Παρασκήνιο

ΕΚΑΠΥ: Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

ΕΚΑΠΥ: Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των  νοσοκομείων

Μπορεί η ΕΚΑΠΥ να μην έχει προκηρύξει ούτε ένα διαγωνισμό, ωστόσο νοσοκομεία που έχουν 1 δις. Ευρώ ληξιπρόθεσμα, συνεχίζουν τις απευθείας αναθέσεις .

Η  Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) και με τον νέο πρόεδρο της δεν κατάφερε να δημοσιεύσει ένα διαγωνισμό που να αφορά στα νοσοκομεία, όπως και οι προηγούμενοι έκαναν  απευθείας αναθέσεις για έπιπλα, κλιματιστικό, απολύμανση, οικοδομικές και υδραυλικές εργασίες, πόσιμο νερό, πίνακες και υπερωρίες . Σε όλους φαίνεται δεν αρέσει το γούστο του προηγούμενου Προέδρου και αλλάζει διακόσμηση .Ακόμα και όταν είναι προσωρινός πρόεδρος  φροντίζει  να αναδείξει το γούστο του .

Ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ που είχε το ίδιο παραγωγικό έργο όμως αναβαθμίστηκε στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας. Όπως έχει γίνει γνωστό από συνεντεύξεις παραγόντων του υπουργείου υγείας έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την έναρξη  των κεντρικών διαγωνισμών και ότι είχαν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για τους 20 από τους 24 διαγωνισμούς που αφορούν στα υλικά πρώτης γραμμής. Όμως δεν έχουμε δει ακόμα την προκήρυξη έστω και ενός διαγωνισμού . Επίσης έχουμε ενημερωθεί ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ΒΙ του υπουργείου υγείας καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι αυξομειώσεις των αποθεμάτων ΜΑΠ . Δεν ενημερωθήκαμε όμως εάν αυτές οι αποθήκες είναι στην Αθήνα ή στην Περιφέρεια και πως τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται απ’ αυτές τις αποθήκες. Αντίθετα παρατηρούμε ότι πολλά νοσοκομεία διενεργούν διαγωνισμούς ενώ τα ληξιπρόθεσμα τους αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ . Η ΕΚΑΠΥ με την Αριθμ. Γ2γ /ΓΠ /4262 υπουργική απόφαση δικαιούται ειδικό τέλος ύψους 0,5 % επί της συνολικής αξίας κάθε αρχικής τροποποιητικής ή  συμπληρωματικής δημόσιας  συμβάσης  προ φόρων την κρατήσεων . Είναι προς όφελος της ΕΚΑΠΥ να ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί και να γίνεται σύμβασης με τα νοσοκομεία.

  • Εκτός όμως από την ΕΚΑΠΥ  δεν υπάρχει και κάποιος διαγωνισμός και από της ΥΠΕ που είναι και αυτές Κεντρικές Αρχές Αγορών . Είναι αδύνατον να δούμε αυτή την περιβόητη μείωση του 30% στις δαπάνες των  νοσοκομείων που τόσο πολύ διαφημίζεται .

 

Προσωρινοί  πρόεδροι  και Διοικητές

Μετά απ’ όλα αυτά τα μη παραγωγικά να θυμίσουμε στο ΑΣΕΠ ότι η προσωρινοί  πρόεδροι αλλά και Διοικητές των  νοσοκομείων δεν θα πρέπει να μοριοδοτούνται γιατί κατά παρέκκλιση και πέραν  της κείμενης νομοθεσίας τοποθετήθηκαν χωρίς κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση και πολλοί εξ’ αυτών χωρίς τα κατάλληλα προσόντα για ένα τόσο ευαίσθητο χώρο όπως αυτόν  της υγείας.

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Η ΕΚΑΠΥ αγοράζει rapid test σε υπερδιπλάσιες τιμές από ότι  ένα περιφερειακό νοσοκομείο

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καθιερώσει την Ένωση Ασθενών Ελλάδας ως Κοινωνικό Εταίρο

ΕΚΑΠΥ: Δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα διαγωνισμό

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ διορίστηκε και Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ;

ΕΚΑΠΥ: Πως δικαιολογεί τους μισθούς σε σχέση με την εξοικονόμηση που έχει κάνει μέχρι σήμερα;

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

Ιδού το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΑΠΥ

Τι απέγιναν οι διαγωνισμοί προμήθειας οξυγόνου,για εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων;

Το ΙΦΕΤ σταματάει να προμηθεύεται φάρμακα

ΕΚΑΠΥ:Μην κάνεις τίποτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων υπονομεύουν την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Η αξιολόγηση για τους διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων καθυστερεί και κυκλοφορούν πολλά σχόλια για την εξέλιξη τους. Όλα είναι αρνητικά αφού φροντίζουν γι’ αυτό οι νυν διοικητές διαδίδοντας σκόπιμα ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει , αν γίνει είναι εξασφαλισμένη η θέση τους κι άλλα τέτοια καλά .

ΙΦΕΤ: Τα σκάνδαλα, το clawback και η προκήρυξη για την πρόσληψη Διευθ. Συμβούλου και Προέδρου

Ο Υπουργός Υγείας, δικαίως  αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το ΙΦΕΤ και την διακίνηση φαρμάκων μέσω αυτού. Τα τελευταία χρόνια το ΙΦΕΤ βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων, καταγγελιών και υποθέσεων που έχουν σταλεί στην δικαιοσύνη και τα οποία τον έχουν ζημιώσει.

Εννιά χρόνια και δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το Αpplication του ΕΟΦ για την υποβολή ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων

Συνεχίζει να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων μέσα από την Κίτρινη Κάρτα .

ΙΦΕΤ: Έφυγε ο φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και ήρθε ο φαρμακοποιός, με ιδιωτικό φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια

Τελικά μερικά πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν, στο ΙΦΕΤ έφυγε ένας φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και πήγε ένας φαρμακοποιός ως σύμβουλος,  ο οποίος διατηρεί και το ιδιωτικό  φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια.

Πωλήσεις των φαρμάκων: Ο ΕΟΦ διόρθωσε το λάθος μετά το δημοσίευμα του healthweb

Ο ΕΟΦ μετά το δημοσίευμα του healthweb το οποίο ανέδειξε ότι τα στοιχεία για τις πωλήσεις των φαρμάκων που ανακοινώθηκαν είναι λάθος , διόρθωσε το σφάλμα , όπως η διοίκηση μας επιβεβαίωσε  και παραδέχθηκε  ότι η παρέμβαση μας τους βοήθησε να το εντοπίσουν . Τελικά οι πωλήσεις φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 17,66 % για το 2020 […]

Αποκλεισμός των  ικανών διοικητών για ΥΠΕ και νοσοκομεία

Το healthweb.gr είχε επισημάνει πολύ πριν ψηφιστεί ο νόμος για τις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών και νοσοκομείων ότι δεν θα έχει τις ασφαλιστικές δικλείδες που απαιτούνται για να μην επιλέγουν και επανατοποθετηθούν όλοι όσοι κακοδιοίκησαν τους οργανισμούς και τα νοσοκομεία.

Τα εμβόλια και φάρμακα για COVID στην αρμοδιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τα παίρνει όλα πάνω του με την υπουργική απόφαση για τον ορισμό αποφαινόμενου οργάνου για τις δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων ή λοιπών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID 19.