Διατροφή

Υγεία ματιών διατροφή: Τι να τρώτε για να απολαμβάνετε καλή όραση;

Υγεία ματιών διατροφή: Τι να τρώτε για να απολαμβάνετε καλή όραση;
Υγεία ματιών διατροφή: Η διατροφή είναι πολύ σημαντική όταν πρόκειται για τη διατήρηση της άριστης υγείας των ματιών.

Η διατροφή είναι πολύ σημαντική όταν πρόκειται για τη διατήρηση της άριστης υγείας των ματιών. Για να λειτουργούν αποτελεσματικά τα μάτια μας, να αντιμετωπίζουν τις διαταραχές που σχετίζονται με τη γήρανση και να αποφεύγουν την απώλεια όρασης, απαιτούν υγιή ενσωμάτωση θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.

Η διατροφολόγος Anjali Mukerjee λέει: «Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις καταστάσεις χρειάζονται ιατρική βοήθεια, μια υγιεινή διατροφή θα μπορούσε να βελτιώσει το ρυθμό ανάρρωσης. Όπως όλα τα άλλα μέρη του σώματος, τα μάτια πρέπει να τρέφονται σωστά». Η ειδικός υγείας μοιράζεται περαιτέρω τη σωστή διατροφή για υγιή μάτια». Η υγεία των ματιών σας μπορεί να βελτιωθεί και η όρασή σας μπορεί να παραμείνει καθαρή με τη βοήθεια μιας ποικιλίας υπερτροφών στη διατροφή σας.

  • Βιταμίνη Α (φυσικές πηγές): Χυμός κόλιανδρου (ανακατέψτε 1/2 μάτσο σε ένα ποτήρι νερό, προσθέστε αλάτι και λάιμ για γεύση, στραγγίστε και πιείτε), χυμός καρότου, μέθι, σπανάκι, sarso ka sag, κρόκοι αυγών, συκώτι προβάτου, Τα περισσότερα κόκκινα και κίτρινα φρούτα και λαχανικά όπως οι γλυκοπατάτες, τα μάνγκο, η παπάγια, η κολοκύθα, το τυρί, τα ροδάκινα, τα κεράσια, το γάλα, η κρέμα, τα φύλλα μαρουλιού και το καρπούζι κ.λπ. αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Α.
  • Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β-2, Φυσικές Πηγές): Μαγιά μπύρας, αμύγδαλα, φύτρα μηδικής, φύτρο σιταριού, σπόρος σόγιας, paneer, σουσάμι, όσπρια, σπανάκι και μπρόκολο.

  • Ασβέστιο (φυσικές πηγές): Σουσάμι, φύκια, τυρί, γάλα, τυρόπηγμα, μαγιά μπύρας, kabuli channa, rajma, σπόροι σόγιας, αμύγδαλα, φύτρο σιταριού, αυγά, καρύδια, τα περισσότερα δημητριακά όπως jowar, bajri, naachini, βρώμη, μολάς blackstrap (προϊόν που λαμβάνεται στο τελικό στάδιο ραφιναρίσματος ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο).
  • Βιταμίνη Ε (Φυσικές Πηγές): Αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φύτρο σιταριού, καρύδια κάσιους, φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι, σπαράγγια, σιτάρι ολικής αλέσεως, θαλασσόσποροι.
    Ωμέγα 3: Τα ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχονται στο μουρουνέλαιο μπορούν να αποδειχθούν πολύ ευεργετικά για τη βελτίωση της όρασης.