ΕΟΠΥΥ

Αποκλειστικό: Πολύωρη αναμονή, φωνές, νεύρα και ένας γιατρός για δεκάδες ασθενείς σε γενική εφημερία ( φώτο)

Αποκλειστικό: Πολύωρη αναμονή, φωνές, νεύρα και ένας γιατρός για δεκάδες ασθενείς σε γενική εφημερία ( φώτο)

Της Γεωργίας Σκιτζή 

Είσαι ασθενής και αναγκάζεσαι να πας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας το οποίο βρίσκεται σε γενική εφημερία; Καλό κουράγιο. Το healthweb.gr επισκέφτηκε το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” σε γενική εφημερία, συνομίλησε με ασθενείς και κατέγραψε καρέ – καρέ το γολγοθά ενός ασθενούς, ο οποίος πήγε με οξύτατους πόνους στο νοσοκομείο για να εξεταστεί και να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Βήμα 1. Ο ασθενείς και τα συνοδά μέλη δίνουν μάχη για να καταλάβουν που πρέπει να αποταθούν, καθώς το προσωπικό είναι λίγο και η ενημέρωση ελλιπής.

Βήμα 2. Όταν τελικά καταφέρεις και βρεις άκρη σε στέλνουν στο αρμόδιο τμήμα. Στην προκειμένη περίπτωση στο ουρολογικό. Εκεί υπήρχε ένας και μόνο γιατρός – ήρωας ο οποίος αντιστοιχούσε σε δεκάδες ασθενείς. Έξω από το ιατρείο είχαν συγκεντρωθεί ουρές  κόσμου, οι οποίοι περίμεναν αρχικά υπομονετικά και όταν περνούσε η ώρα άρχιζε να εξαντλείται η υπομονή και φώναζαν λόγω έλλειψης αντοχής. Όπως καταλαβαίνετε επειδή η ένταση είναι μεγάλη δεν λείπουν και οι …συμπλοκές μεταξύ των ασθενών ή ανάμεσα στους συγγενείς τους.

Βήμα 3. Μόνο για απλές εξετάσεις, για να εντοπίσουν δηλαδή οι γιατροί γιατί πονάς και να πάρουν ιστορικό περνούν από 7 ώρες και πάνω ( εν προκειμένω ο ασθενής μπήκε στο νοσοκομείο στις 15.00 και βγήκε στις 22.00).

Βήμα 4. Για μια απλή εξέταση, για παράδειγμα υπέρηχο, περιμένεις το λιγότερο για δύο ώρες.

Και όσο βιώνεις τον πόνο σου αλλά και την αγωνία του τι έχεις, γύρω σου άλλοι ασθενείς υποφέρουν, περνάς τους διαδρόμους και βλέπεις παντού ράντζα, αλλοδαπούς ασθενείς που προσπαθούν να συνεννοηθούν συνήθως  ανεπιτυχώς, αισθάνεσαι ότι τα μικρόβια καραδοκούν και σκέφτεσαι: τόσα χρόνια γιατί πληρώνω φόρους; Για να μην μπορώ με αξιοπρέπεια να αρρωστήσω;

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb:Ο υπουργός Υγείας συνόδεψε την Γκογκοζώτου στον ΕΟΠΥΥ και οι συσκέψεις

ΕΟΠΥΥ: Η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Γκογκοζώτου συνοδευόμενη από τον υπουργό Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους real time ελέγχους ή ελέγχους ηλεκτρονικών αρχείων, όπως στοχεύουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Υπουργός Υγείας κατά την ομιλία τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας της προσωρινής Διοικήτρια του Οργανισμού.

Ανδρέας Ξανθός: Γιατί καταψήφισε την Καρποδίνη για Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ

Αρνητική ψήφο για τον διορισμό της κυρίας Θεανώς Καρποδίνη, στη θέση της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ, έδωσε Ανδρέας Ξανθός Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τομεάρχης Υγείας Κ.Ο. κατά την ακρόαση και διατύπωση γνώμης στην διακομματική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων . Γιατί καταψήφισε ;

Καρποδίνη διοικήτρια ΕΟΠΥΥ: Ρυθμίσαμε 1,5 δις οφειλές από  clawback και rebate

 ‘’Υπήρχε μία σημαντικά μεγάλη αύξηση στην υπέρβαση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ και το πρώτο μέλημα μας ήταν καταρχήν αυτό να το παγώσουμε αλλά να λάβουμε και μέτρα για την περαιτέρω μείωσή του και τον εξορθολογισμό των δαπανών. ‘’ είπε η Θεανώ  Καρποδίνη κατά την ομιλία της στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας ως προσωρινή Διοικήτρια του Οργανισμού.Τι απάντησε στον Ανδρέα Ξανθό που την καταψήφισε .

Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου : Θα εργαστούμε για να καταστεί ο ΕΟΠΥΥ ένας σύγχρονος ασφαλιστικός φορέας

''Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της νέας θέσης μου στον ΕΟΠΥΥ και σε απόλυτη συνεργασία με τη Διοικήτρια, ώστε να καταστεί ο ΕΟΠΥΥ ο σύγχρονος ασφαλιστικός φορέας που οραματίστηκε ο Υπουργός Υγείας.’’, είπε η κυρία Βασιλική -Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου κατά την διάρκεια της ομιλίας της Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για συνέντευξη στην θέση μη Εκτελεστικής Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και διατύπωση γνώμης από τους βουλευτές και της αντιπολίτευσης

Δικαιώνεται το healthweb : Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο για αλλαγή στην οργανωτική δομή του ΕΟΠΥΥ.Παρασκήνιο τι θα κάνει η Διοικήτρια ;

Δικαιώνεται το healthweb.gr για  το ρεπορτάζ του, που αφορά στις σαρωτικές και μη αναγκαίες αλλαγές στην διάρθρωση του ΕΟΠΥΥ ,όπως η αύξηση του αριθμού Γενικών  Διευθύνσεων , που είχε εισηγηθεί η κυρία Θεανώ  Καρποδίνη στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού , καθώς τις απέρριψε το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών και δεν θα εκδοθεί σχετικός νόμος.

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)».