ΕΟΠΥΥ

Αποκλειστικό: Πολύωρη αναμονή, φωνές, νεύρα και ένας γιατρός για δεκάδες ασθενείς σε γενική εφημερία ( φώτο)

Αποκλειστικό: Πολύωρη αναμονή, φωνές, νεύρα και ένας γιατρός για δεκάδες ασθενείς σε γενική εφημερία ( φώτο)

Της Γεωργίας Σκιτζή 

Είσαι ασθενής και αναγκάζεσαι να πας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας το οποίο βρίσκεται σε γενική εφημερία; Καλό κουράγιο. Το healthweb.gr επισκέφτηκε το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” σε γενική εφημερία, συνομίλησε με ασθενείς και κατέγραψε καρέ – καρέ το γολγοθά ενός ασθενούς, ο οποίος πήγε με οξύτατους πόνους στο νοσοκομείο για να εξεταστεί και να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Βήμα 1. Ο ασθενείς και τα συνοδά μέλη δίνουν μάχη για να καταλάβουν που πρέπει να αποταθούν, καθώς το προσωπικό είναι λίγο και η ενημέρωση ελλιπής.

Βήμα 2. Όταν τελικά καταφέρεις και βρεις άκρη σε στέλνουν στο αρμόδιο τμήμα. Στην προκειμένη περίπτωση στο ουρολογικό. Εκεί υπήρχε ένας και μόνο γιατρός – ήρωας ο οποίος αντιστοιχούσε σε δεκάδες ασθενείς. Έξω από το ιατρείο είχαν συγκεντρωθεί ουρές  κόσμου, οι οποίοι περίμεναν αρχικά υπομονετικά και όταν περνούσε η ώρα άρχιζε να εξαντλείται η υπομονή και φώναζαν λόγω έλλειψης αντοχής. Όπως καταλαβαίνετε επειδή η ένταση είναι μεγάλη δεν λείπουν και οι …συμπλοκές μεταξύ των ασθενών ή ανάμεσα στους συγγενείς τους.

Βήμα 3. Μόνο για απλές εξετάσεις, για να εντοπίσουν δηλαδή οι γιατροί γιατί πονάς και να πάρουν ιστορικό περνούν από 7 ώρες και πάνω ( εν προκειμένω ο ασθενής μπήκε στο νοσοκομείο στις 15.00 και βγήκε στις 22.00).

Βήμα 4. Για μια απλή εξέταση, για παράδειγμα υπέρηχο, περιμένεις το λιγότερο για δύο ώρες.

Και όσο βιώνεις τον πόνο σου αλλά και την αγωνία του τι έχεις, γύρω σου άλλοι ασθενείς υποφέρουν, περνάς τους διαδρόμους και βλέπεις παντού ράντζα, αλλοδαπούς ασθενείς που προσπαθούν να συνεννοηθούν συνήθως  ανεπιτυχώς, αισθάνεσαι ότι τα μικρόβια καραδοκούν και σκέφτεσαι: τόσα χρόνια γιατί πληρώνω φόρους; Για να μην μπορώ με αξιοπρέπεια να αρρωστήσω;

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ 100.000.000,00 € για εμβόλια

ΣΕΙΒ: Είναι παράλογη η επιβάρυνση του clawback στους εισαγωγείς και παραγωγούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Συστάθηκε η επιτροπή η διαπραγμάτευσης αμοιβών και τιμών ιατροτεχνολογικών προϊόντων του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). της οποίας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Θεόδωρο Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Για την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νόμο  ν.3918/11 και το  άρθρο 21 στις αρμοδιότητες του Προέδρου ΕΟΠΥΥ  παρ.και θ. αναφέρετο  ότι « Παραγγέλλει στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού.  Εποπτεύει και συντονίζει τις Υπηρεσίες της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αναθέτει σε δύο (2) δικηγόρους που ασχολούνται […]

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιοι από τους οποίους εκπροσωπούν φορείς, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και συμπεριλαμβάνει επιπλέον τροπολογίες που αφορούν στον οργανισμό . Η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στον Βασίλη Κικίλια.

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, με τις αλλαγές που επρόκειτο να φέρει η τροπολογία του Βασίλη Κίκιλια . Προκύπτει όμως ένα σημαντικό ερώτημα .

Επί τάπητος τα πρόστιμα των παθολόγων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Τούλη Πρόεδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Ρηγάτο.

Ξεκινά η παράδοση ΦΥΚ με ραντεβού για την σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Θεσσαλονίκη

Την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και να παραλάβουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους για σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν πλέον και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ .  Η Υπηρεσία διατίθεται από τα τέλη Μαρτίου στο Κεντρικό […]

ΕΟΠΥΥ: Σε ποιους παρόχους δίνεται παράταση των συμβάσεων

Παράταση συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων συγκεκριμένων κατηγοριών. Η παράταση των συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων συγκεκριμένων κατηγοριών προβλέπεται σε τροπολογία που αντικαθιστά το άρθρο 22 του ν. 4683/20. Η παράταση των συμβάσεων γίνεται με τους ίδιους όρους αναδρομικά από την ημερομηνία λήξης τους και μέχρι την 10η.10.2020, στις παρακάτω κατηγορίες: –          Υγειονομικό υλικό –          […]