ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Ινδία : Η εξάπλωση του οφείλεται στον στιγματισμό

Κορωνοϊός Ινδία :  Η εξάπλωση του οφείλεται στον στιγματισμό

Κορωνοϊός Ινδία : Διαπιστώσαμε ότι ο στιγματισμός του COVID-19 μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, καθώς μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν να δοκιμαστούν και να σεβαστούν τα μέτρα πρόληψης.

Η πανδημία COVID-19 ήταν καταστροφική όσον αφορά την απώλεια ζωής. Τώρα, μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Monash διερευνά ένα παράδειγμα του κοινωνικού του κόστους: ο στιγματισμός των ατόμων που προσβάλλονται από τον ιό και πολλές άλλες ομάδες που κατηγορούνται για την εξάπλωση του COVID-19 στην Ινδία.

Διαπιστώσαμε ότι ο στιγματισμός του COVID-19 μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, καθώς μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν να δοκιμαστούν και να σεβαστούν τα μέτρα πρόληψης. Αυτό είναι απαραίτητο εάν η Ινδία θέλει να ξεπεράσει το δεύτερο κύμα της. »

Γιατί να μελετήσετε την Ινδία
  • Η Ινδία είναι μια πολύ κατάλληλη χώρα για να εξετάσει το ερώτημά μας, καθώς υπάρχει πληθώρα αναφορών στίγματος και διακρίσεων COVID-19 στα μέσα ενημέρωσης, και μια ιστορία έντονης ενδοομάδας έντασης και πρακτικών αποκλεισμού μεταξύ θρησκευτικών ομάδων και κάστρων.

Πότε έγινε η μελέτη

  • Η μελέτη πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος μολύνσεων SARS-CoV2 της χώρας. Η χώρα είχε 10 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19, τα οποία προκαλεί το SARS-CoV-2 και 146.000 θανάτους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με τη μελέτη.

Το δεύτερο κύμα πλήττει την Ινδία

  • Η Ινδία βρίσκεται επί του παρόντος στη μέση ενός θανατηφόρου δεύτερου κύματος, με 267.334 νέες περιπτώσεις και 4.529 θανάτους καθημερινά. Αυτές οι πληροφορίες είναι σωστές κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και προέρχονται από τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) .

Οι περιπτώσεις στιγματισμού κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος είχαν ως αποτέλεσμα οι γιατροί να κακοποιούνται προφορικά και να εμποδίζονται στο να κάνουν σωστά την δουλειά τους, επίσης αρκετοί ασθενείς να εγκαταλείπουν τις  ιατρικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα και να απορρίπτονται τα πτώματα.

Οι συγγραφείς της μελέτης εξέτασαν δύο φορές άτομα από 40 τοποθεσίες στην περιοχή Kanpur Nagar του Uttar Pradesh στην Ινδία. Επέλεξαν αυτές τις περιοχές ως δημογραφικά αντιπροσωπευτικές του μεγαλύτερου πληθυσμού . Η πρώτη τηλεφωνική έρευνα ολοκληρώθηκε από 2.138 άτομα.

Πως χωρίστηκαν οι ομάδες

  • Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες στη μελέτη σε δύο ομάδες: μία ομάδα θεραπείας που έλαβε ένα τηλεφώνημα που παρουσίαζε πληροφορίες σχετικά με το SARS-CoV-2 και το COVID-19 και μια ομάδα ελέγχου που δεν το έκανε.
  • Όταν 2.117 άτομα ολοκλήρωσαν μια τηλεφωνική έρευνα παρακολούθησης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που είχαν αναλάβει την ευθύνη για την πανδημία δεν το έπραξαν πλέον.

Ακολουθεί βίντεο για τον Κορωνοιό

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΠΕΚΑ κοινωνικός τουρισμός : Προχωρά στην υλοποιήση προγραμμάτων Αγροτικής εστίας

Υπέρ Πανσέληνος Ολική έκλειψη Σελήνης : Το ματωμένο φεγγάρι θα λάμψει στον ουρανό

Maneskin Eurovision 2021 : Η απάντηση του συγκροτήματος στα σενάρια κοκαΐνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από Covid-19 δε ζούσαν σε γηροκομεία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Αν και οι θάνατοι σε οίκους ευγηρίας έλαβαν πέρυσι τεράστια προσοχή, από μελέτες προκύπτει ότι η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από την covid δεν ζούσαν σε ιδρύματα.

Οι αλλαγές του καιρού μπορεί να ευθύνονται για την ημικρανία

Ημικρανία: Για ορισμένους, οι καιρικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπίες στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν ημικρανία. Οι καρικοί παράγοντες μπορούν επίσης να επιδεινώσουν έναν πονοκέφαλο που ενδεχόμενα προκαλείται από άλλους παράγοντες.

Αθλητισμός: Γιόγκα για ψυχική ενδυνάμωση

Αθλητισμός: Με την πάροδο του χρόνου, μια τακτική πρακτική γιόγκα καλλιεργεί την «απόκριση χαλάρωσης», επιτρέποντάς σας να είστε λιγότερο αντιδραστικοί στο άγχος και τα έντονα συναισθήματα. Σύμφωνα με μια μελέτη, μια συνεδρία γιόγκα διάρκειας 90 λεπτών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες.

ΕΚΠΑ: Ο χρόνος αποβολής του SARS-CoV-2 σε ασθενείς με COVID-19

ΕΚΠΑ: Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα από τη σχετική μετα-ανάλυση των D. Yan και συνεργατών (Front Public Health. 2021 Mar 19;9:652842.).

Κορωνοϊός: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο λένε ειδικοί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ θέτουν τα παιδιά-πολλά από τα οποία δεν μπορούν να εμβολιαστούν-σε κίνδυνο, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Δρ Πολ Όφιτ, σύμβουλος εμβολιασμού στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Ειδικοί στις ΗΠΑ προειδοποιούν για νέα μετάλλαξη, εάν δεν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη

Κορωνοϊός: Ως τώρα, μόνο περίπου το 49,8% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ - CDC. Και με τόσους πολλούς να στερούνται επαρκούς προστασίας, τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.

Οι έφηβες αναφέρουν μεγαλύτερη ψυχική δυσφορία εξαιτίας της πανδημίας από τους εφήβους

Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης που δεικνύουν ότι οι έφηβες βιώνουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία εξαιτίας των αλλαγών που έχει επιφέρει η Covid πανδημία παγκόσμια, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους γονείς, φροντιστές, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας.