Τεχνολογία

Πως ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να σώσει τον πλανήτη

Πως ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να σώσει τον πλανήτη

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο βασικός χρηματοδότης σε μια πρόταση που θέλει να αντιπαλέψει την κλιματική αλλαγή βάζοντάς τα με τον παντοδύναμο ήλιο. Το πλάνο δεν είναι βέβαια μια τρελή ιδέα του 63χρονου κροίσου, αλλά μια ιδέα του Χάρβαρντ που έχει τύχει της προσοχής του Γκέιτς. Και περιλαμβάνει τη μεταφορά τόνων σκόνης πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης, ψεκάζοντάς τη γύρω από τη στρατόσφαιρα για να γίνει το ηλιακό φως πιο αχνό.

Ο σκοπός είναι η δημιουργία μιας γιγαντιαίας σκιάς αντανακλώντας τμήμα της ζέστης και της ηλιακής ακτινοβολίας πίσω στο Διάστημα. Μειώνοντας έτσι την επίδραση του ηλιακού φωτός και προστατεύοντας πιθανότατα τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τη «MailOnline», τα πρώτα πειράματα ήταν να λάβουν χώρα πριν από μερικούς μήνες. Το πρόγραμμα του Χάρβαρντ (SCoPEx) προέβλεπε τη μεταφορά 2 κιλών σκόνης ανθρακικού ασβεστίου στη στρατόσφαιρα (σε ύψος 20 χιλιομέτρων) πάνω από το Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, ένα τεστ κόστους 3 εκατ. δολαρίων.

Μόνο που άλλοι επιστήμονες δεν είναι εξίσου αισιόδοξοι, προειδοποιώντας πως μια τέτοιας κλίμακας παρέμβαση θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια καταστροφική σειρά αντιδράσεων, μεταξύ των οποίων τυφώνες και ξηρασίες.

Για την ώρα το σχέδιο είναι στον πάγο, νομοπαρασκευαστική επιτροπή θα το εξετάσει ωστόσο τον προσεχή καιρό. Η Lizzie Burns, επικεφαλής της ομάδας του Χάρβαρντ, είπε χαρακτηριστικά: «Η ιδέα μας είναι τρομακτική. Εξίσου τρομακτική όμως είναι και η κλιματική αλλαγή».

Σύμφωνα με την εγκυρότατη επιθεώρηση «Νature», χρηματοδότης είναι ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έχει εκφράσει συχνά τη δέσμευσή του να αντιπαρατεθούμε αποφασιστικά με την κλιματική αλλαγή. Αν είναι ο ενδεικνυόμενος τρόπος, θα φανεί…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Είπε επίσης ότι η μελέτη ήταν και σημαντική και καλά σχεδιασμένη και προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα smartphones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Πώς επηρέασε η απομακρυσμένη εργασία τις εργαζόμενες μητέρες;

Remote work μητέρες: Τα επίπεδα άγχους των εργαζόμενων μητέρων εκτινάχτηκαν στα ύψη τις πρώτες μέρες της πανδημίας, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ευθύνες του σπιτιού και οδηγώντας σε εξουθένωση.

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης αλλάζει τα δεδομένα στην ψηφιακή υγεία

Κάμερα υψηλής ανάλυσης ιατρική: Λόγω της υψηλής χρονικής της ανάλυσης, η μέθοδος έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, όπως η καρδιά που χτυπά μέσα από το στήθος.

Τα smartphones προκαλούν τις περισσότερες πυρκαγιές στον Καναδά

Smartphones πυρκαγιά: Καταγράφηκαν 183 πυρκαγιές στον Καναδά τα τελευταία πέντε χρόνια που αφορούσαν τηλέφωνα και τα αξεσουάρ τους. Η δεύτερη πιο συχνή αιτία πυρκαγιών συσκευών ήταν οι θερμοστάτες, με 104 πυρκαγιές.

Το femtech ακμάζει ως τάση στην υγειονομική περίθαλψη

Femtech: Η παγκόσμια χρηματοδότηση για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στον κλάδο ξεπερνά το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά φέτος, ενώ ο κλάδος έχει τεράστιες δυνατότητες αγοράς.

Πώς να προστατευτείτε από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο άνθρακα δηλητηρίαση: Κάθε χρόνο στην Αμερική, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι επισκέπτονται τα επείγοντα για δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και περισσότεροι από 400 άνθρωποι πεθαίνουν. 

Η μεγάλη πρόκληση ψηφιακής διαλειτουργικότητας στην υγεία

Διαλειτουργικότητα: Η απρόσκοπτη διαλειτουργικότητα μεταξύ πληροφορικής και υγείας είναι μια κρίσιμη απαίτηση για τον έλεγχο της αναφοράς δημόσιας υγείας, την αντιστοίχιση ασθενών και τη μείωση του φόρτου του παρόχου.