Σεξουαλική Υγεία

Η υπερανάλυση έχει τη δύναμη να καταστρέφει σχέσεις

Η υπερανάλυση έχει τη δύναμη να καταστρέφει σχέσεις

Οι σχέσεις είναι δύσκολες για όλους. Προσθέστε το άγχος στην εξίσωση, αλλά και την υπεραναλυτική σκέψη και γίνονται σχεδόν αβάσταχτες ορισμένες φορές. Στιγμές αμφιβολίας και σύγχυσης. Προβλήματα που αναδύονται χωρίς να είναι πραγματικά προβλήματα.

Η υπερανάλυση έχει τη δύναμη να καταστρέψει σχέσεις. Αλλά οι αγχώδεις άνθρωποι δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν. Απλά εύχονται και ελπίζουν να γνωρίσουν κάποιον που να προσπαθήσει να τους καταλάβει και να μπορούν να δουλέψουν πάνω στην τάση τους για υπερανάλυση και καταστροφολογία.

Η επιλογή συντρόφου έχει μεγάλη σημασία

Οι άνθρωποι που υπεραναλύουν κάθε πλευρά της ζωής τους προσέχουν εξαιρετικά πολύ το καθετί που λένε οι άλλοι. Προσέχουν κάθε βλέμμα, κάθε έκφραση, κάθε χειρονομία. Και εμμένουν στα μικρά εκείνα πράγματα που δεν σημαίνουν τίποτα. Τα αναλύουν και τα σκέφτονται τόσο που δημιουργούν προβλήματα.

Θέτοντάς το απλά, το άγχος είναι απλά μια προειδοποίηση ότι κάτι κακό θα μπορούσε να συμβεί. Αλλά είναι αυτά τα αν και τα ίσως που δυσκολεύουν τα πράγματα• μπορούν να παραλύσουν ένα άτομο.

Είτε έχει συμβεί κάτι, είτε όχι, απλά καθησυχάστε τους ότι όλα είναι καλά. Και ότι ακόμα νοιάζεστε. Ότι είστε ακόμα εκεί γι’ αυτούς. Ακούγεται απλό, αλλά για τους αγχώδεις ανθρώπους είναι πολύτιμο.

Ακόμα και η παράλειψη να απαντήσουμε ή να σκεφτούμε ότι χρειάζεται απάντηση μπορεί να πυροδοτήσει το άγχος. Μπορεί να τους κάνει να σκεφτούν ότι κάτι έκαναν λάθος.

Αναποφασιστικότητα: Το μεγάλο ελάττωμά τους

Οι άνθρωποι που έχουν την τάση να υπεραναλύουν τα πάντα είναι πολύ αναποφάσιστοι ακόμα και για τα πιο ασήμαντα πράγματα. Θα ζητήσουν τη γνώμη του συντρόφου τους και την άποψή τους. Δεν είναι ότι δεν ξέρουν πώς να σταθούν στα πόδια τους, αλλά το άγχος τους έχει δημιουργήσει ένα είδος ανασφάλειας.

Η αξία της επικοινωνίας εδώ είναι τεράστια

Ο νους τους θα περιπλανιέται και θα κάνει κάθε δυνατή υπόθεση. Η συζήτηση είναι τόσο σημαντική. Η ανάλυση από κοινού του προβλήματος θα τους βοηθήσει να μη βυθιστούν στα δικά τους καταστροφικά, αρνητικά σενάρια. Ο/Η σύντροφός τους χρειάζεται να καταλάβει ότι κάθε καυγάς θα τους πονά περισσότερο και ακόμα περισσότερο η σιωπή.

Κι αυτό γιατί νοιάζονται. Θέλουν να πουν και να κάνουν ό,τι μπορούν για να ευχαριστήσουν αυτόν που αγαπούν και γι’ αυτό ανησυχούν. Αυτό και μόνο αξίζει κανείς να παλεύει για τους αυτούς του ανθρώπους.

Αγαπήστε τους γι’ αυτό ακριβώς που είναι

Οι άνθρωποι με άγχος και με τάση προς υπερανάλυση βλέπουν τον εαυτό στον καθρέφτη και δεν μπορούν εύκολα να τον αποδεχτούν γι’ αυτό που είναι. Πώς μπορείς να αποδεχτείς κάτι για τον εαυτό σου που φαίνει να προκαλεί μόνο προβλήματα;

Ένας άνθρωπος που τους αγαπά χρειάζεται να μην τους κάνει ποτέ να αμφιβάλλουν. Να μην αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους, για την σχέση και την εμπιστοσύνη τους. Οι άνθρωποι που υπεραναλύουν προτιμούν την πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια, ακόμα κι αν προκαλεί πόνο. Κάποιος που υπεραναλύει είναι κάποιος που υπεραγαπά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης

Συντροφικές σχέσεις: Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης. Σύμφωνα με τον Walter Riso, ένα ζευγάρι που απολαμβάνει μια πλήρη, ικανοποιητική και ευχάριστη αγάπη απαιτεί την ένωση τριών παραγόντων: επιθυμία ( Έρωτας ), τρυφερότητα (αγάπη) και συμπάθεια( Φιλία ). Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού που γνωρίζουμε ως αληθινή αγάπη και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην εμφάνιση της φυσικής έλξης και στην επακόλουθη ανάπτυξή της στη συγγένεια.

Υπάρχει το ιδανικό ζευγάρι

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα; Τείνουμε να εξιδανικεύουμε τον σύντροφό μας ή τη σχέση μας, με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τα πράγματα δεν είναι όπως περιμένουμε, η απόρριψη και η απογοήτευση μπορούν να γίνουν πολύ έντονα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας ορισμός για να βρούμε τον «ιδανικό σύντροφο» και ότι υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν μια σχέση «τέλεια», μόνο για εμάς.

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Σεξ: Όταν η συζήτηση έρχεται στο σεξ, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι πρόκειται με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, προφανώς όχι σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά σε επίπεδο ποιότητας.

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.