Παρασκήνιο

Βουλή: Διαβλητούς καθιστά τους διαγωνισμούς το κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Βουλή: Διαβλητούς καθιστά τους διαγωνισμούς το κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Διαβλητούς καθιστούν τους διαγωνισμούς οι διατάξεις στο κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή ‘’ Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κωρονοϊού COVID-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Σύμφωνα με διατάξεις στο κατεπείγον σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας παρατείνονται μέχρι 31.3.2021 όλες οι προμήθειες ειδών ,που κατά την αυθαίρετη κρίση κάθε φορέα θεωρείται αναγκαίος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων. Μάλιστα νομιμοποιείται και η προθεσμία των 5 ημερών από την πρόσκληση μέχρι την κατάθεση της προσφοράς, που καθιστά πολύ διαβλητούς τους διαγωνισμούς.

Δεν γνωρίζω αν σε άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβαίνει αυτή ή αυθαίρετη αντιμετώπιση της πανδημίας. Και είναι κατανοητό για ορισμένα είδη όπως αντιδραστήρια, μέσα ατομικής προστασίας και ειδικός εξοπλισμός,  αλλά εδώ την ρύθμιση αυτή την εκμεταλλεύονται ακόμη και για να αγοράζουν σύστημα μαγνητικής τομογραφίας και σημαίες….!!! Ελλάδα, η χώρα, του “κάνει ο καθείς ότι του κατέβει …” Οι ρυθμίσεις ενώ θα έπρεπε να αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ, συνέπεια της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, αποσκοπούν σε μια νομιμοποίηση αγορών υλικών, εξοπλισμού, αναγκαίων και μη. Η αδιαφάνεια θα οργιάσει και οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και του υπουργείου θα εκτιναχτούν. Και μετά γκρινιάζουν όλοι ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Όλα είναι κινέζικα και χειρίστης ποιότητας, και πάλι θα τρέχουν όλοι οι αρμόδιοι πίσω από την ουρά τους και πίσω από τις εξελίξεις και τις πανδημίες.

Επαληθεύουν δυστυχώς όσους λένε και γράφουν ότι σε περιόδους κρίσης κάποιοι γίνονται πλουσιότεροι και κάποιοι άλλοι φτωχότεροι!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

«Αδειάζει» το Υπουργείο Υγείας την δωρεά της Βουλής των 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Αντώνης Δημόπουλος: Το λάθος του Πρωθυπουργού στην δημόσια Υγεία  

Στην Βουλή από το ΚΙΝΑΛ η αποκάλυψη του healthwebgr για το κόστος του τεστ κοροναϊού ,ότι δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στα ΚΕΝ

Οι στρατηγικοί στόχοι και το όραμα του Υπουργείου Υγείας για 2021-2023

Στρατηγικοί στόχοι Υπουργείο Υγείας 2021: Η εξάλειψη παραγόντων κίνδυνου για την υγεία, (κοινωνικο-οικονομικών και συμπεριφοράς) αλλά και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για όλους της πολίτες, με παράλληλη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αποτελούν το όραμα του Υπουργείου Υγείας για την χρονική περίοδο εφαρμογής την τριετία 2021-2023.

Απόρριψη ένταξης φαρμάκου στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων

Αρνητική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων για την ένταξη φαρμάκου για το καρδιαγγειακό σύστημα στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων. , λόγω αρνητικής επίπτωσης στον προϋπολογισμό.

ΙΦΕΤ ιατρικός εξοπλισμός: Πραγματοποιεί γρήγορες προμήθειες αλλά όχι νόμιμες και όχι φθηνές

Η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή έχει δημιουργήσει στο πλαίσιο του μηχανισμού rescEU , ένα στρατηγικό απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού για παράδειγμα αναπνευστήρων και προστατευτικών μασκών, ώστε να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της πανδημίας της COVID 19.

Νέα σύνθεση της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας

Προστέθηκε ένα ακόμα μέλος  ο κ. Βασίλειος Μποζίκας, Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Διέρρευσε η μυστική τοποθεσία των ψυγείων για τα εμβόλια με ευθύνη των συνεργατών του Κικίλια  

Η μυστική τοποθεσία όπου φυλάγονται τα ψυγεία για τα εμβόλια CoViD-19, διέρρευσε με ευθύνη των συνεργατών του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια στο Γραφείο Τύπου καθώς πήραν πάνω από 20 άτομα και τα πήγαν εκδρομή να δουν τα ψυγεία ,χωρίς καμία γραπτή δέσμευση να κρατήσουν το απόρρητο .

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής επιλογής προσωπικού

Συγκροτήθηκε επιτροπή και ορίστηκαν τα μέλη για την επιλογή προσωπικού στελέχωσης, μέσω αποσπάσεων της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συμπεριφορικών Αναλύσεων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ).