Παρασκήνιο

ΕΟΠΥΥ δεύτερη συνεδρίαση του νέου ΔΣ : Στο επίκεντρο η νέα Επιτροπή Ενστάσεων Φαρμακείων και Παρόχων Υγείας

ΕΟΠΥΥ δεύτερη συνεδρίαση του νέου ΔΣ : Στο επίκεντρο η νέα Επιτροπή Ενστάσεων Φαρμακείων και Παρόχων Υγείας

Συνεχίζονται οι εργασίες στο νέο 7 μελές ΔΣ του ΕΟΠΥΥ το οποίο συνεδριάζει , όπως μαθαίνουμε, με βαριά ατζέντα...Στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης, η νέα Επιτροπή Ενστάσεων Φαρμακείων και Παρόχων Υγείας.

Πραγματοποιήθηκε χθες , η δεύτερη  συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΕΟΠΥΥ σε ήρεμο κλίμα και έχοντας στο επίκεντρο της θέματα που σχετίζονται με την συγκρότηση και τη λειτουργία της νέας Επιτροπής Ενστάσεων Φαρμακείων και Παρόχων Υγείας η οποία θεσμοθετήθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.Healthweb.gr  αλλάξει ριζικά η σύνθεσή της όχι μόνο ως προς τα μέλη, που είναι υπάλληλοι του Οργανισμού με θέση ευθύνης και γνώση του αντικειμένου, αλλά και ως προς τους γραμματείς. Η Διοίκηση εκτός από τα μέλη της Επιτροπής, θα εγκρίνει και τον κανονισμό λειτουργίας της ρυθμίζοντας για πρώτη φορά όχι μόνο θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της αλλά και άλλα ουσιαστικά ζητήματα όπως τα ασυμβίβαστα των μελών, την αντικειμενική και επιστημονική αξιολόγηση των ενστάσεων κ.α.

Για τους καλά γνωρίζοντες αυτό σηματοδοτεί την προσπάθεια της Διοίκησης να εξορθολογήσει το υφιστάμενο έως σήμερα πλαίσιο αξιολόγησης των ενστάσεων ρυθμίζοντας κάθε αναγκαία λεπτομέρεια προκειμένου να διασφαλίσει την αντικειμενικότητα των κρίσεων των ενστάσεων των φαρμακείων και των παρόχων υγείας.

Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ  Θεανώ Καρποδίνη

Μένει να δούμε ποιες άλλες ενέργειες δρομολογούνται από τη Διοικήτρια και το ΔΣ .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκλειστικό:Η Καλλιόπη Κούμπη θα αντικαταστήσει τον Μπαρούς

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

Στηρίζει τις ενέργειες της Διοικήτριας το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ

Αποκλειστικό ΕΟΠΥΥ: Καθαιρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μπαρούς

Αποκλειστικό healthweb: Νέος πρόεδρος του ΕΟΦ ο Δημήτρης Κοντός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναστασία Κοτανίδου: Προτάθηκε για Υπουργός Υγείας στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση

Αναστασία Κοτανίδου: Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει προταθεί για τη θέση της Υπηρεσιακής Υπουργού Υγείας.

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά στο πρόβλημα ότι ‘Δεν αποζημιώνει το οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση’

Άμεση ήταν η απάντηση του ΕΟΠΥΥ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση και αφορά στην μη  αποζημίωση του υγρού οξυγόνου από τον Οργανισμό .

ΕΚΑΠΥ : Έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ

Έτοιμη είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ και  η οποία πρόκειται να ξεκινήσει να  λειτουργεί  στις 3 Απριλίου 2023 .