Ρεπορτάζ Υγείας

10 χρόνια ΕΟΠΥΥ: Με τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Οργανισμός συνεχίζει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για τον πολίτη

10 χρόνια ΕΟΠΥΥ: Με τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Οργανισμός συνεχίζει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για τον πολίτη

10 χρόνια ΕΟΠΥΥ: Υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση μεταξύ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Διευθυντής του γραφείου της Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τέλεσε σήμερα αγιασμό, στο κεντρικό κτίριο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του Οργανισμού, αλλά και τον διορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου του.

Ανάμεσα σε πλήθος στελεχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά και ασφαλισμένων που παρευρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο, η Διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη στο καλωσόρισμά της ζήτησε την ευλογία του Κυρίου και τη δύναμη για τη συνέχιση του καθημερινού αγώνα για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των παροχών υγείας
προς όλους τους πολίτες. Ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη -ο οποίος απουσίαζε λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων- για την εγγύτητα και την αμεσότητα με τις οποίες αντιμετωπίζει, τον Οργανισμό και τα στελέχη του, δίνοντας
κατευθύνσεις και λύσεις στα ζητήματα που ανακύπτουν.

«Μας δίνετε την ευκαιρία, γρήγορα και συντονισμένα, να κάνουμε αλλαγές που θα βοηθήσουν την επόμενη μέρα», τόνισε. Υπογράμμισε επίσης την πολύτιμη συνεισφορά του κυρίου Θάνου Ζαμάνη, νέου μέλους και αναπληρωτή προέδρου Δ.Σ., στη θεσμική ρύθμιση κάθε αναδυόμενης ανάγκης του Οργανισμού. Απηύθυνε ακόμη ευχαριστίες και προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα για την αγαστή τους συνεργασία, αλλά και την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, τονίζοντας το αξιοσημείωτο έργο της στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Για τη συνεργασία τους σε ζωτικούς τομείς του Οργανισμού ευχαρίστησε τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας, τον Γιάννη Κωτσιόπουλο, Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας για τις σημαντικές του παρεμβάσεις στην ποιότητα των νοσηλευτικών υπηρεσιών και την πρωτοβουλία για τη νέα μέθοδο αποζημίωσης μέσω των DRG, τον Μάριο Θεμιστοκλέους, Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την τομή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη που συνιστά ο θεσμός του προσωπικού ιατρού για όλους τους πολίτες, την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό, τις αμοιβές των φαρμακοποιών, ραντεβού, self-test στα σχολεία και, τελευταία αλλά όχι έσχατη, τη
Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη για τις δράσεις προληπτικής ιατρικής, απαραίτητες για όλους τους πολίτες, κυρίως όμως τις γυναίκες.

«Μπορεί να μην είστε σήμερα εδώ μαζί μας, είστε όμως καθημερινά δίπλα μας και δίνουμε μαζί τον αγώνα για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας για τον πολίτη», ανέφερε. Η κυρία Καρποδίνη, στη συνέχεια, προχώρησε στην ανακοίνωση της
σύναψης νέων συμβάσεων μεταξύ του Οργανισμού και των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών
υπογραμμίζοντας τον προσωπικό αγώνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’.

«Στις 23/2/2023 υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Άγιος Πορφύριος”, που βρίσκεται στο Δήλεσι Βοιωτίας, με το νέο συμβατικό πλαίσιο ξεπερνώντας έτσι αγκυλώσεις του παρελθόντος», τόνισε. «Με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ιδιαίτερα με την Υφυπουργό Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθορίσαμε από κοινού νομοθετικό πλαίσιο για
την προάσπιση του δικαιώματος των Ατόμων με Αναπηρία, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων στην αξιοπρεπή διαβίωση, και μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία θα έχουμε σύντομα νέες συμβάσεις και για τα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας», ανέφερε.

Προλογίζοντας με συγκίνηση τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, αναφέρθηκε στο πλούσιο και σημαντικό του έργο, ειδικότερα όσον αφορά τα παιδιά, και του ευχήθηκε ολόψυχα να συνεχίσει να πρωτοπορεί στην ανασύνταξη της κοινωνίας, ενώ τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του προσωπικού του Οργανισμού για την παρουσία και την ευλογία του.

Ο Πανοσιολογιώτατος, τόνισε την ανάγκη να σταθούμε όλοι δίπλα στα μέλη της κοινωνίας που μας έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, ενώ υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η στήριξη των ατόμων της τρίτης ηλικίας που συχνά απομένουν μόνα τους, μέσα από τις Μ.Φ.Η. και ευχαρίστησε τη Διοικήτρια αλλά και τα στελέχη του Οργανισμού για
τις προσπάθειές τους. Κατόπιν τέλεσε τον αγιασμό, ευλογώντας το έργο που επιτελείται, τη συνέχισή του αλλά και όλους τους ανθρώπους που το διακονούν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, πέρα από τα στελέχη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η μη Εκτελεστική Πρόεδρος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων, Νάντια Γκογκοζώτου, ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Γλούμης, τα τακτικά μέλη Δ.Σ. Αθανάσιος Ζαμάνης, Δικηγόρος, Κωνσταντίνος
Μπαρούς Οικονομολόγος και Γεώργιος Μάνος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος και εκπρόσωπος του e-ΕΦΚΑ, το αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. Ευστράτιος Κιρμουτσέλης, γιατρός, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης, η κυρία Μαρία Δεληγιάννη, Σύμβουλος, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης νέα και απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης, δικηγόρος, Αγγελική Καραστεργίου, γιατρός και Σταύρος Κουράκος, γιατρός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλεύρης: Το ΕΣΥ άντεξε την πανδημία & την υποχρηματοδότηση - Διαρκείς μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση

ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζεται η αγαστή συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ξεκίνησε η λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Ασθενών με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία

ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονική έγκριση 15 φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΦΣΘ: Στάση εργασίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη

ΦΣΘ: Κήρυξη στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, από τις 11:30 έως τις 14:30, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

Ομάδες υποστήριξης και ιατρικοί σύλλογοι για τις διάφορες διαταραχές του μετώπιου κροταφικού εκφυλισμού μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους συνεργάτες φροντίδας να τις αντιμετωπίσουν. «Η καθιέρωση μιας έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης της FTD είναι το πρώτο βασικό βήμα», λέει ο Δρ Boeve.

Υπεκυψε στα τραύματά του ο Αμερικανός στρατιωτικός που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Ο στρατιωτικός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά την αυτοπυρπόλησή του μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον την Κυριακή. Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως προέβη στο απονενοημένο διάβημα διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ευθύμιος Λέκκας: Αναμένεται μεγάλος σεισμός στην Τουρκία - Επικινδυνότητα για την Αγία Σοφία

Στην Ελλάδα, τα δημόσια κτήρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εξελίσσεται ο πρωτοβάθμιος θεσμικός υποχρεωτικός έλεγχος. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία μερική εικόνα και στη συνέχεια στο τέλος του χρόνου θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα» είπε, τέλος ο Ευθύμιος Λέκκας.

ΗΠΑ: Τα κρούσματα σύφιλης αυξάνονται στα νεογέννητα

ΗΠΑ: Η άνοδος της σύφιλης είναι πιθανό να οφείλεται σε μια συρροή παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων φραγμών στην υγειονομική περίθαλψη, που επηρεάζουν δυσανάλογα τις μειονοτικές κοινότητες.

ΠΟΕΔΗΝ 8 Μαρτίου: Στάση εργασίας την Ημέρα της Μητέρας

ΠΟΕΔΗΝ 8 Μαρτίου: Στις υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ το 60% των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι γυναίκες. Αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με εξαντλητικά ωράρια, δεκάδες χρωστούμενα repo και άδειες.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Συμμετέχουν ΠΟΕΔΗΝ και ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία 28 Φλεβάρη 2024, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, καθώς και για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών με αυξήσεις στους μισθούς.

Τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας φέρνουν νέες μειωμένες τιμές

Με σκοπό το αμοιβαίο όφελος για επιχειρήσεις και καταναλωτές, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την εξαίρεση από την απαγόρευση διενέργειας προωθητικών ενεργειών- για τρεις μήνες- των προϊόντων για τα οποία έχει προηγηθεί αύξηση τιμής όσων βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.