Πολιτική Υγείας

Κίνα κορωνοϊός: Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα στα ξενοδοχεία με ένα πιλοτικό υγειονομικό σύστημα

Κίνα κορωνοϊός: Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα στα ξενοδοχεία με ένα πιλοτικό υγειονομικό σύστημα

Κίνα κορωνοϊός: Οι αρχές πιέζουν να συνδέσουν το σύστημα κάρτας εμβολίων του Χονγκ Κονγκ με την εφαρμογή Leave Home Safe πιο αποτελεσματικά, εντοπίζοντας τα άτομα που νοσούν με κόκκινο κωδικό και δίνοντας στις αφίξεις σε καραντίνα έναν κίτρινο κωδικό.

Το Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει να μειώσει την καραντίνα στα ξενοδοχεία για τις αφίξεις με την εισαγωγή ενός συστήματος υγειονομικού κώδικα 2 χρωμάτων, όπως ανέφερε η Sing Tao Daily σήμερα. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε 5 ημέρες καραντίνας στα ξενοδοχεία, μετά την οποία οι αφίξεις θα λάβουν τον λεγόμενο κίτρινο υγειονομικό κώδικα για 2 ημέρες που θα τους απαγόρευε την είσοδο σε περιοχές υψηλού κινδύνου όπου μπορούν να αφαιρεθούν οι μάσκες. Μια άλλη επιλογή που εξετάζεται είναι 4 ημέρες απομόνωσης του ξενοδοχείου που ακολουθούνται από περιορισμούς κίτρινου κωδικού για 3 ημέρες, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία επικαλείται άγνωστο άτομο. Το Χονγκ Κονγκ απαιτεί επί του παρόντος καραντίνα 7 ημερών για τις αφίξεις.

Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει απόφαση μέσα στις επόμενες 1 με 2 εβδομάδες, ανέφερε η κινεζόφωνη εφημερίδα. Η South China Morning Post ανέφερε ότι η πόλη μπορεί να εφαρμόσει τον κώδικα υγείας τύπου Κίνας στις αρχές Αυγούστου για να αποτρέψει τους ασθενείς με Covid-19 και όσους βρίσκονται σε καραντίνα από την είσοδο σε χώρους υψηλού κινδύνου. Οι αρχές πιέζουν να συνδέσουν το σύστημα κάρτας εμβολίων του Χονγκ Κονγκ με την εφαρμογή Leave Home Safe πιο αποτελεσματικά, εντοπίζοντας τα μολυσμένα άτομα με κόκκινο κωδικό και δίνοντας στις αφίξεις σε καραντίνα έναν κίτρινο κωδικό, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη άτομα που δεν εντόπισε.

Ξεχωριστά, το Χονγκ Κονγκ θα απαιτήσει από τους ταξιδιώτες στην πόλη να συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό έντυπο δήλωσης υγείας πριν επιβιβαστούν σε πτήση, χωρίς να τους επιτρέπει πλέον να κάνουν τα χαρτιά μετά την προσγείωση, σε μια προσπάθεια να καταστήσει τη διαδικασία πιο αποτελεσματική, ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση. Κυριακή. Το νέο σύστημα θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου σε δοκιμαστική βάση. Εκτός από τις τυπικές λεπτομέρειες υγείας και άφιξης, οι επιβάτες πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό εμβολιασμού και αριθμό αναφοράς για διαμονή σε ξενοδοχείο σε καραντίνα, προκειμένου να λάβουν τον κωδικό QR που απαιτείται για να επιβιβαστούν σε μια πτήση στον οικονομικό κόμβο της Ασίας, δήλωσε η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι κινεζικές αρχές ζητούν συγγνώμη για την εισβολή σε σπίτια λόγω covid-19

Ζητήθηκε από τους κατοίκους του Πεκίνου να φορούν βραχιόλια παρακολούθησης καραντίνας για την COVID, προκαλώντας κατακραυγή

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]

Στη Μάλτα 9 ηγέτες χωρών του Ευρωπαϊκού νότου αναζητούν λύσεις για το μεταναστευτικό - Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αλλά και η κοινή στάση στο ζήτημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν, οι εννέα ηγέτες εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν, επίσης, τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.