Τεχνολογία

Νέα έρευνα επιδιώκει να εντοπίσει την τοποθεσία της συνείδησης του εγκεφάλου

Νέα έρευνα επιδιώκει να εντοπίσει την τοποθεσία της συνείδησης του εγκεφάλου

Σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η θέση της συνείδησης του εγκεφάλου, οι επιστήμονες τόνωσαν περιοχές ζωτικής σημασίας για τη συνείδηση ​​στους εγκεφάλους των πιθήκων. Με αυτόν τον τρόπο, οι ερευνητές βρήκαν ότι αυτή η διαδικασία είναι αρκετή για να ξυπνήσουν οι πίθηκοι. Η νευροεπιστήμη έχει εδώ και καιρό αναλογιστεί πού βρίσκεται στη συνείδηση ​​του εγκεφάλου. δηλαδή εκεί όπου βιώνουν τις εσωτερικές και εξωτερικές αισθήσεις. Η νέα μελέτη δείχνει ότι αυτό βρίσκεται μέσα στον κεντρικό πλευρικό θάλαμο. Αυτό το συμπέρασμα προέρχεται από μελέτες που αφορούσαν πιθήκους, οι οποίοι τέθηκαν υπό αναισθησία, και στη συνέχεια είχαν διεγερθεί οι περιοχές του εγκεφάλου τους. Αυτή η ενέργεια προς διέγερση ήταν αρκετή για να ξυπνήσει τους πιθήκους και προχώρησαν να επιδείξουν φυσιολογικές συμπεριφορές.

Ο θαλαμίσκος είναι μια μεγάλη μάζα της γκρίζας ύλης , που βρίσκεται στο ραχιαίο τμήμα του διένγκεφαλου (η ίδια είναι μια διαίρεση του πρόσθιου εγκεφάλου). Εδώ οι θαλαμικοί πυρήνες επιδεικνύουν ισχυρές αμοιβαίες συνδέσεις με τον εγκεφαλικό φλοιό. Αυτά σχηματίζουν κυκλώματα thalamo-cortico-thalamic και είναι αυτά που πιστεύεται ότι εμπλέκονται με τη συνείδηση ​​των ζώων.

Με τη νέα μελέτη , οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin, Madison, εξέτασαν πιθήκους μακάκους και ανέλαβαν έρευνες χρησιμοποιώντας ζώα με άγρυπνο, ύπνο και αναισθητοποιημένο ζώο. Μέσα από μια σειρά μετρήσεων οι ερευνητές κατάφεραν να περιορίσουν την περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη συνείδηση. Αυτό ήταν σε πολύ πιο συγκεκριμένο επίπεδο σε σύγκριση με τα προηγούμενα πειράματα. αυτό περιλάμβανε την εξάλειψη ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου που οι προηγούμενες μελέτες είχαν τονίσει ως πιθανές περιοχές συνείδησης.

Η πτυχή προσομοίωσης του εγκεφάλου συνίστατο στην διέγερση του κεντρικού πλευρικού θαλαμού με συχνότητα 50 Hz, μέσω ηλεκτροδίων. Με αναισθητοποιημένους πιθήκους αποδείχθηκε ότι η διέγερση ήταν αρκετή για να τους ξυπνήσει και τα ζώα προχώρησαν να ενεργούν σαν να ήταν ξύπνιοι. Ωστόσο, όταν το ηλεκτρικό ρεύμα απενεργοποιήθηκε, οι πίθηκοι επέστρεψαν σε κατάσταση απώλειας συνειδητότητας. Μια εφαρμοσμένη πτυχή της έρευνας είναι να βοηθήσει με την ψυχική υγεία, να βοηθήσει εκείνους που πάσχουν από διαταραχές της συνείδησης να ζήσουν καλύτερη ζωή, αξιοποιώντας τις δυνατότητες εγκεφαλικής διέγερσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι της τεχνολογίας υγείας για το 2021, όπως κατατάσσονται στο Εcri Institute

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι κίνδυνοι και οι επενδύσεις

Κεντρικό στοιχείο της αυτόνομης φιλοσοφίας του αυτοκινήτου είναι το πώς ένα αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων και τη λήψη γρήγορων αποφάσεων

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βοηθούν την ψυχική υγεία των αγοριών

Τεχνολογία Νέοι: «Μολονότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια πραγματικά βελτιώνουν την ψυχική υγεία, δεν φαίνεται το παίξιμο τους να είναι βλαβερό και μάλιστα μπορεί να έχει και μερικά οφέλη. Ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν μια σημαντική κοινωνική πλατφόρμα για τους νέους», δήλωσε ο Δρ. Κάντολα, επικεφαλής διεθνούς έρευνας για τις επιδράσεις της χρήσης της τεχνολογίας στα παιδιά.

Τεχνολογία: Ανησυχίες για το μέλλον της "παγκοσμιότητας" του Παγκόσμιου Ιστού

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Κορωνοϊός: Δύο διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, οι Jeffrey Shuren και Timothy Stenzel, δημοσίευσαν πρόσφατα στο περιοδικό New England Journal of Medicine άρθρο με τίτλο «The FDA’s experience with COVID-19 antibody tests» (Η εμπειρία του FDA με τα τεστ αντισωμάτων για την COVID-19, ).

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Τεχνολογία: Οι χρήστες του WhatsApp που δεν επιθυμούν να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους και προϋποθέσεις έως την προθεσμία της 15ης Μαΐου δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν μηνύματα έως ότου δηλώσουν αποδοχή αυτών.

Apple: Γιατί καθυστερεί να λανσάρει τη μαγνητική μπαταρία iPhone 12s

Τεχνολογία Apple: Η κατασκευαστική εταιρεία Apple (AAPL) φημολογείται ότι θα αναπτύξει ένα αξεσουάρ φόρτισης της μπαταρίας του κινητού που θα συνδέεται μαγνητικά και ασύρματα στο iPhone, ενώ το τηλέφωνο θα χρησιμοποιείται.