Παρασκήνιο

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Οι κατηγορίες που εισηγήθηκε αύξηση του  προϋπολογισμού στον υπουργό

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Οι κατηγορίες που εισηγήθηκε αύξηση του  προϋπολογισμού στον υπουργό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε πρόταση προς τον υπουργό Υγείας για την αύξηση του προϋπολογισμού σε κατηγορίες χρόνιων παθήσεων που υπάρχει ανάγκη .

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ σε έκτακτη συνεδρίαση του, ενέκρινε  πρόταση προς τον υπουργό Υγείας για την αύξηση του προϋπολογισμού  στη κατηγορία λοιπά ραδιοφάρμακα κατά 2,5 εκ. ευρώ για να εκτελείται η εξέταση με το F- psma για την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη με pet ct.Επίσης πρότεινε τη ενίσχυση του προϋπολογισμού 2023 κατά 4 εκ. ευρώ για τη κατηγορία Λ4Γ που αφορά στα ιατροτεχνολογικά υλικά Σακχαρώδους Διαβήτη – Αντλία ινσουλίνης και  αναλώσιμα.

 

Συμφώνα με το ρεπορτάζ μας, ο οργανισμός έλαβε σημαντική έκπτωση για το psma παρότι είναι το μοναδικό με άδεια στην Ελλάδα για το οποίο  φυσικά θα ακολουθήσει και διαπραγμάτευση , όμως διασφαλίστηκε η εκτέλεση των συνταγών κάτι που  αρνούντο τα διαγνωστικά Κέντρα .Αντίστοιχα για το υπόλοιπο του προϋπολογισμού  του 2022 που υπήρξε μαθαίνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να εισηγηθεί στον υπουργό Υγείας να ενισχύσει το προϋπολογισμό των ΜΧΑ κατά 1,5 εκ € , κατά 1κ. Τα σκευάσματα για αλλεργία στο γάλα που αφορούν στα παιδιά να ενισχυθούν κατά 2εκ € .

Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ  Θεανώ Καρποδίνη

 

  • Φαίνεται ότι έχει γρηγορά αντανακλαστικά ο  ΕΟΠΥΥ για την στήριξη των  χρόνιων  πασχόντων .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ εξοικονομούν 160.000.000 € από τα ΦΥΚ

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022 : H πρόσβαση των ασθενών στις νέες τεχνολογίες του Διαβήτη

ΕΟΠΥΥ δεύτερη συνεδρίαση του νέου ΔΣ : Στο επίκεντρο η νέα Επιτροπή Ενστάσεων Φαρμακείων και Παρόχων Υγείας

Στον ΄αέρα ' τα οδοιπορικά των νεφροπαθών. Γιατί κρύβεται ο Πλεύρης ;

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Επικίνδυνη η παροιμιώδης και συνεχιζόμενη αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη

Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για τον πολίτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναστασία Κοτανίδου: Προτάθηκε για Υπουργός Υγείας στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση

Αναστασία Κοτανίδου: Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει προταθεί για τη θέση της Υπηρεσιακής Υπουργού Υγείας.

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά στο πρόβλημα ότι ‘Δεν αποζημιώνει το οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση’

Άμεση ήταν η απάντηση του ΕΟΠΥΥ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση και αφορά στην μη  αποζημίωση του υγρού οξυγόνου από τον Οργανισμό .

ΕΚΑΠΥ : Έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ

Έτοιμη είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ και  η οποία πρόκειται να ξεκινήσει να  λειτουργεί  στις 3 Απριλίου 2023 .