Πολιτική Υγείας

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβόλιο: Το 100% του πληθυσμού έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβόλιο: Το 100% του πληθυσμού έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβόλιο: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν την Παρασκευή ένα ορόσημο στον αγώνα τους κατά της πανδημίας Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, το 100% του επιλέξιμου πληθυσμού τους έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid. 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν την Παρασκευή ένα ορόσημο στον αγώνα τους κατά της πανδημίας Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, το 100% του επιλέξιμου πληθυσμού τους έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid. Τα ΗΑΕ είναι δεύτερα πίσω από το Γιβραλτάρ πετυχαίνοντας αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα. Σύμφωνα με το Our World in Data, το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν λάβει μία δόση στο Γιβραλτάρ είναι 120% και ο πλήρως εμβολιασμένος πληθυσμός είναι πάνω από 118%. Φυσικά, το Γιβραλτάρ έχει πληθυσμό λίγο περισσότερο από 33.000 σε σύγκριση με περισσότερους από 9,8 εκατομμύρια ανθρώπους στα ΗΑΕ. Τα ΗΑΕ συγκαταλέγονται στις 3 κορυφαίες χώρες στο ποσοστό χορήγησης εμβολίων, στην χορήγηση τουλάχιστον μιας δόσης και στην πραγματοποίηση PCR test ανά 1.000 άτομα.

 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρωτοπορούν

Καθώς το εμβόλιο Covid-19 κυκλοφόρησε παγκοσμίως, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών στον κόσμο που εμβολίασαν τους κατοίκους και τους πολίτες τους δωρεάν με το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm. Το Υπουργείο Υγείας και Πρόληψης των ΗΑΕ (MoHAP) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δόθηκαν 19.694 δόσεις τις τελευταίες 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός παρεχόμενων δόσεων ανήλθε σε 21,8 εκατομμύρια με ρυθμό διανομής 220,44 δόσεις ανά 100 άτομα. “Αυτό είναι σύμφωνο με το σχέδιο του υπουργείου να παρέχει το εμβόλιο Covid-19 σε όλα τα μέλη της κοινωνίας και τις προσπάθειες για την επίτευξη της επίκτητης ανοσίας που προκύπτει από τον εμβολιασμό, το οποίο θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και στον έλεγχο του ιού Covid-19”, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετείχαν στην ανάπτυξη του εμβολίου από την αρχή. Το υπουργείο συμμετείχε στις Κλινικές Δοκιμές Φάσης ΙΙΙ της Sinopharm. Περίπου 31.000 εθελοντές συμμετείχαν στις δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων 1.000 εθελοντών με χρόνιες παθήσεις. Όπως και άλλες χώρες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν αρχικά την επείγουσα χρήση του εμβολίου ενώ οι δοκιμές ήταν σε εξέλιξη καθώς δεν εντοπίστηκαν απροσδόκητες παρενέργειες. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής ήταν οι πρώτοι που έλαβαν το τρύπημα στα μέσα Σεπτεμβρίου 2020. Οι αρχές του Ντουμπάι ήταν οι πρώτες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που ενέκριναν το αμερικανικό εμβόλιο Pfizer-BioNTech για τους κατοίκους του τον Δεκέμβριο του 2020. Αργότερα, οι αρχές των ΗΑΕ ενέκριναν το ρωσικό Sputnik V, το Oxford-AstraZeneca του Ηνωμένου Βασιλείου και το American Moderna επίσης για το κοινό. Επιπλέον, η Sinopharm και η Pfizer έχουν εγκριθεί για παιδιά.

Οι ηγέτες και τα βασιλικά μέλη των ΗΑΕ ηγήθηκαν από το μέτωπο με την Υψηλότατη Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, Αντιπρόεδρο και Πρωθυπουργό των ΗΑΕ και Κυβερνήτη του Ντουμπάι, μεταξύ των πρώτων που έλαβαν μια δόση εμβολίου Covid-19 πέρυσι. “Εκτιμούμε τις προσπάθειες των ομάδων και δουλέψαμε σκληρά για να κάνουμε τη χώρα μας μία από τις πρώτες που θα λάβει το εμβόλιο για αυτόν τον ιό. Το μέλλον είναι πάντα καλύτερο και πιο όμορφο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα”, είπε ο Σεΐχης Μοχάμεντ μετά το εμβόλιο. Επιπλέον, κυβερνήτες των άλλων εμιράτων και υπουργοί συμμετείχαν επίσης στην πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουν τους κατοίκους να πάρουν το τρύπημα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας. και τον Αντιστράτηγο Σεΐχη Saif bin Zayed Al Nahyan, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικών· και Abdul Rahman bin Mohammed Al Owais, Υπουργός Υγείας και Πρόληψης.

Τον Μάρτιο του 2021, τα ΗΑΕ έγιναν η πρώτη χώρα στην περιοχή που ανακοίνωσε την παραγωγή του εμβολίου Covid-19. Η τεχνολογική εταιρεία Group 42 (G42) με έδρα το Άμπου Ντάμπι συνεργάστηκε με τον κινεζικό φαρμακευτικό κολοσσό Sinopharm για την ανάπτυξη του εμβολίου στα ΗΑΕ. Η Gulf Pharmaceutical Industries (Julphar) με έδρα το Ras Al Khaimah κατασκευάζει το εμβόλιο Hayat-Vax. Σύμφωνα με το Our World in Data, το 53,9% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Covid-19. Πάνω από 7,85 δισεκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως και 29,06 χορηγούνται κάθε μέρα. Ωστόσο, μόνο το 5,6 τοις εκατό των ανθρώπων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω της Κοινοπραξίας Hope παρέχουν μια ολοκληρωμένη λύση εφοδιαστικής αλυσίδας για να διευκολύνει τη διαθεσιμότητα του εμβολίου Covid-19 παγκοσμίως και στοχεύει να παραδώσει 18 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βραβεύτηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για παγκόσμια ιατρική πρωτοβουλία

Σαουδική Αραβία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε ταξιδιώτες από 20 κράτη

Έξαρση κρουσμάτων στο Ντουμπάι

Το Ντουμπάι άνοιξε τη μεγαλύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο με μια ολόκληρη βυθισμένη πόλη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.