Τεχνολογία

Η Apple ‘μαγειρεύει’ νέα επένδυση στην υγεία

Η Apple ‘μαγειρεύει’ νέα επένδυση στην υγεία

Η Apple δεν έχει ανακοινώσει πρόσφατα την κυκλοφορία νέου προϊόντος που σχετίζεται με την υγεία. Αλλά ένα ενδιαφέρον άρθρο των Rob Litterst και Nathan Baschez, με τίτλο «HealthOS» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Apple χτίζει ένα λειτουργικό σύστημα για την υγεία», συνεπώς επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αναμένεται να ενσωματώσει τις πολλές πρωτοβουλίες της στον τομέα της υγείας σε κάποιο είδος υπηρεσίας παρακολούθησης.

Η Apple έχει από καιρό εμμονή με την υγεία και ο Tim Cook έχει φτάσει στο σημείο να πει ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ο τομέας στον οποίο η εταιρεία θα μπορούσε να συμβάλει καλύτερα στην ανθρωπότητα . Τα στοιχεία αυτού του αυξανόμενου προσανατολισμού προς την υγεία φαίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα: οι εταιρείες αγοράς που επικεντρώνονται στην ασφαλή καταγραφή ιατρικών πληροφοριών, προσλαμβάνουν γιατρούς να εργαστούν στα εργαστήρια υγείας της, αναπτύσσουν τα δικά τους προϊόντα υγείας εγκεκριμένα από τον FDA, αποκτούν άλλα προϊόντα από τρίτα μέρη, εργάζονται στο να ενσωματώνουν αισθητήρες για σημαντικές παραμέτρους όπως ο κορεσμός οξυγόνου (που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανίχνευση COVID-19) και το σάκχαρο στο αίμα ή ενσωματώνοντας αισθητήρες στα AirPods, μαζί με την έναρξη πρωτοβουλιών όπως το ResearchKit και το CareKit, μαζί με φιλόδοξες μελέτες με ιδρύματα όπως οι Johnson & Johnson και Stanford Medical .

Ταυτόχρονα, η αυξανόμενη εστίαση της Apple στις υπηρεσίες υποδηλώνει ότι μια θέση όπως η υπάρχουσα συγκέντρωση πληροφοριών από πολλούς προμηθευτές και συσκευές γύρω από την Apple Health , η οποία σήμερα συλλέγει ήδη αναγνώσεις αισθητήρων από τις δικές της συσκευές και από οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή εφαρμογή τρίτου μέρους που επιθυμεί να συμμετάσχει, θα μπορούσε να έχει πολύ νόημα και να είναι πολύ ενδιαφέρον όσον αφορά τρία πολύ σημαντικά ζητήματα: τη μείωση των ασθενών που υποφέρουν λόγω προηγούμενης ανίχνευσης ασθενειών, τη μείωση του κόστους θεραπείας και τη δυνατότητα διεξαγωγής ιατρικής έρευνας με μια υπερβολική πληθώρα πληροφοριών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη διαθεσιμότητα δεδομένων με διάφορες τάξεις μεγέθους.

Η πιθανότητα ότι μια εταιρεία όπως η Apple, με τη δέσμευσή της για την ασφάλεια των δεδομένων και το απόρρητο, θα μπορούσε να καταλήξει στο να προσφέρει μια υπηρεσία παρακολούθησης της υγείας που περιλαμβάνει αλγοριθμικές ειδοποιήσεις βάσει αναγνώσεων βασικών παραμέτρων και, ενδεχομένως, σε συνδυασμό με τις ασφαλιστικές εταιρείες, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, είναι πολύ μεγάλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι κίνδυνοι και οι επενδύσεις

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βοηθούν την ψυχική υγεία των αγοριών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τεχνολογία: Ανησυχίες για το μέλλον της "παγκοσμιότητας" του Παγκόσμιου Ιστού

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Κορωνοϊός: Δύο διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, οι Jeffrey Shuren και Timothy Stenzel, δημοσίευσαν πρόσφατα στο περιοδικό New England Journal of Medicine άρθρο με τίτλο «The FDA’s experience with COVID-19 antibody tests» (Η εμπειρία του FDA με τα τεστ αντισωμάτων για την COVID-19, ).

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Τεχνολογία: Οι χρήστες του WhatsApp που δεν επιθυμούν να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους και προϋποθέσεις έως την προθεσμία της 15ης Μαΐου δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν μηνύματα έως ότου δηλώσουν αποδοχή αυτών.

Apple: Γιατί καθυστερεί να λανσάρει τη μαγνητική μπαταρία iPhone 12s

Τεχνολογία Apple: Η κατασκευαστική εταιρεία Apple (AAPL) φημολογείται ότι θα αναπτύξει ένα αξεσουάρ φόρτισης της μπαταρίας του κινητού που θα συνδέεται μαγνητικά και ασύρματα στο iPhone, ενώ το τηλέφωνο θα χρησιμοποιείται.

Τεχνητή νοημοσύνη διαβάζει τα συναισθήματα των παιδιών καθώς μαθαίνουν

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ενώ οι μαθητές διαβάζουν, το λογισμικό "4 Little Trees" μετρά τα μυϊκά σημεία στα πρόσωπά τους μέσω της κάμερας στον υπολογιστή ή το tablet τους και προσδιορίζει συναισθήματα όπως ευτυχία, θλίψη, θυμό, έκπληξη και φόβο.

Οι ηγέτες της τεχνολογίας καθοδηγούν την μετά-covid ατζέντα στις επιχειρήσεις

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι εταιρείες που βρίσκονται στην αιχμή του ψηφιακού μετασχηματισμού έχουν σημειώσει καλύτερη πορεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 από εκείνες που είναι λιγότερο προηγμένες στη χρήση πληροφορικής