Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Σύμπραξη τηλεπικοινωνιακών κολοσσών για την καταπολέμηση του κοροναϊού

Σύμπραξη τηλεπικοινωνιακών κολοσσών για την καταπολέμηση του κοροναϊού

Η Vodafone, η Deutsche Telekom, η Orange και πέντε ακόμα πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ευρώπη δίνουν στοιχεία στις υγειονομικές υπηρεσίες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters οι πάροχοι κινητών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών έχουν έρθει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχοντας στις ευρωπαϊκές υγειονομικές υπηρεσίες δεδομένα γεωγραφικής θέσης των χρηστών τους, με σκοπό την παρακολούθηση της εξάπλωσης της φονικής ασθένειας σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης.

Οι εταιρείες από την Ιταλία, την Αυστρία, την Ισπανία και αλλού προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να δώσουν ακόμα ένα εργαλείο στις υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να γίνει εφικτό το πώς και πού μεταδίδεται ο ιός. Η Κομισιόν σημειώνει ότι η χρήση των δεδομένων αυτών θα γίνει ανώνυμα, προκειμένου να προστατεύεται η ιδιωτική ζωή των συνδρομητών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και να μην υπάρχουν ανησυχίες περί παρακολούθησης των κατόχων smartphones.

Ένα άλλο στοιχείο που ξεκαθαρίζει η Κομισιόν είναι ότι τα δεδομένα αυτά θα διαγραφούν οριστικά μόλις περάσει η κρίση της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι οι ειδικοί περί της προστασίας των προσωπικών δεδομένων τονίζουν ότι μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται σε αντίθεση με τους Κανονισμούς που η ίδια έχει θέσει και γίνεται, προφανώς, εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο κόσμος ολόκληρος λόγω του κορωνοϊού. Πάντως, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ευρώπης σημειώνει ότι οι συνθήκες είναι έκτακτες, επομένως είναι αποδεκτή η εν λόγω πρωτοβουλία.

Δεν είναι μόνο η Ευρώπη που επιδίδεται σε μία προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών και των κινήσεων των πολιτών της λόγω του κορωνοϊού, καθώς αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει και άλλες χώρες, όπως η Ταϊβάν και η Σιγκαπούρη, οδηγώντας αρκετούς σκεπτικιστές να σημειώσουν την ανησυχία τους μήπως μια τέτοια πρακτική γίνει μόνιμη εις βάρος της ιδιωτικής ζωής των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέοι βιοδείκτες για νεφρικές παθήσεις με νεφρωσικό σύνδρομο

Συνδυάζοντας οσφρητικούς υποδοχείς με τεχνητές οργανικές συνάψεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο χειρουργικό εργαλείο μετακινεί μικροσκοπικά βιοσωματίδια

Ρομποτική: Τα μέλη της ομάδας αναπτύσσουν μια μέθοδο μετακίνησης μικρών στόχων, όπως κύτταρα και φάρμακα, μέσα στο σώμα που δεν είναι επεμβατική. Αυτό σημαίνει ότι η μέθοδος δεν απαιτεί κοπές.

Τι είναι ένα εικονικό τμήμα επειγόντων περιστατικών - Και πότε πρέπει να «επισκεφτείτε» ένα

Η καταλληλότητα διαφέρει μεταξύ διαφορετικών προγραμμάτων, οπότε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό τμήμα επειγόντων περιστατικών, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις στη δικαιοδοσία σας. Τα περισσότερα εικονικά τμήματα επειγόντων περιστατικών είναι προσβάσιμα μέσω διαδικτύου, και ορισμένοι έχουν άμεσους αριθμούς τηλεφώνου.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει με τους εκ γενετής τυφλούς;

AI τυφλοί: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει τεράστιες δυνατότητες να φέρει επανάσταση στη ζωή των ατόμων που γεννιούνται τυφλά, ενισχύοντας την ανεξαρτησία, την προσβασιμότητα και τη συνολική ποιότητα ζωής τους.

Τα νοσοκομεία βλέπουν τις δυνατότητες στην εικονική νοσηλευτική, αλλά εξακολουθούν να μαθαίνουν πώς να τις χρησιμοποιούν

Τα νοσοκομεία του Τζέφερσον χρησιμοποιούν επίσης εικονικά σίτερ —τα κινητά καρότσια με οθόνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών—αλλά δεν βοηθούν με φάρμακα, check-in ή εξιτήριο. Το περιστατικό στο νοσοκομείο Abington υπενθύμισε ότι οι ανάγκες κάθε ασθενούς είναι διαφορετικές και ότι ο καλύτερος τρόπος για να κρατηθεί κάθε ασθενής ασφαλής μπορεί να ποικίλλει, είπε η Mallozzi.

Close Icon