Πολιτική Υγείας

Χονγκ Κονγκ: Μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Χονγκ Κονγκ: Μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους

Χονγκ Κονγκ: Οι επιβάτες που φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ πρέπει τώρα να περάσουν τρεις ημέρες σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας, μειωμένο από επτά καθώς η πόλη χαλαρώνει ορισμένους περιορισμούς για την Covid Οι επιβάτες που φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ πρέπει τώρα να περάσουν τρεις ημέρες σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας, μειωμένο από επτά ημέρες, καθώς, η πόλη χαλαρώνει ορισμένους περιορισμούς για την Covid

Το Χονγκ Κονγκ θα μειώσει την υποχρεωτική καραντίνα στα ξενοδοχεία για τις διεθνείς αφίξεις από μία εβδομάδα σε τρεις ημέρες από την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Λι σε μια χαλάρωση των περιορισμών για την Covid που έχουν περιορίσει σοβαρά τα ταξίδια.

Ο κάποτε παγκόσμιος κόμβος εφοδιαστικής και μεταφορών, το Χονγκ Κονγκ, έχει αποκοπεί σε μεγάλο βαθμό από τον υπόλοιπο κόσμο για περισσότερα από δύο χρόνια υπό την αυστηρή τήρησή του στην πολιτική της Κίνας για μηδενική Covid.

Σύμφωνα με μερικούς από τους αυστηρότερους κανόνες πανδημίας στον κόσμο, το Χονγκ Κονγκ είχε απαιτήσει από τις αφίξεις από το εξωτερικό και την Ταϊβάν να υποβληθούν σε επτά ημέρες υποχρεωτικής καραντίνας και επαναλαμβανόμενων δοκιμών ενώ ήταν περιορισμένοι σε ένα δωμάτιο σε καθορισμένο ξενοδοχείο, ένας περιορισμός που οι κάτοικοι και η επιχειρηματική κοινότητα κατήγγειλαν ότι τους απέτρεπε από τα ταξίδια.

Ο Λι, ο πρώην αρχηγός ασφαλείας του Χονγκ Κονγκ που έγινε ηγέτης της πόλης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η περίοδος καραντίνας για τις αφίξεις θα μειωθεί σε τριήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο συν τέσσερις ημέρες παρακολούθησης της υγείας στο σπίτι ή σε ξενοδοχείο της επιλογής τους.

«Ελπίζουμε να διατηρήσουμε τις βιοποριστικές δραστηριότητες και την ανταγωνιστικότητα του Χονγκ Κονγκ και να δώσουμε στην κοινωνία την καλύτερη αναπτυξιακή δυναμική και οικονομική ζωτικότητα», είπε ο Λι.

Αρνήθηκε ότι η χαλάρωση σηματοδοτεί οποιαδήποτε απόκλιση από την πολιτική της Κίνας. «Η παραμονή σε επαφή με τον έξω κόσμο και η εργασία για την επανέναρξη των ταξιδιών χωρίς καραντίνα με την ηπειρωτική χώρα δεν αποτελούν αντίφαση», είπε.

Παράλληλα με τις νέες ρυθμίσεις καραντίνας, το Χονγκ Κονγκ θα εφαρμόσει ένα σύστημα κώδικα υγείας παρόμοιο με αυτό της ηπειρωτικής Κίνας σε μια εφαρμογή παρακολούθησης που έχει αναπτυχθεί από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το σύστημα, σε ένα μολυσμένο άτομο θα δοθεί ένας κόκκινος κωδικός που το εμποδίζει να φύγει από την καραντίνα.

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Χονγκ Κονγκ απαγορεύει το φαγητό στην ετήσια έκθεση τροφίμων λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει ξανά τις παραλίες, το Πεκίνο χαλαρώνει την καραντίνα

Η αποχώρηση της Κάρι Λαμ από το τιμόνι της ηγεσίας του Χονγκ Κονγκ αφήνει την πόλη "τραυματισμένη"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοινή ανακοίνωση των ECDC & EMA για τους εμβολιασμούς covid - Συστάσεις για το φθινόπωρο

Στην ίδια ανακοίνωσή τους το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA καθιστούν σαφές πως οι μελλοντικές εκστρατείες εμβολιασμού ενόψει του χειμώνα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά (ανεξάρτητα από ηλικία) και στις εγκύους.

Τα κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών αφορούν συχνότερα τον νοροϊό

"Τα ευρήματα της παρούσας έκθεσης μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές δημόσιας υγείας και τον κλάδο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τροφίμων να αναπτύξουν βάσει δεδομένων αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την πρόληψη των κρουσμάτων τροφιμογενών ασθενειών", γράφουν οι συγγραφείς.

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Νέο ΕΣΥ Διοικητές: Ποιες αλλαγές έρχονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων μετά τις εκλογές

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με την προϋπόθεση αυτά να συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως, αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν, δηλαδή, να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.