Τεχνολογία

Ο γενετικός έλεγχος μπορεί να προσδιορίσει την αντιβιοτική αντοχή

Ο γενετικός έλεγχος μπορεί να προσδιορίσει την αντιβιοτική αντοχή

Η LexaGene έχει αναπτύξει ένα σημείο ιατρικής φροντίδας που μπορεί να εντοπίσει παθογόνους παράγοντες καθώς και αντιβιοτική / αντιμικροβιακή αντοχή μέσα σε μία ώρα. Η συσκευή το πετυχαίνει αυτό εντελώς αυτόματα μέσω της ενίσχυσης του γενετικού υλικού.

Η νέα έκθεση του CDC σχετικά με την ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά στις ΗΠΑ δείχνει ότι περισσότερες από 2,8 εκατομμύρια ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο και πάνω από 35.000 άνθρωποι πεθαίνουν ως αποτέλεσμα και το πρόβλημα αυξάνεται.

Μια από τις συνιστώμενες ενέργειες της έκθεσης είναι η βελτίωση της χρήσης και ανάπτυξης διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων που βοηθούν στην ταυτοποίηση των γεννητικών οργάνων που προκαλούν μόλυνση, έτσι ώστε οι ανθεκτικές λοιμώξεις να είναι νωρίτερα και να καθοδηγούν την κατάλληλη χρήση αντιβιοτικών.

Ένα τέτοιο τεστ έχει αναπτυχθεί από την LexaGene είναι μια εταιρεία που εδρεύει στο Beverly της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ. Η μέθοδος λειτουργεί με την ενίσχυση του γενετικού υλικού στο δείγμα από τον ασθενή για να τα αναγνωρίσει, αντί να περιμένει μια κουλτούρα η οποία διαρκεί 3-5 ημέρες.

Jack Regan: Για να παράσχει ένα υπόβαθρο – το πρώτο αντιβιοτικό στον κόσμο (πενικιλίνη) ανακαλύφθηκε το 1928 από τον Sir Alexander Fleming. Ήταν κρίσιμος για τη θεραπεία ασθενών του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, και ήδη από τη δεκαετία του 1950, η αντοχή στην πενικιλίνη είχε γίνει ένα ουσιαστικό κλινικό πρόβλημα. Ως απάντηση σε αυτό, αναπτύχθηκε ένας νέος τύπος αντιβιοτικού που ονομάζεται αντιβιοτικά βήτα λακτάμης, αλλά και πάλι – μέσα σε μια δεκαετία, ανακαλύφθηκε αντίσταση στα νέα αντιβιοτικά βήτα λακτάμης. Παρά ταύτα, ο αριθμός των νέων αντιβιοτικών που αναπτύχθηκαν και εγκρίθηκαν μειώθηκε σταθερά τις τελευταίες 3 δεκαετίες.

Σήμερα, έχει αναπτυχθεί αντίσταση σε όλα τα αντιβιοτικά που συνήθως συνταγογραφούνται.

Η παραδοσιακή διάγνωση περιλαμβάνει την αποστολή ενός δείγματος σε ένα εργαστήριο για μια κουλτούρα για τον εντοπισμό όχι μόνο του παθογόνου παράγοντα, αλλά και αν είναι ή όχι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά. Αυτή η διαδικασία συνήθως διαρκεί αρκετές ημέρες, αφήνοντας τους ιατρούς να συνταγογραφήσουν αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παρόλο που ενδέχεται να μην χρειαστούν.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα, επειδή τα ευρέως φάσματος αντιβιοτικά στο περιβάλλον, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιλεκτική πίεση για την εξέλιξη των βακτηριδίων και η ανάπτυξη αντοχής, γεγονός που αυξάνει τη ράβδο για επιτυχή κλινική θεραπεία.

Τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια και μύκητες προκαλούν σήμερα περισσότερες από 2,8 εκατομμύρια μολύνσεις και 35,000 θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο. Τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια προβλέπεται να προκαλέσουν> 10 εκατομμύρια θανάτους / έτος έως το 2050, εκμηδενίζοντας τον αριθμό των θανάτων λόγω καρκίνου

 Ποια είναι η σύσταση του CDC για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος;

Regan: Το 2013, απελευθερώθηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της CDC για την καταπολέμηση των βακτηρίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά (CARB). Πρόκειται για έναν πενταετή χάρτη πορείας για δράσεις για τον εντοπισμό, την πρόληψη και την αντιμετώπιση ανθεκτικών απειλών με διεθνή προσπάθεια. Το CDC επανέλαβε τις προτεινόμενες πέντε βασικές δράσεις στην πιο πρόσφατη έκθεσή του, “Απειλές κατά της αντιβιοτικής αντοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Ποια είναι η λύση LexaGene;

Regan: Η LexaGene συμβάλλει στις 5 πτυχές της συνιστώμενης λύσης του CDC. Η LexaGene παρέχει στους επαγγελματίες υγείας ένα αυτοματοποιημένο, εύχρηστο εργαλείο που έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει γρήγορα την αιτία της λοίμωξης, ενώ ταυτόχρονα να εντοπίζει αν η λοίμωξη είναι ανθεκτική στα συνήθη αντιβιοτικά, εντός μίας μόνο ώρας.

Πώς αναπτύχθηκε η τεχνολογία;

Regan: Έφτιαξα το εργαλείο LexaGene μετά από την επεξεργασία μιας τεχνολογίας που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) για την ανίχνευση Biothreat. Αυτή η τεχνολογία επικυρώθηκε από το DHS και υιοθετήθηκε για χρήση στο πρόγραμμα BioWatch της κυβέρνησης. Παρά τις επιτυχίες αυτού του μέσου, ήμουν πεπεισμένος ότι θα μπορούσα να σχεδιάσω μια καλύτερη τεχνολογία που θα ήταν πιο ευαίσθητη, πιο συγκεκριμένη, θα επιστρέψει τα αποτελέσματα πιο γρήγορα, θα μπορούσε να επεξεργαστεί πολλά δείγματα ταυτόχρονα, θα είχε χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και θα είχε χρησιμοποιήσει κατά μέρος από την ανίχνευση βιολογικών αιμοπεταλίων, όπως οι κλινικές διαγνωστικές εξετάσεις. Έτσι, επινόησα μια τεχνολογία για να ικανοποιήσω αυτές τις απαιτήσεις και μέσω του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Livermore, που υπέβαλε αίτηση προστασίας ευρεσιτεχνίας. Και το 2016, ίδρυσα τη LexaGene και έλαβα την άδεια πνευματικής ιδιοκτησίας. Από τότε, ο συνεργάτης μου, Daryl Rebeck, και έχω αντλήσει $ 18,6 εκατομμύρια δολάρια, ανέπτυξα την εταιρεία σε μια ομάδα 21, κατασκευασμένων και δοκιμασμένων σε βήτα πρωτότυπα, και τώρα εστιάζουμε στην τελική σχεδίαση και κατασκευή του οργάνου. Αναμένουμε να είμαστε εμπορικοί μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψηφιακοί δίδυμοι θα βοηθούν στη διάγνωση και θεραπεία ασθενειών

Συμβουλές για να βελτιώσετε την συγκέντρωσή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ιατρική τεχνολογία βοηθά την ανθρωπιστική δράση

Ανθρωπισμός τηλεϊατρική: Οι ιατρικές συσκευές σώζουν ζωές σε ένα συνηθισμένο περιβάλλον, αλλά σε μια ανθρωπιστική κρίση, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην παροχή φροντίδας που απαιτείται επειγόντως. 

Τι είναι αυτό που κάνει την εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας την καλύτερη επιλογή;

Εμφύτευση βαλβίδα: Οι καινοτόμες τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης αναδιαμορφώνουν τις θεραπευτικές προσεγγίσεις, παρέχοντας λιγότερο επεμβατικές και πιο ασθενοκεντρικές επιλογές.