Παρασκήνιο

Παρασκήνιο:Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

Παρασκήνιο:Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Μάθετε από το παρασκήνιο του healthweb.gr ότι επανειλημμένα έχουμε γράψει ότι η ΕΚΑΠΥ πέρα από την σύσταση της  επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και συνεχίζει επί ΝΔ να βρίσκεται σε αδράνεια .

Στις 26 Φεβρουαρίου 2020 συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.), με πρόεδρο τον Μάριο Θεμιστοκλέους και αντιπρόεδρο τον Κωνστάντιο Μαυροειδή -Διαβάστε εδώ : Ιδού το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΑΠΥ και μέχρι σήμερα απλά δεν λειτουργεί καθώς δεν είχε σχέδιο αλλά και υπαλλήλους, διότι τα περίπου 150 άτομα που εργάζονταν επί ΣΥΡΙΖΑ αποχωρήσαν αφού έληξαν οι συμβάσεις τους . Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ αποφάσισε να ενεργοποιήσει την Αρχή και να αρχίσει, τουλάχιστον, να σχεδιάζει τι θα κάνει με τις προμήθειες , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr , πρόκειται να υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας .

Να σημειώσουμε ότι από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα το ΔΣ της ΕΚΑΠΥ έχει ασχοληθεί μόνο με υδραυλικά, κλιματιστικά, ηλεκτρολογικά, αποχετευτικά και απεντόμωση – μυοκτονία, και υπηρεσιακές κάρτες του Προέδρου. Εγκριση ωρών υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλων που υπηρετούν στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας για το Β’ Εξάμηνο του 2020.” – Ανάθεση της παροχής υπηρεσιών εγκατάστασης λογισμικού και ενεργοποίησης του πιστοποιητικού ψηφιακής υπογραφής (usb token) σε τρείς υπολογιστές στο Γραφείου του Προέδρου της Ε.Κ.Α.Π.Υ συνολικής δαπάνης ύψους ήτοι 156,24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (24%). Ανάθεση προμήθειας δύο (2) πινάκων σεμιναρίου (flipchart) και (10) δέκα μπλοκ φύλλων σεμιναρίου για τις ανάγκες τις ΕΚΑΠΥ, συνολικής δαπάνης ύψους 177,32€ με ΦΠΑ (24%) και άλλα παρόμοια .

Εμείς ρωτάμε τον πρόεδρο της ΕΚΑΠΥ κ.  Μάριο Θεμιστοκλέους τι προσδοκά από το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας , έχει διαβάσει τους τελευταίους μήνες ότι το συγκεκριμένο σύστημα έχει ‘’ Χρεωκοπήσει’’ και με τον κοροναϊό είχαν σοβαρά προβλήματα στις προμήθειες των νοσοκομείων ; Και αφού η συζήτηση γίνεται για το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας, έχει ασχοληθεί κανείς σοβαρά επιτέλους και με τα ΣΔΙΤ στην Αγγλία αλλά και σε άλλες χώρες ακόμα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Καρολίνσκα. Επειδή ξέρουμε ότι πολλοί θα δυσαρεστηθούν και θα σχολιάσουν σκωπτικά για να μην εκτεθούν , να τους πούμε ότι στην Σουηδία κυκλοφόρησε βιβλίο 400 σελίδων το οποίο χαρακτηρίζει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα ! Πληροφορίες προσεχώς …

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιδού το νέο πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ

Πόσο κοστίζει η μισθοδοσία του ΟΚΑΝΑ στο Υπουργείο  Υγείας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσοκομεία: Η χρηματοδότηση ,οι δαπάνες και το clawback το 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.healthweb.gr  από το υπουργείο Υγείας οι  δαπάνες των  νοσοκομείων  του 2020 ξεπέρασαν τα 2,4 δις ευρώ σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται  υπερωρίες και εφημερίες. Οι δαπάνες προέρχονται από το BI του υπουργείου το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν το θεωρούσε κάνεις αξιόπιστο αφού οι υπάλληλοι των νοσοκομείων και των ΥΠΕ καταχωρούσαν ότι […]

Μίνα Γκάγκα: Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Έκπληξή αποτέλεσε η  κ. Μίνα Γκάγκα η οποία ανέλαβε την θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας καθώς δεν ήταν στις προβλέψεις των ‘’ στοιχημάτων ‘’ πριν ανακοινωθεί το νέο σχήμα της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.