Τεχνολογία

Κορωνοϊός ανίχνευση: Γρήγορες δοκιμές Covid στο σπίτι για αξιόπιστα αποτελέσματα

Κορωνοϊός ανίχνευση: Γρήγορες δοκιμές Covid στο σπίτι για αξιόπιστα αποτελέσματα

Η εφαρμογή ενημερώνει τον χρήστη εάν το αποτέλεσμα της δοκιμής είναι αρνητικό ή θετικό εντός δευτερολέπτων.

Κορωνοϊός ανίχνευση: Η εταιρεία Telehealth, Ro συνεργάστηκε με την εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Gauss για να προσφέρει δοκιμές Covid-19 που μπορούν να χορηγηθούν στο σπίτι, με τα αποτελέσματα να επεξεργάζονται στο smartphone του χρήστη.

Η δοκιμή αντιγόνου αναγνωρίζει θραύσματα πρωτεΐνης (επίσης γνωστά ως αντιγόνα) από τον ιό, δίνοντας αποτελέσματα εντός 15 λεπτών. Για να το ολοκληρώσουν, οι ασθενείς ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες βίντεο στην εφαρμογή Gauss, οι οποίες δείχνουν πώς να συλλέξουν ένα δείγμα ρινικού επιχρίσματος και να πραγματοποιήσουν τη δοκιμή. Μόλις είναι έτοιμη, η εφαρμογή ειδοποιεί τον χρήστη να σαρώσει τη δοκιμή με το smartphone του, ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί την εικόνα χρησιμοποιώντας όραμα υπολογιστή και τεχνητή νοημοσύνη.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή ενημερώνει τον χρήστη εάν το αποτέλεσμα της δοκιμής είναι αρνητικό ή θετικό εντός δευτερολέπτων. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης είναι διαθέσιμοι μέσω της πλατφόρμας Telehealth της Ro για να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι χρήστες σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών τους.

Η συνεργασία θα επιτρέψει τη δοκιμή να παραδοθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεθεραπείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης της Ro μόλις λάβει την έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Μόλις εγκριθούν, οι ασθενείς θα μπορούν να παραγγείλουν τις εξετάσεις μέσω των ψηφιακών κλινικών υγειονομικής περίθαλψης της Ro, οι οποίες θα αποστείλουν το τεστ απευθείας στα σπίτια των ανθρώπων.

Ο Zachariah Reitano, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ro, δήλωσε: «Οι δοκιμές COVID-19 παραμένουν κρίσιμες για την αποτροπή της συνεχιζόμενης πανδημίας, αλλά οι παραδοσιακές επιλογές δοκιμών θέτουν περιττές επιβαρύνσεις στους ασθενείς και τους παρόχους: οι δοκιμές είναι δύσκολο να προσπελαστούν, χρειάζονται πολύς χρόνος για να παραδώσει αποτελέσματα, να αφήσει τους ασθενείς χωρίς υποστήριξη σχετικά με τα επόμενα βήματα που σχετίζονται με τα αποτελέσματά τους και μπορεί να εκθέσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε μολυσμένους ασθενείς.

“Έχουμε συνεργαστεί με τον Gauss, έναν ηγέτη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να προσφέρουμε μια δοκιμαστική εμπειρία COVID-19 end-to-end που είναι αξιόπιστη, μπορεί να ολοκληρωθεί στο σπίτι μέσα σε λίγα λεπτά και περιλαμβάνει πρόσβαση σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να κατανοήσουν τι θα επακολουθήσει.”

Το τεστ βασίζεται σε μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή smartphone συμβατή με το HIPAA που αναπτύχθηκε από την ομάδα κλινικών και τεχνολογικών ηγετών της Gauss. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής που υπέβαλε ο Gauss στο FDA, έχει μια συμφωνία 94,4% θετική τοις εκατό και 99,2% αρνητική συμφωνία σε σύγκριση με άλλες δοκιμές.

«Συνδυάζοντας την πρωτοποριακή τεχνολογία δοκιμών της Gauss και την κάθετα ολοκληρωμένη πλατφόρμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, θα επιτρέψουμε στους ανθρώπους σε εθνικό επίπεδο να ανακαλύψουν πιο γρήγορα και εύκολα την κατάσταση COVID-19 και να διατηρήσουν τον εαυτό τους και τις κοινότητές τους ασφαλείς», δήλωσε ο Reitano.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρώτη περίπτωση μετάλλαξης στην Αμερική από άγνωστη πηγή

Τα βλαστοκύτταρα ελπίδα στην αντιμετώπιση κορωνοϊού

Μόνιμες εγκεφαλικές ανωμαλίες από τον ιό Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι κίνδυνοι και οι επενδύσεις

Κεντρικό στοιχείο της αυτόνομης φιλοσοφίας του αυτοκινήτου είναι το πώς ένα αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων και τη λήψη γρήγορων αποφάσεων

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βοηθούν την ψυχική υγεία των αγοριών

Τεχνολογία Νέοι: «Μολονότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια πραγματικά βελτιώνουν την ψυχική υγεία, δεν φαίνεται το παίξιμο τους να είναι βλαβερό και μάλιστα μπορεί να έχει και μερικά οφέλη. Ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν μια σημαντική κοινωνική πλατφόρμα για τους νέους», δήλωσε ο Δρ. Κάντολα, επικεφαλής διεθνούς έρευνας για τις επιδράσεις της χρήσης της τεχνολογίας στα παιδιά.

Τεχνολογία: Ανησυχίες για το μέλλον της "παγκοσμιότητας" του Παγκόσμιου Ιστού

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Κορωνοϊός: Δύο διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, οι Jeffrey Shuren και Timothy Stenzel, δημοσίευσαν πρόσφατα στο περιοδικό New England Journal of Medicine άρθρο με τίτλο «The FDA’s experience with COVID-19 antibody tests» (Η εμπειρία του FDA με τα τεστ αντισωμάτων για την COVID-19, ).

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Τεχνολογία: Οι χρήστες του WhatsApp που δεν επιθυμούν να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους και προϋποθέσεις έως την προθεσμία της 15ης Μαΐου δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν μηνύματα έως ότου δηλώσουν αποδοχή αυτών.

Apple: Γιατί καθυστερεί να λανσάρει τη μαγνητική μπαταρία iPhone 12s

Τεχνολογία Apple: Η κατασκευαστική εταιρεία Apple (AAPL) φημολογείται ότι θα αναπτύξει ένα αξεσουάρ φόρτισης της μπαταρίας του κινητού που θα συνδέεται μαγνητικά και ασύρματα στο iPhone, ενώ το τηλέφωνο θα χρησιμοποιείται.