Σεξουαλική Υγεία

Ο κακός γάμος είναι εξίσου ανθυγιεινός με το κάπνισμα και το αλκοόλ

Ο κακός γάμος είναι εξίσου ανθυγιεινός με το κάπνισμα και το αλκοόλ

Ο (κακός) γάμος βλάπτει σοβαρά την υγεία είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας επιστημόνων των πανεπιστημίων της Νεβάδα και του Μίτσιγκαν. Μάλιστα, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο γάμος είναι εξίσου ανθυγιεινός με το κάπνισμα ή το αλκοόλ. Οι ψυχολόγοι παρακολούθησαν 373 ζευγάρια σε διάστημα πάνω από 16 ετών και ανακάλυψαν ότι όσα διαφωνούσαν συνεχώς είχαν χειρότερη υγεία.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ψυχολόγους, οι συχνές συγκρούσεις μπορεί να είναι τόσο επιβλαβείς όσο το κάπνισμα και το αλκοόλ. Η έρευνα αφορούσε στο εάν τα 373 ετερόφυλα ζευγάρια διαφωνούσαν για διάφορα θέματα, όπως τα παιδιά, τα χρήματα, τα πεθερικά και τα χόμπι και εάν αυτές οι διαφωνίες είχαν επιπτώσεις στην υγεία.

«Παρακολουθήσαμε παντρεμένα ζευγάρια τα τελευταία 16 χρόνια γάμου και συγκρίναμε την υγεία των γυναικών και των αντρών που ανέφεραν έναν μεγαλύτερο αριθμό μεταξύ τους καυγάδων, έναντι όσων ανέφεραν λιγότερους καυγάδες», εξήγησαν μέλη της ερευνητικής ομάδας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ενδοσυζυγικές συγκρούσεις επιδρούν αρνητικά στην υγεία τόσο των αντρών όσο και των γυναικών, αν και υπάρχει μεγαλύτερος αντίκτυπος της σύγκρουσης στους άντρες απ’ ότι στις γυναίκες. Τα ζευγάρια που έχουν περισσότερες συμφωνίες έχουν οφέλη στην υγεία τους στο ξεκίνημα της σχέσης, ωστόσο η προστατευτική επίδραση εξασθενεί στα μεταγενέστερα στάδια.

Πώς έγινε η έρευνα

Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι σύζυγοι δέχθηκαν ερωτήσεις για την υγεία τους, καθώς και για το εάν η υγεία τους εμπλέκεται με τη δουλειά τους, εάν είναι αρκετά υγιείς για να κάνουν πράγματα που θέλουν, εάν έχουν προβλήματα ύπνου, εάν έχουν νευρικότητα και νιώθουν το αίσθημα της ντροπής κι αν έχουν προβλήματα με πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι συγκρούσεις σε μια σχέση μπορούν να έχουν άσχημες επιπτώσεις στο σώμα, όπως φλεγμονές, αλλαγές στην όρεξη, αυξημένα επίπεδα στρες, που όλα μπορούν να επηρεάσουν από την καρδιά μέχρι το ανοσοποιητικό σύστημα.

Επίσης, η έρευνα ασχολήθηκε και με τον αριθμό των συζυγικών συγκρούσεων και των επιπτώσεων υγείας που είχαν στις γυναίκες και τους άντρες μεμονωμένα. Αν για τις γυναίκες ο αριθμός των θεμάτων διαφωνίας δεν σχετίζεται με την υγεία τους, τα αποτελέσματα για τους άνδρες δείχνουν το αντίθετο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ και παρωχημένες απόψεις

Πώς καθορίζεται το μέγεθος του πέους

Σε τι συμβάλλει η ούρηση μετά την ερωτική επαφή

Sex και ούρηση: Είναι απαραίτητη η ούρηση  μετά το σεξ. Μπορεί να μην είναι απαραίτητο αλλά είναι χρήσιμο!Το κατούρημα μετά το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI). Οι ουρολοιμώξεις εμφανίζονται όταν τα βακτήρια εισέρχονται στο ουροποιητικό σύστημα, συνήθως μέσω της ουρήθρας σας και ταξιδεύουν στην ουροδόχο κύστη σας. Εάν έχετε […]

Σεξ και περίοδος. Έχει και τα καλά του

Σεξ με περίοδο: Συμβουλές, οφέλη και παρενέργειες. Αν και το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, είναι ασφαλές. Επιπλέον, το σεξ όταν είστε εμμηνόρροια μπορεί πραγματικά να προσφέρει μερικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας έχει μερικά […]

Μήπως η δοτικότητά σου τον "παραλύει";

Κι όμως η υπέρμετρη δοτικότητα συνήθως δεν χαρακτηρίζει τα συναισθήματά μας για το σύντροφό μας αλλά δικές μας ανασφάλειες και δυσκολίες που παίρνουν αυτήν τη μορφή προκειμένου να μην χάσουμε τον άνθρωπό μας ή τουλάχιστον να μειώσουμε τις πιθανότητες να μείνουμε μόνοι μας.

Εμμηνόπαυση και σεξουαλική ζωή

Εμμηνόπαυση και σεξ: Συμβουλές για μεγαλύτερη απόλαυση. Οι αλλαγές που υφίστανται οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση μπορούν να τις κάνουν να σταματήσουν την σεξουλική δραστηριότητα. Οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, η αϋπνία, οι αλλαγές στη διάθεση είναι μερικά συμπτώματα που σχετίζονται με αυτήν τη φάση της γυναίκας που, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, επηρεάζουν την […]

Θα αποδείξει ποτέ κανείς ότι το σεξ είναι καλό για την καρδιά;

Με απλά λόγια: Το σεξ είναι πιθανώς χρήσιμο για την καρδιά και τη γενική υγεία. Και επειδή δεν είναι επιβλαβές για την καρδιά (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις), το "πιθανότατα" είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί.