Παρασκήνιο

ΕΚΑΠΥ: Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

ΕΚΑΠΥ: Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των  νοσοκομείων

Μπορεί η ΕΚΑΠΥ να μην έχει προκηρύξει ούτε ένα διαγωνισμό, ωστόσο νοσοκομεία που έχουν 1 δις. Ευρώ ληξιπρόθεσμα, συνεχίζουν τις απευθείας αναθέσεις .

Η  Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) και με τον νέο πρόεδρο της δεν κατάφερε να δημοσιεύσει ένα διαγωνισμό που να αφορά στα νοσοκομεία, όπως και οι προηγούμενοι έκαναν  απευθείας αναθέσεις για έπιπλα, κλιματιστικό, απολύμανση, οικοδομικές και υδραυλικές εργασίες, πόσιμο νερό, πίνακες και υπερωρίες . Σε όλους φαίνεται δεν αρέσει το γούστο του προηγούμενου Προέδρου και αλλάζει διακόσμηση .Ακόμα και όταν είναι προσωρινός πρόεδρος  φροντίζει  να αναδείξει το γούστο του .

Ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ που είχε το ίδιο παραγωγικό έργο όμως αναβαθμίστηκε στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας. Όπως έχει γίνει γνωστό από συνεντεύξεις παραγόντων του υπουργείου υγείας έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την έναρξη  των κεντρικών διαγωνισμών και ότι είχαν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για τους 20 από τους 24 διαγωνισμούς που αφορούν στα υλικά πρώτης γραμμής. Όμως δεν έχουμε δει ακόμα την προκήρυξη έστω και ενός διαγωνισμού . Επίσης έχουμε ενημερωθεί ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ΒΙ του υπουργείου υγείας καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι αυξομειώσεις των αποθεμάτων ΜΑΠ . Δεν ενημερωθήκαμε όμως εάν αυτές οι αποθήκες είναι στην Αθήνα ή στην Περιφέρεια και πως τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται απ’ αυτές τις αποθήκες. Αντίθετα παρατηρούμε ότι πολλά νοσοκομεία διενεργούν διαγωνισμούς ενώ τα ληξιπρόθεσμα τους αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ . Η ΕΚΑΠΥ με την Αριθμ. Γ2γ /ΓΠ /4262 υπουργική απόφαση δικαιούται ειδικό τέλος ύψους 0,5 % επί της συνολικής αξίας κάθε αρχικής τροποποιητικής ή  συμπληρωματικής δημόσιας  συμβάσης  προ φόρων την κρατήσεων . Είναι προς όφελος της ΕΚΑΠΥ να ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί και να γίνεται σύμβασης με τα νοσοκομεία.

  • Εκτός όμως από την ΕΚΑΠΥ  δεν υπάρχει και κάποιος διαγωνισμός και από της ΥΠΕ που είναι και αυτές Κεντρικές Αρχές Αγορών . Είναι αδύνατον να δούμε αυτή την περιβόητη μείωση του 30% στις δαπάνες των  νοσοκομείων που τόσο πολύ διαφημίζεται .

 

Προσωρινοί  πρόεδροι  και Διοικητές

Μετά απ’ όλα αυτά τα μη παραγωγικά να θυμίσουμε στο ΑΣΕΠ ότι η προσωρινοί  πρόεδροι αλλά και Διοικητές των  νοσοκομείων δεν θα πρέπει να μοριοδοτούνται γιατί κατά παρέκκλιση και πέραν  της κείμενης νομοθεσίας τοποθετήθηκαν χωρίς κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση και πολλοί εξ’ αυτών χωρίς τα κατάλληλα προσόντα για ένα τόσο ευαίσθητο χώρο όπως αυτόν  της υγείας.

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Η ΕΚΑΠΥ αγοράζει rapid test σε υπερδιπλάσιες τιμές από ότι  ένα περιφερειακό νοσοκομείο

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καθιερώσει την Ένωση Ασθενών Ελλάδας ως Κοινωνικό Εταίρο

ΕΚΑΠΥ: Δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα διαγωνισμό

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ διορίστηκε και Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ;

ΕΚΑΠΥ: Πως δικαιολογεί τους μισθούς σε σχέση με την εξοικονόμηση που έχει κάνει μέχρι σήμερα;

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

Ιδού το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΑΠΥ

Τι απέγιναν οι διαγωνισμοί προμήθειας οξυγόνου,για εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων;

Το ΙΦΕΤ σταματάει να προμηθεύεται φάρμακα

ΕΚΑΠΥ:Μην κάνεις τίποτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτή είναι η νέα επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών των φαρμάκων. Εκδόθηκε το ΦΕΚ

Η νέα επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών των Φαρμάκων είναι πλέον γεγονός και πρόεδρος είναι η κ.  Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου , σύμφωνα με την απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της  Κυβερνήσεως

Η παραίτηση Μπίνη , η κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και η διαφάνεια που έκανε φτερά

Ο διοικητής της Αρχής Διαφάνειας  Άγγελος Μπίνης  και κουμπάρος του πρωθυπουργού εγκατέλειψε το τιμόνι της ΕΑΔ και τώρα ‘’πηδάνε’’ από το ‘’καράβι’’ και άλλοι συνεργάτες .

ΕΟΠΥΥ: Διορίστηκε η μη εκτελεστική Προέδρος K. Γκογκοζώτου. Τι αναφέρει η απόφαση

Διορίστηκε  επίσημα η μη εκτελεστική Προέδρος του ΕΟΠΥΥ κ.  Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου μετά από την έκδοση της απόφασης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της  Κυβερνήσεως.

Μήπως έρχεται και δεύτερη μείωση στις αποζημιώσεις παρόχων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ;

Μήπως έρχεται νέο «Κούρεμα» στις αποζημιώσεις των υπηρεσιών υγείας, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υλικών (πάροχοι υγείας) , λόγω των διαπραγματεύσεων  που θα κάνει ο ΕΟΠΥΥ μαζί τους όπως και στα φάρμακα ;