ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Ινδία : Η εξάπλωση του οφείλεται στον στιγματισμό

Κορωνοϊός Ινδία :  Η εξάπλωση του οφείλεται στον στιγματισμό

Κορωνοϊός Ινδία : Διαπιστώσαμε ότι ο στιγματισμός του COVID-19 μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, καθώς μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν να δοκιμαστούν και να σεβαστούν τα μέτρα πρόληψης.

Η πανδημία COVID-19 ήταν καταστροφική όσον αφορά την απώλεια ζωής. Τώρα, μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Monash διερευνά ένα παράδειγμα του κοινωνικού του κόστους: ο στιγματισμός των ατόμων που προσβάλλονται από τον ιό και πολλές άλλες ομάδες που κατηγορούνται για την εξάπλωση του COVID-19 στην Ινδία.

Διαπιστώσαμε ότι ο στιγματισμός του COVID-19 μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, καθώς μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν να δοκιμαστούν και να σεβαστούν τα μέτρα πρόληψης. Αυτό είναι απαραίτητο εάν η Ινδία θέλει να ξεπεράσει το δεύτερο κύμα της. »

Γιατί να μελετήσετε την Ινδία
  • Η Ινδία είναι μια πολύ κατάλληλη χώρα για να εξετάσει το ερώτημά μας, καθώς υπάρχει πληθώρα αναφορών στίγματος και διακρίσεων COVID-19 στα μέσα ενημέρωσης, και μια ιστορία έντονης ενδοομάδας έντασης και πρακτικών αποκλεισμού μεταξύ θρησκευτικών ομάδων και κάστρων.

Πότε έγινε η μελέτη

  • Η μελέτη πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος μολύνσεων SARS-CoV2 της χώρας. Η χώρα είχε 10 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19, τα οποία προκαλεί το SARS-CoV-2 και 146.000 θανάτους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με τη μελέτη.

Το δεύτερο κύμα πλήττει την Ινδία

  • Η Ινδία βρίσκεται επί του παρόντος στη μέση ενός θανατηφόρου δεύτερου κύματος, με 267.334 νέες περιπτώσεις και 4.529 θανάτους καθημερινά. Αυτές οι πληροφορίες είναι σωστές κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και προέρχονται από τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) .

Οι περιπτώσεις στιγματισμού κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος είχαν ως αποτέλεσμα οι γιατροί να κακοποιούνται προφορικά και να εμποδίζονται στο να κάνουν σωστά την δουλειά τους, επίσης αρκετοί ασθενείς να εγκαταλείπουν τις  ιατρικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα και να απορρίπτονται τα πτώματα.

Οι συγγραφείς της μελέτης εξέτασαν δύο φορές άτομα από 40 τοποθεσίες στην περιοχή Kanpur Nagar του Uttar Pradesh στην Ινδία. Επέλεξαν αυτές τις περιοχές ως δημογραφικά αντιπροσωπευτικές του μεγαλύτερου πληθυσμού . Η πρώτη τηλεφωνική έρευνα ολοκληρώθηκε από 2.138 άτομα.

Πως χωρίστηκαν οι ομάδες

  • Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες στη μελέτη σε δύο ομάδες: μία ομάδα θεραπείας που έλαβε ένα τηλεφώνημα που παρουσίαζε πληροφορίες σχετικά με το SARS-CoV-2 και το COVID-19 και μια ομάδα ελέγχου που δεν το έκανε.
  • Όταν 2.117 άτομα ολοκλήρωσαν μια τηλεφωνική έρευνα παρακολούθησης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που είχαν αναλάβει την ευθύνη για την πανδημία δεν το έπραξαν πλέον.

Ακολουθεί βίντεο για τον Κορωνοιό

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΠΕΚΑ κοινωνικός τουρισμός : Προχωρά στην υλοποιήση προγραμμάτων Αγροτικής εστίας

Υπέρ Πανσέληνος Ολική έκλειψη Σελήνης : Το ματωμένο φεγγάρι θα λάμψει στον ουρανό

Maneskin Eurovision 2021 : Η απάντηση του συγκροτήματος στα σενάρια κοκαΐνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμπτώματα έλλειψης βιταμίνης C

Ανεπάρκεια βιταμίνης C: Με μια ισορροπημένη διατροφή και την αντίληψη των συμπτωμάτων έλλειψης, μπορούμε να διατηρήσουμε το σώμα μας υγιές και ενεργητικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βελτίωση της πρόβλεψης του προχωρημένου καρκίνου του μαστού μεταξύ γυναικών διαφορετικών φυλών και εθνοτήτων

Η προσφορά συμπληρωματικής απεικόνισης με μαγνητική τομογραφία ή υπερηχογράφημα σε γυναίκες με υψηλό κίνδυνο προχωρημένου καρκίνου θα μπορούσε, επίσης, να μειώσει την πιθανότητα διάγνωσης προχωρημένου καρκίνου.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του θυμαριού

Θυμάρι: Με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, την υποστήριξη στο ανοσοποιητικό σύστημα και τις ηρεμιστικές του ιδιότητες, το θυμάρι μας χαρίζει μια συνολική ευεξία που ξεπερνά τα σύνορα της καθημερινής μας ζωής.