Πολιτική Υγείας

ΗΑΕ βραβείο ιατρική: Βραβεύτηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για παγκόσμια ιατρική πρωτοβουλία

ΗΑΕ βραβείο ιατρική: Βραβεύτηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για παγκόσμια ιατρική πρωτοβουλία

ΗΑΕ βραβείο ιατρική: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έλαβαν βραβείο από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου για την πρωτοβουλία Waterfalls, που ξεκίνησε από το Υπουργείο Ευκαιριών των Εμιράτων. Η πρωτοβουλία αυτή προσφέρει διαδικτυακή ιατρική εκπαίδευση σε επαγγελματίες παγκοσμίως.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έλαβαν βραβείο από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου για την πρωτοβουλία Waterfalls, που ξεκίνησε από το Υπουργείο Ευκαιριών των Εμιράτων. Η πρωτοβουλία αυτή προσφέρει διαδικτυακή ιατρική εκπαίδευση σε επαγγελματίες παγκοσμίως. Το βραβείο δόθηκε στη Ρώμη κατά τη διάρκεια τελετής της συνέλευσης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα φόρουμ κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην ευρωμεσογειακή περιοχή και είναι παρατηρητής στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ κάθε χρόνο επιβραβεύει ένα άτομο, έναν οργανισμό ή ένα ίδρυμα του οποίου οι δράσεις έχουν συμβάλει στη δημιουργία γεφυρών μεταξύ των ανθρώπων. Το βραβείο παρέλαβε ο Saif bin Zayed Al-Nahyan, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών των ΗΑΕ.

Τι είναι η ιατρική πρωτοβουλία Waterfalls

Το Waterfalls είναι μια διεθνής διαδικτυακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία με επικεφαλής τον Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ-Μακτούμ, αντιπρόεδρο και πρωθυπουργό των ΗΑΕ, και τον Πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ-Ναχιάν. Ξεκίνησε στην αρχή της πανδημίας COVID-19, όταν και η κοινωνική απομόνωση με τα συνεχιζόμενα lockdown είχε τρομερό αντίκτυπο στην εκπαίδευση. Πολλοί επαγγελματίες υγείας δεν κατάφεραν να συνεχίσουν τις σπουδές τους λόγω της απόστασης και οι προκλήσεις σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι της εκπαίδευσης υπήρξαν τεράστιες. Στόχος της πρωτοβουλίας Waterfalls ήταν να διασφαλίσει τη συνέχεια της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων. Με τη βοήθεια του ίντερνετ, κατάφερε να βοηθήσει ένα μεγάλο μέρος αυτών των επαγγελματιών υγείας που επιθυμούσαν να συνεχίσουν την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα.

Αναφορικά με την τοποθεσία στην οποία δραστηριοποιείται το Waterfalls, πρακτικά δεν υπάρχουν όρια. Αντιθέτως, η πρωτοβουλία είχε παγκόσμιο αντίκτυπο από την αρχή της. Έως τώρα μετρά την εντυπωσιακή συμμετοχή 84 επιστημονικών, ιατρικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Ανάμεσα στα ιδρύματα βρίσκεται και η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Επίσης έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα εκατοντάδες διάσημοι ομιλητές. Μέχρι στιγμής έχει επιτρέψει την εκπαίδευση περισσότερων από ένα εκατομμύριο γιατρών, φαρμακοποιών, τεχνικών και ειδικών σε 197 χώρες. Το Waterfalls “παρέχει ένα αποτελεσματικό νέο σύστημα για την εκπαίδευση γιατρών, φαρμακοποιών, τεχνικών και ειδικών διεθνώς”, όπως δήλωσε ο Ronald Lavater, Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Νοσοκομείων, εταίρος της πρωτοβουλίας. “Είναι επίσης η μεγαλύτερη πλατφόρμα για διαδικτυακά σεμινάρια με επικεφαλής διάσημους διεθνείς ομιλητές. Είναι ένα εντυπωσιακό και φιλόδοξο μοντέλο ιατρικής εκπαίδευσης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης αλλάζει τα δεδομένα στην ψηφιακή υγεία

Το femtech ακμάζει ως τάση στην υγειονομική περίθαλψη

Η μεγάλη πρόκληση ψηφιακής διαλειτουργικότητας στην υγεία

Η ευρυζωνικότητα αποτελεί τη νεότερη πρόκληση στον τομέα της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων

ΠΟΥ Ευλογιά των πιθήκων: «Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερα κρούσματα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η Sylvie Briand, διευθύντρια του ΠΟΥ για την παγκόσμια ετοιμότητα για λοιμώδεις κινδύνους.

ΕΟΔΥ Ευλογιά των πιθήκων: Ο στιγματισμός πολιτών απειλεί τη δημόσια υγεία

ΕΟΔΥ Ευλογιά των πιθήκων: "Ο στιγματισμός πολιτών ή συμπεριφορών δεν προάγει τη δημόσια υγεία, αλλά αντίθετα στιγματίζει συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οδηγώντας σε εφησυχασμό άλλες ομάδες πολιτών, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για τη διασπορά λοιμωδών νοσημάτων", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας σε σημερινή ενημέρωσή του.

Βόρεια Κορέα: Εκτεταμένη δυσπιστία για το μικρό ποσοστό θανάτου από COVID-19

Βόρεια Κορέα: Κάθε πρωί, η Βόρεια Κορέα δημοσιεύει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νέων ασθενών με συμπτώματα πυρετού, αλλά όχι με κορωνοϊό, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα περισσότερα κρούσματα θα πρέπει να υπολογίζονται ως COVID-19,

Πλεύρης: 2 σενάρια για την πορεία του κορωνοϊού και τα εμβόλια από Σεπτέμβρη

Πλεύρης: Η πτωτική πορεία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση για άρση υποχρεωτικότητας της μάσκας και στα σχολεία, από Σεπτέμβριο επανεξετάζονται τα μέτρα και προωθείται ένα εμβόλιο για όλους.

Οι κάτοικοι στο Πεκίνο αψηφούν τους κανονισμούς της Covid

Πεκίνο κορωνοϊός: Η Κίνα έχει προσκολληθεί σε μια πολιτική μηδενικής COVID-19, η οποία ενεργοποιεί μαζικά lockdown, τεστ ρουτίνας και περιορισμούς μετακίνησης κάθε φορά που εμφανίζονται ομάδες μόλυνσης.

Επίσημο - Τέλος οι μάσκες στα σχολεία από 1η Ιουνίου

Μάσκες σχολεία: Άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το CDC δεν παρουσίασε «επιστημονικό σκεπτικό» για ενισχυτικά εμβόλια COVID για παιδιά, λέει ο Δρ. Makary

Και η επιτροπή είπε στην πραγματικότητα, θέλουμε ένα απλό μήνυμα. Ανησυχούμε μήπως έχουμε ένα μπερδεμένο μήνυμα εάν αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν αναμνηστικό και οι ηλικιωμένοι παίρνουν. Αυτό δεν είναι επιστημονικό σκεπτικό.