Ψυχική Υγεία

Έμφυλα βία: Πώς να βοηθήσεις μια κακοποιημένη γυναίκα

Έμφυλα βία: Πώς να βοηθήσεις μια κακοποιημένη γυναίκα

Έμφυλη βία: Πώς να βοηθήσεις μια κακοποιημένη γυναίκα. Το πρώτο βήμα για να βοηθήσεις τη γυναίκα που υφίσταται κακοποίηση είναι να της γνωστοποιήσεις ότι δεν είναι μόνη και ότι την πιστεύεις. 

Επικυρώνοντας τα συναισθήματά της, κάνοντάς την να δει ότι δεν αξίζει αυτό που βιώνει και ότι θέλουμε να τη βοηθήσουμε είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης. Η βοήθεια μιας κακοποιημένης γυναίκας δεν είναι εύκολη. Δεν οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι πραγματικότητες συχνά κατοικούν στη σιωπή και το αόρατο. Είναι πιθανό ότι είμαστε πολύ κοντά σε κάποιον που το ζει αυτή τη στιγμή και δεν το γνωρίζουμε. Ένας φίλος, μια αδελφή, ένας συνάδελφος … Η κακοποίηση και η κακομεταχείριση δεν αφήνουν πάντα ένα φυσικό σημάδι.

Μερικοί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η κακοποίηση έχει τη μορφή μώλωπα στο πρόσωπο . Ωστόσο, χιλιάδες άνθρωποι περπατούν στον κόσμο με το δέρμα τους ανέπαφο και η αξιοπρέπεια τους γκρεμίζεται. Επειδή ο τρόμος πονάει, όπως και οι προσβολές, η υποτίμηση, η εμμονική ζήλια και η ανάγκη για έλεγχο στον οποίο κάποιος καταλήγει να μην μπορεί να αναπνεύσει, χάνοντας την αυτοεκτίμηση, την ηρεμία, την ταυτότητα. Για να βοηθήσετε μια κακοποιημένη γυναίκα δεν χρειάζεται να την περιμένετε να το ζητήσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ίδιο το θύμα δεν τολμά να μοιραστεί με το περιβάλλον της τι συμβαίνει σε αυτήν. Και δεν το κάνουν από ντροπή και, πάνω απ ‘όλα, από φόβο.

Για να βοηθήσουμε μια κακοποιημένη γυναίκα υπάρχει ένα πρώτο βήμα που δεν πρέπει ποτέ να παραλείψουμε. Πέρα από ό, τι πιστεύουμε, η πρώτη στρατηγική δεν είναι να υποβάλουμε καταγγελία. Το προηγούμενο βήμα είναι πάντα να στηρίζετε τη συναισθηματικά κακοποιημένη γυναίκα, επιτρέποντάς της να δει ότι την πιστεύουμε, καταλαβαίνουμε πώς αισθάνεται και ότι είμαστε μαζί της αποτελεί προτεραιότητα. Υπάρχει κάτι που πρέπει να θυμάστε: η γυναίκα που υφίσταται κακοποίηση δεν την αναφέρει πάντα . Υπάρχει φόβος , υπάρχει απροθυμία και ακόμη και αρνητικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είμαστε συνετοί και σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή. Στην ιδανική περίπτωση, προσφέρετε βοήθεια καθώς και πόρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί σωματική και σεξουαλική βία

Πώς συνδέεται η εμμηνόπαυση με την κατάθλιψη σύμφωνα με έρευνες

Προστατέψτε τον εαυτό σου και την ηρεμία σου από κακές ειδήσεις

Οι διαφορές μεταξύ coaching και ψυχοθεραπείας

Διαφορές μεταξύ του Coaching και της ψυχοθεραπείας. Αν ενδιαφέρεστε να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο, το να μιλάτε με κάποιον στο εξωτερικό της ζωής σας μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Η ψυχοθεραπεία και η καθοδήγηση είναι δύο υπηρεσίες που έχουν βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους να ζήσουν την καλύτερη ζωή τους, αλλά συχνά συγχέονται, καθώς υπάρχει μεγάλη αλληλεπικάλυψη μεταξύ των δύο αυτών τομέων.

Αντιμετωπίστε το στρες στη σχέση σας πριν να εγκλωβιστείτε σε αυτήν

Τέλος, το 19% των ερωτηθέντων ένιωθε αγχωμένο για την έλλειψη προσπάθειας από την άλλη πλευρά. Και είναι μια δύσκολη περίπτωση, γιατί συνήθως νιώθουμε πως ο/η σύντροφός μας δεν επενδύει σοβαρά χρόνο και συναισθήματα σε αυτό που έχουμε αποφασίσει να χτίσουμε εξαρχής μαζί.

Ψυχολογικές θεωρίες αγάπης

Ψυχική υγεία: Ψυχολογικές θεωρίες της αγάπης. Γιατί οι άνθρωποι ερωτεύονται; Γιατί κάποιες μορφές αγάπης είναι τόσο μόνιμες και άλλες τόσο φευγαλέες; Ψυχολόγοι και ερευνητές έχουν προτείνει αρκετές διαφορετικές θεωρίες αγάπης για να εξηγήσουν πώς η αγάπη σχηματίζεται και αντέχει.

Οι πιο συχνοί μύθοι για τις κρίσεις πανικού

Κρίσεις πανικού: Οι πιο συνηθισμένοι μύθοι που τις συνοδεύουν. Υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις και ψευδείς υποθέσεις για τις κρίσεις πανικού, οι οποίες μπορούν να κάνουν απογοητευτική την εξήγηση της κατάστασής σας σε άλλους. Οι μύθοι για τις κρίσεις πανικού μπορούν να οδηγήσουν σε εσφαλμένη διάγνωση των συμπτωμάτων σας ή να σας κάνουν να πιστεύετε ότι είστε αδύναμοι επειδή δεν είστε σε θέση να διαχειριστείτε τα συμπτώματά σας.

7 φράσεις που χρησιμοποιούν οι gashlighters για να μπερδεύουν και να ελέγχουν

"Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάς" Απλό, κι όμως αποτελεσματικό. Αυτή η δήλωση μπορεί να εμπλουτιστεί με ένα «…αλλά χρειάζεται να ηρεμήσεις». Ο gashlighter μπορεί απλώς να ισχυριστεί ότι δεν έχει ιδέα γιατί έχουμε εκνευριστεί ή θυμώσει και καμία γνώση για τις κατηγορίες που του προσάπτουμε. Απλώς δεν γνωρίζουν. Και ακριβώς επειδή παίζουν το χαρτί του αθώου τόσο αποτελεσματικά, εμείς μένουμε με το ερώτημα μήπως υπερβάλλουμε ή μήπως εμείς τελικά φταίμε σε κάτι.

Πώς θα χτίσουμε υγιή σχέση με εσωστρεφή σύντροφο

Προσπαθήστε να μην το παίρνετε προσωπικά αν ο/η σύντροφός σας χρειάζεται χρόνο να αποφορτιστεί και να μείνει μόνος/η. Είναι πολύ συνηθισμένο οι εσωστρεφείς να χρειάζονται περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας συγκριτικά με τους εξωστρεφείς.

Τροφές που αποδυναμώνουν το άγχος και άλλες που το επιτείνουν

Θα μπορούσαν οι επεξεργασμένες τροφές, όπως το hot dog, το λουκάνικο, οι πίτσες και τα κέικ να προκαλούν άγχος; Ερευνητές στο Λονδίνο βρήκαν ότι μια τέτοια διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

Πάνω από 100 οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μετά τη Μπεκατώρου

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, έδωσε θάρρος στην κοπέλα, και η μαρτυρία της το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε μια χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, που ακόμη είναι άγνωστο ποιους θα παρασύρει.