Παρασκήνιο

Παρασκήνιο:Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

Παρασκήνιο:Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Μάθετε από το παρασκήνιο του healthweb.gr ότι επανειλημμένα έχουμε γράψει ότι η ΕΚΑΠΥ πέρα από την σύσταση της  επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και συνεχίζει επί ΝΔ να βρίσκεται σε αδράνεια .

Στις 26 Φεβρουαρίου 2020 συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.), με πρόεδρο τον Μάριο Θεμιστοκλέους και αντιπρόεδρο τον Κωνστάντιο Μαυροειδή -Διαβάστε εδώ : Ιδού το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΑΠΥ και μέχρι σήμερα απλά δεν λειτουργεί καθώς δεν είχε σχέδιο αλλά και υπαλλήλους, διότι τα περίπου 150 άτομα που εργάζονταν επί ΣΥΡΙΖΑ αποχωρήσαν αφού έληξαν οι συμβάσεις τους . Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ αποφάσισε να ενεργοποιήσει την Αρχή και να αρχίσει, τουλάχιστον, να σχεδιάζει τι θα κάνει με τις προμήθειες , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr , πρόκειται να υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας .

Να σημειώσουμε ότι από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα το ΔΣ της ΕΚΑΠΥ έχει ασχοληθεί μόνο με υδραυλικά, κλιματιστικά, ηλεκτρολογικά, αποχετευτικά και απεντόμωση – μυοκτονία, και υπηρεσιακές κάρτες του Προέδρου. Εγκριση ωρών υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλων που υπηρετούν στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας για το Β’ Εξάμηνο του 2020.” – Ανάθεση της παροχής υπηρεσιών εγκατάστασης λογισμικού και ενεργοποίησης του πιστοποιητικού ψηφιακής υπογραφής (usb token) σε τρείς υπολογιστές στο Γραφείου του Προέδρου της Ε.Κ.Α.Π.Υ συνολικής δαπάνης ύψους ήτοι 156,24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (24%). Ανάθεση προμήθειας δύο (2) πινάκων σεμιναρίου (flipchart) και (10) δέκα μπλοκ φύλλων σεμιναρίου για τις ανάγκες τις ΕΚΑΠΥ, συνολικής δαπάνης ύψους 177,32€ με ΦΠΑ (24%) και άλλα παρόμοια .

Εμείς ρωτάμε τον πρόεδρο της ΕΚΑΠΥ κ.  Μάριο Θεμιστοκλέους τι προσδοκά από το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας , έχει διαβάσει τους τελευταίους μήνες ότι το συγκεκριμένο σύστημα έχει ‘’ Χρεωκοπήσει’’ και με τον κοροναϊό είχαν σοβαρά προβλήματα στις προμήθειες των νοσοκομείων ; Και αφού η συζήτηση γίνεται για το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας, έχει ασχοληθεί κανείς σοβαρά επιτέλους και με τα ΣΔΙΤ στην Αγγλία αλλά και σε άλλες χώρες ακόμα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Καρολίνσκα. Επειδή ξέρουμε ότι πολλοί θα δυσαρεστηθούν και θα σχολιάσουν σκωπτικά για να μην εκτεθούν , να τους πούμε ότι στην Σουηδία κυκλοφόρησε βιβλίο 400 σελίδων το οποίο χαρακτηρίζει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα ! Πληροφορίες προσεχώς …

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΚΑΠΥ: Δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα διαγωνισμό

Ιδού η νέα επιτροπή για προμήθειες αντιμετώπισης της COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπουργείο Υγείας : 125.000,00 € για δράσεις αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων της COVID 19

Eκατόν είκοσι πέντε χιλιάδας ευρώ ( 125.000,00 €) θα δαπανήσει το Υπουργείο Υγείας για τον Μηχανισμό Υποστήριξης για τον συντονισμό, υλοποίηση και παρακολούθηση εφαρμογής δράσεων για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από την COVID-19.

Υπουργός Υγείας: Επέκταση της σύμβασης για νομική υποστήριξη της δομής ΕΣΠΑ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλειος Κικίλιας αποφάσισε  την χρονική  επέκτασης της σύμβασης του έργου «Υπηρεσίες συμβούλου νομικής υποστήριξης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας».

Ιδού η ομάδα συντονισμού διαχείρισης ασθενών με Covid19 στα Νοσοκομεία

Στην συγκρότηση και ορισμό μελών Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης Ασθενών με Covid-19 στα Νοσοκομεία , προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας . Πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Κωστιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

ΠΦΣ: Κακώς δώσαμε clawback για το aerochamber

Απαιτούνται αλλαγές στη συλλογική σύμβαση των ιατροτεχνολογικών προϊόντωνΜερίδα φαρμακοποιών φαίνεται να κατέθεσε εσφαλμένα clawback των ετών 2018 και 2019 για το ιατροτεχνολογικό προϊόν aerochamber προς τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος κακώς το επέβαλε και το εισέπραξε.

Κολχικίνη: Γιατί τόση βιασύνη να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η δυνατότητα  χορήγησης ;

Θετική η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19 , μετά τα θεαματικά αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης η οποία υποδεικνύει σημαντικό όφελος, καθώς παρατηρήθηκε μείωση κατά 44% της θνητότητας, 25% της νοσηλείας και 50% της ανάγκης διασωλήνωσης, όμως οι προβληματισμοί είναι μεγάλοι .

Οι στρατηγικοί στόχοι και το όραμα του Υπουργείου Υγείας για 2021-2023

Στρατηγικοί στόχοι Υπουργείο Υγείας 2021: Η εξάλειψη παραγόντων κίνδυνου για την υγεία, (κοινωνικο-οικονομικών και συμπεριφοράς) αλλά και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για όλους της πολίτες, με παράλληλη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αποτελούν το όραμα του Υπουργείου Υγείας για την χρονική περίοδο εφαρμογής την τριετία 2021-2023.