ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μπαμπεζίωση: Έκθεση CDC περιγράφει τις πρόσφατες τάσεις στον επιπολασμό της

Μπαμπεζίωση: Έκθεση CDC περιγράφει τις πρόσφατες τάσεις στον επιπολασμό της

Μπαμπεζίωση: Ο επιπολασμός της μπαμπεζίωσης αυξάνεται σε ορισμένες Πολιτείες, όπως το Μέιν, το Νιου Χάμσαϊρ και το Βερμόντ, οι οποίες θα πρέπει τώρα να θεωρούνται ότι έχουν ενδημική μετάδοση.

Ο επιπολασμός της μπαμπεζίωσης αυξάνεται σε ορισμένες Πολιτείες, όπως το Μέιν, το Νιου Χάμσαϊρ και το Βερμόντ, οι οποίες θα πρέπει τώρα να θεωρούνται ότι έχουν ενδημική μετάδοση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος της 17ης Μαρτίου των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηρότητας και Θνησιμότητας των Η.Π.Α. Εβδομαδιαία αναφορά. Σημειώνοντας ότι τα κρούσματα ασθενειών που μεταδίδονται στις ΗΠΑ αυξήθηκαν από το 2011 έως το 2019, η Megan Swanson, M.P.H., από το CDC στην Ατλάντα, και οι συνεργάτες της αξιολόγησαν τις τάσεις της μπαμπεζίωσης σε 10 πολιτείες όπου αναφέρθηκε η μπαμπεζίωση κατά τη διάρκεια του 2011 έως το 2019.

Οι ερευνητές βρήκαν σημαντικές αυξήσεις στη συχνότητα εμφάνισης στο Κονέκτικατ, Μέιν, Μασαχουσέτη, Νιου Χάμσαϊρ, Νιου Τζέρσεϋ, Νέα Υόρκη, Ρόουντ Άιλαντ και Βερμόντ, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να αναφέρονται στο Βερμόντ, Μέιν, Νιού Χάμσαϊρ και Κονέκτικατ (1.602, 1.422, 372 και 338 τοις εκατό, αντίστοιχα). Το Μέιν, το Νιου Χάμσαϊρ και το Βερμόντ δεν συμπεριλήφθηκαν ως πολιτείες με ενδημική νόσο σε προηγούμενες μελέτες επιτήρησης της μπαμπεζίωσης του CDC, αλλά τώρα θα πρέπει να θεωρείται ότι έχουν ενδημική μετάδοση, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτές οι πολιτείες εντοπίζουν με συνέπεια νέα κρούσματα κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του 2011 και του 2019 και ο σχετικός φορέας κροτώνων έχει τεκμηριώσει την παρουσία Babesia microti.

«Τα μέλη του κοινού και οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης σε πολιτείες με ενδημική μπαμπεσίαση και παραμεθόριες πολιτείες θα πρέπει να γνωρίζουν τα κλινικά σημάδια της μπαμπέζωσης και τους παράγοντες κινδύνου για τη μόλυνση από το Babesia», γράφουν οι συγγραφείς. «Τα άτομα που περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους σε πολιτείες με ενδημική μπαμπεζίωση θα πρέπει να εφαρμόζουν την πρόληψη του τσιμπήματος από τσιμπούρια, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μακριών παντελονιών, αποφυγής βούρτσας και μακριού χόρτου και χρήσης απωθητικών κροτώνων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

8 ιοί που πρέπει να έχετε κατά νου σύμφωνα με τον ΠΟΥ

9 ασθένειες που κρατούν ξύπνιους τους επιδημιολόγους τη νύχτα

Πώς να αντιμετωπίσετε ένα τσίμπημα από έντομο τώρα το καλοκαίρι;

Νόσος του Lyme: Τουλάχιστον 14% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αντισώματα βορρελίωσης

Υψηλός κίνδυνος ασθένειας που μεταδίδεται από κρότωνες για τους αγρότες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10 Τρόποι για να φροντίσετε την ψυχολογία σας

Ψυχική υγεία: Η αυτοφροντίδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας και να βοηθήσει στην υποστήριξη της θεραπείας και της ανάρρωσής σας εάν έχετε ψυχική ασθένεια.