Ψυχική Υγεία

Υπερανάλυση: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτών που αναλύουν τα πάντα

Υπερανάλυση: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτών που αναλύουν τα πάντα

Υπερανάλυση: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτών που αναλύουν τα πάντα. Εάν καθοδηγούμεθα από το όνομά του, μπορούμε να σκεφτούμε αυτό που μας επιτρέπει να αναλύσουμε. Η « ανάλυση», σύμφωνα με το RAE, συνεπάγεται την υποβολή σε μια ανάλυση.

Με τη σειρά του, μια ανάλυση θα ήταν η διάκριση και ο διαχωρισμός των τμημάτων για να γνωρίζουμε τη σύνθεσή του . Μια ανάλυση είναι επίσης « η λεπτομερής μελέτη για κάτι» (RAE). Δηλαδή, αυτός ο τύπος σκέψης θα μας επιτρέψει να αποσυνθέσουμε ένα πρόβλημα σε απλούστερα μέρη, προκειμένου να γνωρίζουμε λεπτομερώς κάθε ένα από αυτά τα μέρη, τις σχέσεις τους και τον ρόλο που έχουν στο “σύνολο”.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της;  Όπως κάθε άλλος τύπος σκέψης, το αναλυτικό έχει μια σειρά χαρακτηριστικών που το ορίζουν. Τα πιο σημαντικά, και έχουν να κάνουν με τη φύση και τις λειτουργίες του, είναι τα εξής:

  • Βασίζεται σε στοιχεία (και όχι σε συναισθήματα).
  • Αναρωτιέται: συνεπάγεται την απάντηση σε ερωτήσεις όπως: τι; πως;
  • Είναι λεπτομερής: αναλύει τις λεπτομέρειες του προβλήματος.
  • Είναι μεθοδικό: περιλαμβάνει μια μέθοδο ανάλυσης.
  • Αναπτύσσεται η ικανότητα διερεύνησης.
  • Σας επιτρέπει να οργανώσετε τις σκέψεις σας με σαφήνεια και ακρίβεια.
  • Περιλαμβάνει τη διάσπαση του προβλήματος σε μικρότερα μέρη για να κατανοήσουμε τη δομή του και τις πιθανές σχέσεις.
  • Επιτρέπει την αναγνώριση του σχετικού και άσχετου προβλήματος.

Αυτός ο τύπος σκέψης μας επιτρέπει να λύσουμε προβλήματα. Τώρα, με ποιο τρόπο; Η απόκτηση διαφορετικών απόψεων από την τρέχουσα , η οποία αντικατοπτρίζει και μαθαίνει νέες στρατηγικές που μας επιτρέπουν να επιτύχουμε τον στόχο ή το συμπέρασμά μας. Όταν λαμβάνουμε αποφάσεις, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον τύπο σκέψης. Χάρη σε αυτήν μπορούμε να συλλέξουμε πληροφορίες, να τις αναλύσουμε αναζητώντας τις καλύτερες στρατηγικές και εναλλακτικές λύσεις και να επιλέξουμε τις πιο κατάλληλες (τόσο στρατηγικές όσο και λύσεις) σύμφωνα με τα κριτήρια μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο σημαντικός ρόλος της σωστής αναπνοής

Όλοι έχουν άποψη, ελάχιστοι έχουν γνώση

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το άγχος θανάτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνθρωποι που πάσχουν από άγχος και κατάθλιψη εμφανίζουν νωρίτερα Αλτσχάιμερ

Κατάθλιψη: Οι άνθρωποι με κατάθλιψη ή άγχος που εμφανίζουν Αλτσχάιμερ εκδηλώνουν συχνά τα πρώτα συμπτώματα αυτής της συχνότερης μορφής άνοιας σε πιο μικρή ηλικία, σε σχέση με όσους, επίσης, παθαίνουν τη νευροεκφυλιστική νόσο αλλά δεν έχουν άγχος ή κατάθλιψη.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν την ψυχολογική μας κατάσταση στο lockdown

Lockdown: Τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων (74%) στην έρευνα δήλωσαν ότι τα φυτά στο σπίτι τους βοήθησαν να νιώσουν καλύτερα, όσο καιρό ήταν περιορισμένοι και δεν μπορούσαν να βγουν έξω ελεύθερα για να πάνε σε ανοικτούς χώρους και στη φύση.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.

Η έλξη ενισχύεται από τη συναισθηματική κατανόηση

Σχέσεις: Όσο καλύτερα πιστεύει κάποιος ότι καταλαβαίνει τα συναισθήματα του άλλου, τόσο μεγαλύτερη έλξη νιώθει γι' αυτό το πρόσωπο - το οποίο θα μπορούσε να είναι είτε ένας ερωτικός σύντροφος, είτε ένας συνέταιρος σε μια επιχείρηση ή ακόμα και ένας άγνωστος πρόσφυγας.

Κατάθλιψη: Βήματα για να ισορροπήσετε τη διάθεσή σας

Κατάθλιψη Αυτοφροντίδα: Το μοίρασμα όσων αισθάνεστε και σας προβληματίζουν με ανθρώπους που εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το να βλέπετε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, είναι μια υπέροχη ιδέα, αφού αποτελεί ένα σημαντικό πλαίσιο υποστήριξης. Αλλά μην σταματάτε εκεί. Μιλήστε επίσης με φίλους και αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για άτομα που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς με εσάς. Όντας κοντά σε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι δεν είστε μόνοι και να σας δώσει επιπλέον νέες ιδέες για την διαχείριση θεμάτων που σας απασχολούν.

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιβαρύνει την ψυχική υγεία 85% των φοιτητών στις ΗΠΑ

Επιστήμη Κορωνοϊός Ψυχική Υγεία: Σύμφωνα με νέα μελέτη, η πανδημία του κορωνοϊού είχε αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των φοιτητών στις ΗΠΑ. Οι σπουδαστές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας που οφείλονται στην πανδημία περιλαμβάνουν γυναίκες, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας κάτω των 25 ετών, άτομα που γνώριζαν κάποιον με λοίμωξη COVID-19 και είναι χαμηλού εισοδηματικού προφίλ, ανέφεραν οι ερευνητές - που συνέταξαν τη μελέτη - στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.

10 σημάδια για να αναγνωρίσεις του τοξικούς ανθρώπους γύρω σου

Τοξικοί Άνθρωποι: Πρόκειται για ανθρώπους που εκδηλώνουν την τάση να δυσαρεστούν και να απογοητεύουν με τη συμπεριφορά τους, τους άλλους, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν μέσα σε σχέσεις και να προκαλούν συναισθηματική ή ψυχολογική φθορά σε όσους τους έχουν στη ζωή τους.