Πολιτική Φαρμάκoυ

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για το προϊόν Veltassa

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για το προϊόν Veltassa

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το φαρμακευτικό προϊόν Veltassa (δραστική ουσία Paratiramer calcium).

Ο υπουργός Υγείας αποφάσισε την  θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το φαρμακευτικό προϊόν Veltassa (δραστική ουσία Paratiramer calcium), ως ακολούθως: θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για το προϊόν Veltassa PD ORAL SUS 8,4 g/SACHET BTx30 SACHET (δραςπτκή ουσία Paratiramer calcium – κωδικός ΕΟΦ 3198101010).

To ύψος του προϋπολογισμού προσδιορίζεται ως εξής: – 2022 (1 .7.2022 -31.1 2.2022): 535.000,00 €, για τις ποσότητες που θα διατεθούν από τα ιδιωτικά φαρμακεία και αποζημιώνονται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – 2023 (1.1.2023 – 31.12.2023): 2.050.000,00 €, για τις ποσότητες που θα διατεθούν από τα ιδιωτικά φαρμακεία και αποζημιώνονται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Στο ανωτέρω ποσό συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ .

  • Δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εξοικονόμηση ‘’ φάντασμα ‘’ που πέτυχε το Υπ. Υγείας για το φάρμακο

Πλεύρης: 9 πολυεθνικές φαρμάκου ελέγχονται για τα αποθέματά τους

Δίνονται αποζημιώσεις σε ασθενείς που κάνουν χρήση ακουστικών και υγειονομικών υλικών

Επιλογή σειράς περικοπών από υο Υπουργείο υγείας σε νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ και φάρμακα, για τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας

Αποκλειστικό : Στρεβλώσεις στις διαδικασίες αποζημίωσης Υγειονομικού  Υλικού  στον ΕΟΠΥΥ

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας για το 2023

Λελογισμένος ο διαχωρισμός της εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης

Μπάμπης Καραθάνος:Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες

ΣΦΕΕ :Ζητάει την απόσυρση των ρυθμίσεων για τα φάρμακα από τον νόμο για την ΠΦΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επισημάνσεις της Φαρμακοβιομηχανίας για την παραγωγή και διανομή φαρμάκων διεθνώς και στην Ελλάδα

Στη συνέχεια, σημείωσε πως το θέμα των ελλείψεων και της επαρκούς παραγωγής φαρμάκων είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, ότι αποτελεί διεθνή πρόκληση και τονίζοντας ότι εκπροσωπεί την καινοτόμο φαρμακοβιομηχανία διαβεβαίωσε πως δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών όλων των ασθενών και ότι συμμετέχει στον θεσμικό διάλογο, προσφέροντας λύσεις και καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις, ενώ κάλεσε όλους τους φορείς να κινούνται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προς την ίδια κατεύθυνση.

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

ΕΚΑΠΥ : ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς  για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων . Ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Υγείας για το Φάρμακο .

Η πρόταση της Καλιφόρνιας για την παραγωγή ινσουλίνης θα μπορούσε να περιορίσει τις τιμές να βελτιώσει τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με μελέτη

Την CalRx θα μπορούσε κατά πάσα πιθανότητα να την πωλεί σε ολόκληρη τη χώρα, αποδίδοντας οικονομίες κλίμακας στην τιμή και τον ανταγωνισμό, δήλωσε ο Sherkow. "Εάν η CalRx τελικά επιτύχει, θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα της κυβέρνησης στα καλύτερά της: εξομάλυνση των αναποτελεσματικοτήτων της αγοράς, ενώ παράλληλα φροντίζει τους πιο άπορους πολίτες της", είπε.

Διαπυητική ιδρωταδενίτιδα: Θετικά αποτελέσματα για νέα θεραπεία

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι δύο μελέτες Φάσης 3, η BE HEARD I και η BE HEARD II, πέτυχαν τα πρωτεύοντα και τα βασικά δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία τους με στατιστική σημαντικότητα και σταθερή κλινική συνάφεια.

Κρέμα για έκζεμα άκρας χειρός (CHE)

Η LEO Pharma ανακοινώνει θετικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα Φάσης 3 από τη δοκιμή DELTA 1 με την κρέμα delgocitinib σε ενήλικες ασθενείς με μέτριο έως σοβαρό χρόνιο έκζεμα άκρας χειρός (CHE).