Τεχνολογία

Κορωνοϊός τεχνολογική ανάπτυξη: Θα μπορούσαν τα ρομπότ να καταστρέψουν τον ιό;

Κορωνοϊός τεχνολογική ανάπτυξη: Θα μπορούσαν τα ρομπότ να καταστρέψουν τον ιό;

Κορωνοϊός τεχνολογική ανάπτυξη: Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Xenex δημιούργησε ένα ρομπότ που λένε ότι μπορεί να καταστρέψει το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19. Τα ρομπότ Lightstrike το κάνουν αυτό εκπέμποντας ένα έντονο φως UV που οι προγραμματιστές του λένε ότι μπορούν να καταστρέψουν ακόμη και το πιο απαιτητικό παθογόνο μέσα σε πέντε λεπτά. Τα ρομπότ έχουν την έγκριση του Texas Biomedical Research Center, το οποίο διαπίστωσε ότι η τεχνολογία υπεριώδους φωτός τους είναι 99,9% αποτελεσματική στην εξάλειψη του ιού. Η Xenex στοχεύει στα ρομπότ Lightstrike να χρησιμοποιηθούν για την απολύμανση των νοσοκομειακών δωματίων, για παράδειγμα, ως μέρος των καθημερινών πρωτοκόλλων ελέγχου των λοιμώξεων. Χρησιμοποιούνται ήδη στη Σιγκαπούρη , όπου ένας στόλος συσκευών χρησιμοποιείται σε γενικά νοσοκομεία μετά από οκτώ μήνες δοκιμής ρομποτικής τεχνολογίας στο πλαίσιο της στρατηγικής ελέγχου της μόλυνσης.

Η ταχεία, αποτελεσματική μέθοδος εξάλειψης του ιού στα νοσοκομεία είναι ένα σημαντικό βήμα για τον έλεγχο της πανδημίας και τη μείωση της παρουσίας παθογόνων που μπορούν να προκαλέσουν άλλες λοιμώξεις που έχουν ληφθεί από το νοσοκομείο.

rob.jpg

Όταν οι νέοι πελάτες αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα ρομπότ, η Xenex στέλνει μια ομάδα για να εκπαιδεύσει το προσωπικό του νοσοκομείου επιτόπου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους, πότε να τα χρησιμοποιήσει και πώς να παρακολουθεί και να αναλύει τα δεδομένα τους. Τα ρομπότ υπεριώδους ακτινοβολίας συλλέγουν πολλές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένου του τύπου δωματίου, της θέσης και του χρόνου εκτέλεσης και μεταφορτώνουν τα δεδομένα σε μια πύλη που βασίζεται σε σύννεφο. Η λύση επιτρέπει στο νοσοκομείο να παρακολουθεί τη χρήση, να αναλύει την αποτελεσματικότητα του συστήματος και να εντοπίζει κενά στις ροές εργασίας. Διαβάστε ακόμη: Νοσοκομειακή ρομποτική: Το επόμενο βήμα στην υγειονομική περίθαλψη

«Το φως UV της Xenex λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα από άλλες τεχνολογίες UV», λέει ο Δρ Bejoy Daniel, Ανώτερος Αναλυτής Βιομηχανίας της Frost & Sullivan, οι οποίοι έχουν απονείμει στην Xenex το Βραβείο Global Company of the Year 2020 “Το ρομπότ LightStrike τρέχει κατά μέσο όρο 5 λεπτά για να απενεργοποιήσει τα σπόρια C.diff, ενώ οι συσκευές λάμπας υδραργύρου ενδέχεται να απαιτούν εκτεταμένους χρόνους λειτουργίας έως και 52 λεπτά. Επιπλέον, καθώς τα ρομπότ LightStrike δεν απαιτούν χρόνο προθέρμανσης και ψύξης, μπορούν απολυμάνετε ένα ολόκληρο δωμάτιο ασθενών με τον ίδιο χρόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσει ένα αυτόνομο ρομπότ η διαδικασία απολύμανσης. Τα ρομπότ δεν καταστρέφουν τα επιφανειακά υλικά και έχουν εκτελέσει με ασφάλεια περισσότερους από 24 εκατομμύρια κύκλους”.

“Το Xenex δεν επικεντρώνεται μόνο στην πώληση προϊόντων, αλλά στην επίλυση ζητημάτων για νοσοκομεία”, προσθέτει. “Είναι η πρώτη και μοναδική τεχνολογία απολύμανσης δωματίου UV που έχει αποδειχθεί ότι απενεργοποιεί το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19. Το ρομπότ LightStrike επιτυγχάνει απολύμανση> 99,99% έναντι του SARS-CoV-2 σε επιφάνειες σε 2 λεπτά, κάνοντας Είναι ένα ζωτικό εργαλείο στο τρέχον περιβάλλον και σταθεροποιεί την ηγετική του θέση στην αγορά”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα από αυτό το καλοκαίρι

You and Artificial Intelligence: Έκθεση για την τεχνητή νοημοσύνη στο Πεδίον του Άρεως

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι 545 ελληνικές παραλίες με «Γαλάζια Σημαία» και πώς θα τις ανακαλύψεις

Visit Greece App: Σε μια ουσιαστική και χρήσιμη αναβάθμιση της επίσημης εφαρμογής του ΕΟΤ «Visit Greece App» προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού, ενσωματώνοντας τον κατάλογο με τις 545 παραλίες ανά την Ελλάδα, οι οποίες έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία».

Έως το 2030 η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει ρόβερ στη Σελήνη και αστροναύτη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τουρκία Διάστημα: Ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι ο πύραυλος που θα μεταφέρει το ρόβερ στη Σελήνη, θα κατασκευαστεί στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας μια υβριδική μηχανή που ήδη αναπτύσσεται στη χώρα. Όπως είπε, «σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δική μας μηχανή για να φτάσουμε στο φεγγάρι».

Την Πέμπτη η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον διαστημικό σταθμό της Κίνας

Κίνα: Η Κίνα επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει αύριο Πέμπτη στις 09:22 (σ.σ. 04:22 ώρα Ελλάδας) στην εκτόξευση διαστημόπλοιου με τρεις αστροναύτες και προορισμό τον διαστημικό της σταθμό υπό κατασκευή, για μια πρώτη αποστολή διάρκειας τριών μηνών.

Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν έξυπνο «συναγερμό» που μπορεί να ανιχνεύσει αν κάποιος σε μια αίθουσα έχει Covid

Το κύριο εμπόδιο θα μπορούσε να είναι η τιμή: προς το παρόν, η παραγωγή μιας μόνο συσκευής κοστίζει 5.000 λίρες. Η πιθανή ανακάλυψη έχει πάρει δημοσιότητα στη Μεγάλη Βρετανία καθώς υπουργοί και επιστήμονες γίνονται όλο και πιο δυσοίωνοι σχετικά με την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την πανδημία.

Το νέο διαστημόπλοιο της NASA είναι πιο ψηλό από το Άγαλμα της Ελευθερίας

NASA: Την περασμένη Παρασκευή στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα συναρμολογήθηκε ο νέος πύραυλος της NASA. Πρόκειται για ένα νέο τύπο πυραύλων που θα μεταφέρει αστροναύτες στο φεγγάρι και ακολούθως στον Άρη.

Μετά τη NASA ετοιμάζει και η ESA αποστολή στον αφιλόξενο πλανήτη της Αφροδίτης

Αφροδίτη: Η Αφροδίτη κυριαρχείται από ένα ακραίο φαινόμενο θερμοκηπίου που βράζει την επιφάνεια στους 450 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία αρκετά υψηλή για να λιώσει μαλακά μέταλλα όπως ο μόλυβδος. Τα σύννεφα που καλύπτουν εντελώς όλο τον πλανήτη ρίχνουν βροχή θειικού οξέος, ενώ η πίεση στην επιφάνεια είναι σχεδόν 100 φορές υψηλότερη από ό,τι στη Γη.