Τεχνολογία

Τεχνολογία διάγνωση κορωνοϊός: Πιο ακριβείς και κινητές δοκιμές

Τεχνολογία διάγνωση κορωνοϊός: Πιο ακριβείς και κινητές δοκιμές

Τεχνολογία διάγνωση κορωνοϊός: Τεχνολογία που βοηθά στην ταχεία εξαγωγή και ανάλυση γενετικού υλικού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φτηνές, ακριβείς και κινητές δοκιμές COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των απομακρυσμένων κέντρων δοκιμών.

Η τεχνολογία «Dipstick», που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Jimmy Botella και τον Dr. Michael Mason του Πανεπιστημίου του Queensland, επιτρέπει την εξαγωγή γενετικού υλικού σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, με πλήρη μοριακή διάγνωση σε 40 λεπτά. “Αυτή η διαδικασία επιτυγχάνεται επί του παρόντος με τη χρήση μεγάλων και δαπανηρών εμπορικών εγκαταστάσεων που απαιτούν διαδικασίες πολλαπλών σταδίων και εξειδικευμένο εργαστηριακό εξοπλισμό”, δήλωσε ο καθηγητής Botella.

“Αντίθετα, η τεχνολογία της ράβδου μας είναι απίστευτα φθηνή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν οπουδήποτε, χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένου εξοπλισμού ή εργαστηρίου. “Η τεχνολογία μας επιτρέπει τον καθαρισμό νουκλεϊκών οξέων DNA και RNA από δείγματα ασθενών – ένα κρίσιμο βήμα στη διάγνωση COVID-19.

“Σε συνδυασμό με ένα φορητό διαγνωστικό μηχάνημα που έχουμε αναπτύξει – το οποίο ταιριάζει στο χέρι σας και μπορεί να τροφοδοτείται από μια σύνδεση αναπτήρα αυτοκινήτου – θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε την ταχύτερη αναγνώριση και απομόνωση θετικών ασθενών, συμβάλλοντας στη μείωση της εξάπλωσης της νόσου. “Ελπίζουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των διαγνωστικών δοκιμών COVID-19 σε μη εργαστηριακά περιβάλλοντα όπως αεροδρόμια, απομακρυσμένα κέντρα δοκιμών και κλινικές ιατρικής.”

Η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή γενετικού υλικού από τους περισσότερους ζωντανούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων, ζώων, βακτηρίων και ιών. Ο Δρ Michael Mason είπε ότι η ομάδα είχε ήδη εφαρμόσει την τεχνολογία σε άλλους τομείς, κυρίως για την καταπολέμηση των παθογόνων των φυτών. Το φορητό διαγνωστικό Droid του UQ,  μπορεί στη συνέχεια να προσφέρει μια πλήρη μοριακή διάγνωση σε μόλις 40 λεπτά.

“Χρησιμοποιήσαμε με επιτυχία τα στάγδην για να εντοπίσουμε ασθένειες που σχετίζονται με φρέσκα προϊόντα και σημαντικές καλλιέργειες που είναι κρίσιμες για τη διατροφή ορισμένων από τους φτωχότερους ανθρώπους του κόσμου”, δήλωσε ο Δρ Mason. “Ακόμα και σε απομακρυσμένες τοποθεσίες , όπως μεμονωμένες φυτείες στην Παπούα Νέα Γουινέα, χρησιμοποιήσαμε με επιτυχία την τεχνολογία για τον εντοπισμό ενός παθογόνου που σκοτώνει καρύδες.”

“Πραγματικά, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύσει σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια, οπουδήποτε.” Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι ράβδοι μέτρησης μπορούν να παραχθούν γρήγορα, φθηνά και χύμα χρησιμοποιώντας έναν κατασκευαστή ζυμαρικών. «Ήταν μια έκπληξη, σε ένα έτος γεμάτο εκπλήξεις», είπε ο καθηγητής Μπότελα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διάγνωση COVID-19 σε μόλις 30 λεπτά

Παγκόσμια προσπάθεια για γρήγορα covid-test σε φτωχές χώρες

Κορωνοϊός τεστ αντισωμάτων: Πόσο αποτελεσματικό και ακριβείας είναι

Πρωτότυπες μάσκες με αντιβακτηριακή επίστρωση

Ειδικά στις περιπτώσεις που τα συμπτώματα είναι κοινά με τον κορωνοϊό, είναι αντιληπτό σε τι ποσοστό δύναται να επηρεαστεί και μάλιστα αρνητικά το σύστημα υγείας. Για μία ακόμη φορά ήρθε στην επιφάνεια η δυναμική της έρευνας σε σύγχρονες ανάγκες.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στρώνει το έδαφος για την προληπτική ιατρική

Η έγκαιρη ανίχνευση συμπτωμάτων και οι προληπτικές ενέργειες μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων με επακόλουθη μείωση της ανάγκης για ριζικές και εντατικές θεραπείες.

Όταν η τεχνολογία, απλοποιεί τη διαδικασία της κολονοσκόπησης

Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, προκειμένου να γίνουν οι κολονοσκοπήσεις ευρύτερα διαθέσιμες, κάτι ουσιώδες για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του εντέρου», δήλωσε ο καθηγητής Ρομποτικής και Αυτόνομων Συστημάτων Πιέτρο Βαλντάστρι του Πανεπιστημίου του Λιντς.

Το πρώτο νοσοκομείο στην Ινδία αποκλειστικά με ψηφιακά αρχεία

Η ψηφιακή επιχείρηση υγείας KareXpert δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHR) που θα επιτρέψουν στα νοσοκομεία στην Ινδία να περάσουν χωρίς έγγραφα.