Ρεπορτάζ Υγείας

ΕΟΠΥΥ: Δίνονται αποζημιώσεις σε ασθενείς που κάνουν χρήση ακουστικών και υγειονομικών υλικών

ΕΟΠΥΥ: Δίνονται αποζημιώσεις σε ασθενείς που κάνουν χρήση ακουστικών και υγειονομικών υλικών

ΕΟΠΥΥ: Ο ΕΟΠΥΥ σε απόφασή του που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, καθορίζει νέες τιμές αποζημίωσης σε ακουστικά και υγειονομικά υλικά.

Ο ΕΟΠΥΥ σε απόφασή του που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, καθορίζει νέες τιμές αποζημίωσης σε ακουστικά και υγειονομικά υλικά. Πιο συγκεκριμένα, με σχετική απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ, προστίθενται νέα προϊόντα ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού υλικού προς αποζημίωση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  με καθορισμό τιμών αποζημίωσης.

Αποζημίωση σε ακουστικά και υγειονομικά υλικά

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ οι κατηγορίες παροχών υγειονομικού υλικού και πρόσθετης περίθαλψης, εντάσσονται στους κλειστούς προϋπολογισμούς (κλειστό όριο δαπανών) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, όπως αυτό προσδιορίζεται κάθε φορά με σχετική υπουργική απόφαση και η οποιαδήποτε αύξηση στην προκαλούμενη δαπάνη των κατηγοριών θα επιστραφεί ως clawback και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,.

Οι κατηγορίες για τα καλυπτόμενα υλικά έχουν ως εξής:

 • Ακουστικά βαρηκοΐας: 1.190 προϊόντα
 • Επιθέματα: 45 προϊόντα
 • Καθετήρες ουροποιητικού: 96 προϊόντα
 • Υλικά περιτοναϊκής κάθαρσης: 1 προϊόν
 • Υλικά αποσιδήρωσης: 17 προϊόντα
 • Αναλώσιμο υγειονομικό υλικό: 383 προϊόντα
 • Προϊόντα πρόσθετης περίθαλψης: 7.595 είδη
 • Αναπνευστικά: 21 προϊόντα
 • Οστομικά: 77 προϊόντα
 • Αντλίες ινσουλίνης: 2 προϊόντα
 • Διαβητολογικό υλικό: 41 προϊόντα
 • Αναλώσιμα: 1 προϊόν

ΕΟΠΥΥ: Έρχονται αλλαγές στην χορήγηση επιθεμάτων

Αλλάζει ο τρόπος χορήγησης επιθεμάτων, με στόχο τη «μείωση/εξάλειψη αναφορών/ καταγγελιών ασφαλισμένων για άγνοια περί εκτέλεσης παροχών στον ΑΜΚΑ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ.

Από χθες Τρίτη 17/01/2023 επεκτάθηκε η εκτέλεση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ–ΕΟΠΥΥ) με τη χρήση του ειδικού κωδικού μιας χρήσης για την επιβεβαίωση εκτέλεσης (OTP) και στην κατηγορία για τις γνωματεύσεις χωρίς απαίτηση έγκρισης εκτέλεσης που εκδίδονται για επιθέματα.

Η εφαρμογή θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις κατηγορίες ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ΕΚΠΥ–ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θάνος Πλεύρης: Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στα νοσοκομεία και στην ελληνική αγορά [live]

Πλεύρης: Πώς θα καλυφθούν οι ελλείψεις φαρμάκων

Ελλείψεις φαρμάκων: Προτεραιότητα του ΣΦΕΕ η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας

H Διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ στο healthweb.gr

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΙΣΠ: Απαράδεκτα συκοφαντικές και προσβλητικές οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια κατά ιατρών μελών μας

ΙΣΠ: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών καταδικάζει ομόφωνα τις απαράδεκτες και συκοφαντικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια κατά ιατρών μελών μας. 

Ο SARS-CoV-2 είναι απίθανο να προκαλέσει διαβήτη τύπου 1

Στη μελέτη, η επίπτωση του διαβήτη τύπου 1 στους Φινλανδούς κάτω των 15 ετών συγκρίθηκε με τρεις προηγούμενες περιόδους αναφοράς ίδιας διάρκειας. Τα αντισώματα SARS-CoV-2 σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1 αναλύθηκαν σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Olli Vapalahti. Μεταξύ των 785 παιδιών και εφήβων που διαγνώστηκαν με διαβήτη τύπου 1 κατά την περίοδο της πανδημίας, αντισώματα SARS-CoV-2 που προκλήθηκαν από μόλυνση βρέθηκαν μόνο σε πέντε άτομα, δηλαδή σε ποσοστό μικρότερο του 1%.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση των δυνητικά θανατηφόρων βακτηριακών λοιμώξεων λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη

"Πρόκειται για μια εργασία-ορόσημο που όχι μόνο συνδέει την παγκόσμια κλιματική αλλαγή με την ασθένεια, αλλά παρέχει ισχυρές αποδείξεις για την περιβαλλοντική εξάπλωση αυτού του εξαιρετικά θανατηφόρου βακτηριακού παθογόνου".

Η Ισημερινή Γουινέα επιβεβαιώνει 8 νέα κρούσματα του ιού Μάρμπουργκ

Χωρίς θεραπεία, ο ιός Μάρμπουργκ μπορεί να αποβεί μοιραίος σε ποσοστό έως και 88% των ανθρώπων που νοσούν από την ασθένεια. Κρούσματα Marburg και μεμονωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στο παρελθόν στην Αγκόλα, το Κονγκό, την Κένυα, τη Νότια Αφρική, την Ουγκάντα και την Γκάνα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.