία του Βασίλη Κίκιλια . Προκύπτει όμως ένα σημαντικό ερώτημα .

Επί τάπητος τα πρόστιμα των παθολόγων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Τούλη Πρόεδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Ρηγάτο.

Ξεκινά η παράδοση ΦΥΚ με ραντεβού για την σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Θεσσαλονίκη

Την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και να παραλάβουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους για σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν πλέον και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ .  Η Υπηρεσία διατίθεται από τα τέλη Μαρτίου στο Κεντρικό […]

ΕΟΠΥΥ: Σε ποιους παρόχους δίνεται παράταση των συμβάσεων

Παράταση συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων συγκεκριμένων κατηγοριών. Η παράταση των συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων συγκεκριμένων κατηγοριών προβλέπεται σε τροπολογία που αντικαθιστά το άρθρο 22 του ν. 4683/20. Η παράταση των συμβάσεων γίνεται με τους ίδιους όρους αναδρομικά από την ημερομηνία λήξης τους και μέχρι την 10η.10.2020, στις παρακάτω κατηγορίες: –          Υγειονομικό υλικό –          […]