Παρασκήνιο

ΕΚΑΠΥ: Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

ΕΚΑΠΥ: Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

ADMAN

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Μάθετε από το παρασκήνιο του healthweb.gr ότι επανειλημμένα έχουμε γράψει ότι η ΕΚΑΠΥ πέρα από την σύσταση της  επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και συνεχίζει επί ΝΔ να βρίσκεται σε αδράνεια .Στις 26 Φεβρουαρίου 2020 συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.), με πρόεδρο τον Μάριο Θεμιστοκλέους και αντιπρόεδρο τον Κωνστάντιο Μαυροειδή -Διαβάστε εδώ : Ιδού το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΑΠΥ και μέχρι σήμερα απλά δεν λειτουργεί καθώς δεν είχε σχέδιο αλλά και υπαλλήλους, διότι τα περίπου 150 άτομα που εργάζονταν επί ΣΥΡΙΖΑ αποχωρήσαν αφού έληξαν οι συμβάσεις τους . Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ αποφάσισε να ενεργοποιήσει την Αρχή και να αρχίσει, τουλάχιστον, να σχεδιάζει τι θα κάνει με τις προμήθειες , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr , πρόκειται να υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας .

Να σημειώσουμε ότι από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα το ΔΣ της ΕΚΑΠΥ έχει ασχοληθεί μόνο με υδραυλικά, κλιματιστικά, ηλεκτρολογικά, αποχετευτικά και απεντόμωση – μυοκτονία, και υπηρεσιακές κάρτες του Προέδρου. Εγκριση ωρών υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλων που υπηρετούν στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας για το Β’ Εξάμηνο του 2020.” – Ανάθεση της παροχής υπηρεσιών εγκατάστασης λογισμικού και ενεργοποίησης του πιστοποιητικού ψηφιακής υπογραφής (usb token) σε τρείς υπολογιστές στο Γραφείου του Προέδρου της Ε.Κ.Α.Π.Υ συνολικής δαπάνης ύψους ήτοι 156,24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (24%). Ανάθεση προμήθειας δύο (2) πινάκων σεμιναρίου (flipchart) και (10) δέκα μπλοκ φύλλων σεμιναρίου για τις ανάγκες τις ΕΚΑΠΥ, συνολικής δαπάνης ύψους 177,32€ με ΦΠΑ (24%) και άλλα παρόμοια .

Εμείς ρωτάμε τον πρόεδρο της ΕΚΑΠΥ κ.  Μάριο Θεμιστοκλέους τι προσδοκά από το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας , έχει διαβάσει τους τελευταίους μήνες ότι το συγκεκριμένο σύστημα έχει ‘’ Χρεωκοπήσει’’ και με τον κοροναϊό είχαν σοβαρά προβλήματα στις προμήθειες των νοσοκομείων ; Και αφού η συζήτηση γίνεται για το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας, έχει ασχοληθεί κανείς σοβαρά επιτέλους και με τα ΣΔΙΤ στην Αγγλία αλλά και σε άλλες χώρες ακόμα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Καρολίνσκα. Επειδή ξέρουμε ότι πολλοί θα δυσαρεστηθούν και θα σχολιάσουν σκωπτικά για να μην εκτεθούν , να τους πούμε ότι στην Σουηδία κυκλοφόρησε βιβλίο 400 σελίδων το οποίο χαρακτηρίζει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα ! Πληροφορίες προσεχώς …

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Η ΕΚΑΠΥ αγοράζει rapid test σε υπερδιπλάσιες τιμές από ότι  ένα περιφερειακό νοσοκομείο

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καθιερώσει την Ένωση Ασθενών Ελλάδας ως Κοινωνικό Εταίρο

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασθενείς στο 'Νέο ΕΣΥ'

ΕΚΑΠΥ: Δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα διαγωνισμό

Κατατίθεται σήμερα νομοσχέδιο για αλλαγή στο νομικό πρόσωπο της ΕΚΑΠΥ

Πόσους νόμους χρειάζεται η Ελλάδα για να κάνει προμήθειες στα νοσοκομεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποχρώσεις ‘Βασιλικότεροι του βασιλέως’ σε διοικητές ΥΠΕ

Είναι μερικοί διοικητές ΥΠΕ οι  οποίοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως χωρίς όμως να τεκμηριώνουν αυτά που λένε και γράφουν. Είναι 2-3 που λένε πολλά λόγια αλλά στην πράξη δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι.

Υπουργός υγείας: Διαβάζοντας healthweb ανακάλυψε την πραγματική λίστα αναμονής χειρουργείων στο ‘Παίδων Αγία Σοφία’

Υπουργός υγείας:  Διαβάζοντας healthweb ενήργησε άμεσα και  ανακάλυψε την πραγματική λίστα αναμονής χειρουργείων στο ‘Παίδων Αγία Σοφία’.

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.