Τεχνολογία

Μυστικά πάρτι – κορωνοϊός: Η Apple αφαίρεσε από το κατάστημά της εφαρμογή για «μυστικά πάρτι»

Μυστικά πάρτι – κορωνοϊός: Η Apple αφαίρεσε από το κατάστημά της εφαρμογή για «μυστικά πάρτι»

Μυστικά πάρτι - κορωνοϊός: Η εφαρμογή για το λειτουργικό iOS ονομάζεται Vybe Together, και προωθούσε ιδιωτικά πάρτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Η Apple αφαίρεσε από το διαδικτυακό κατάστημά της (App Store) εφαρμογή για «μυστικά πάρτι».

Η εφαρμογή για το λειτουργικό iOS ονομάζεται Vybe Together, και προωθούσε ιδιωτικά πάρτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 , ενώ ο λογαριασμός της απαγορεύτηκε και στο TikTok, όπου τα παράνομα πάρτι διαφημίζονταν.

Η εφαρμογή λειτουργούσε ως εξής: Οι διοργανωτές έπρεπε να εγκρίνουν όλους όσοι ήθελαν να παρευρεθούν, και όσοι είχαν εγκριθεί λάμβαναν τη διεύθυνση του πάρτι δύο ώρες πριν από την εκδήλωση, ενώ οι περισσότερες από αυτές τις συγκεντρώσεις ήταν παράνομες υπό τους τρέχοντες αυστηρούς περιορισμούς της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η σελίδα FAQ (διευκρινίσεων) του Vybe Together, η οποία αφαιρέθηκε αναγνώριζε τον κίνδυνο της πανδημίας, αλλά ανέφερε ότι η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να προωθεί «μικρές συγκεντρώσεις» και όχι «μεγάλα πάρτι». Ωστόσο, ακόμα και οι μικρότερες συγκεντρώσεις ατόμων μπορούν ακόμη να εξαπλώσουν τον κορωνοϊό, δημιουργώντας αλυσίδες λοίμωξης, οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο άτομα που δε συμμετείχαν στο πάρτι.


Έτσι, οι αντιδράσεις για την εφαρμογή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) κατάφεραν να φέρουν και το τέλος της επικίνδυνης, εν μέσω πανδημίας, εφαρμογής.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η πανδημία εκτόξευσε τη μετοχή της Apple

Έρχεται το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου της Apple

Η Apple ‘μαγειρεύει’ νέα επένδυση στην υγεία

Νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης αποκαλύπτει τις πολιτικές σας πεποιθησεις

Ο ερευνητής ισχυρίζεται ότι το σύστημά του μπορεί να «διαβάσει» - με μία μόνο φωτογραφία - τον πολιτικό προσανατολισμό με ακρίβεια 70% έως 72%, δηλαδή «πέφτει μέσα» επτά στις δέκα φορές, αρκετά καλύτερα από μια αξιολόγηση στην τύχη (πιθανότητα 50% ή πέντε στις δέκα φορές).

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Η μέθοδος μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διάγνωσης, ειδικά στα πρώτα στάδια, αλλά και της αξιολόγησης της θεραπείας των ασθενών και να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα στις εργαστηριακές εξετάσεις αντίστροφης μεταγραφής αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (μοριακό τεστ RT-PCR).

Νέα τεχνολογία βοηθά τους καρκινοπαθείς να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους

Εκατοντάδες καρκινοπαθείς επωφελήθηκαν από τη χρήση αλγορίθμων υπολογιστών για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τους και τη βελτίωση της ευημερίας τους σε μια μοναδική βρετανική δοκιμή.