Τεχνολογία

Η πανδημία εκτόξευσε τη μετοχή της Apple

Η πανδημία εκτόξευσε τη μετοχή της Apple

Ιστορία έγραψε η Apple για άλλη μία φορά, καθώς κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της κατέγραφε κέρδη της τάξεως του 1,4% φέρνοντας τη στιγμή εκείνη την κεφαλαιοποίησή της πάνω από τα 2 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ωστόσο το ορόσημο αυτό δεν είναι η πρώτη εταιρεία που το σπάει καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco επίσης στιγμιαία έσπασε το φράγμα των 2 τρισ. δολαρίων, εντούτοις έκτοτε η μετοχή της έχει παραδώσει κάποια από τα κέρδη φέρνοντας την κεφαλαιοποίηση στο 1,8 τρισ. δολάρια.

Η Apple κινείται χωρίς όρια έχοντας μάλιστα αφήσει σε απόσταση τις 2 τεχνολογικές εταιρείες που είναι υποψήφιες να ακολουθήσουν τις Amazon και Microsoft, η κεφαλαιοποίηση των οποίων επί του παρόντος διαμορφώνεται χαμηλότερα από το 1,7 τρισ. δολάρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Apple πάλι Αύγουστος ήταν -συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου του 2018- όταν έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Ακόμα και εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και με την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, η Apple τον περασμένο μήνα ανέφερε τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν νέα iPhone, υπολογιστές Mac και iPad κατά τη διάρκεια των lockdowns. Η πανδημία οδήγησε επίσης σε αυξημένη χρήση των υπηρεσιών της Apple όπως οι iMessage, Siri και FaceTime.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι κίνδυνοι και οι επενδύσεις

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βοηθούν την ψυχική υγεία των αγοριών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τεχνολογία: Ανησυχίες για το μέλλον της "παγκοσμιότητας" του Παγκόσμιου Ιστού

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Κορωνοϊός: Δύο διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, οι Jeffrey Shuren και Timothy Stenzel, δημοσίευσαν πρόσφατα στο περιοδικό New England Journal of Medicine άρθρο με τίτλο «The FDA’s experience with COVID-19 antibody tests» (Η εμπειρία του FDA με τα τεστ αντισωμάτων για την COVID-19, ).

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Τεχνολογία: Οι χρήστες του WhatsApp που δεν επιθυμούν να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους και προϋποθέσεις έως την προθεσμία της 15ης Μαΐου δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν μηνύματα έως ότου δηλώσουν αποδοχή αυτών.

Apple: Γιατί καθυστερεί να λανσάρει τη μαγνητική μπαταρία iPhone 12s

Τεχνολογία Apple: Η κατασκευαστική εταιρεία Apple (AAPL) φημολογείται ότι θα αναπτύξει ένα αξεσουάρ φόρτισης της μπαταρίας του κινητού που θα συνδέεται μαγνητικά και ασύρματα στο iPhone, ενώ το τηλέφωνο θα χρησιμοποιείται.

Τεχνητή νοημοσύνη διαβάζει τα συναισθήματα των παιδιών καθώς μαθαίνουν

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ενώ οι μαθητές διαβάζουν, το λογισμικό "4 Little Trees" μετρά τα μυϊκά σημεία στα πρόσωπά τους μέσω της κάμερας στον υπολογιστή ή το tablet τους και προσδιορίζει συναισθήματα όπως ευτυχία, θλίψη, θυμό, έκπληξη και φόβο.

Οι ηγέτες της τεχνολογίας καθοδηγούν την μετά-covid ατζέντα στις επιχειρήσεις

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι εταιρείες που βρίσκονται στην αιχμή του ψηφιακού μετασχηματισμού έχουν σημειώσει καλύτερη πορεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 από εκείνες που είναι λιγότερο προηγμένες στη χρήση πληροφορικής