ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τροφές σύμμαχοι των αρθρώσεων

Τροφές σύμμαχοι των αρθρώσεων

Οι πόνοι στις αρθρώσεις αποτελούν ένα σοβαρό καθημερινό εμπόδιο και κρατούν αρκετούς ανθρώπους μακριά από ευχάριστες, καθημερινές δραστηριότητες. Συνδυαστικά με την αγωγή και τις συμβουλές που θα δώσει ο γιατρός για την αποτελεσματική διαχείριση του πόνου, χρειάζεται να ακολουθείτε και σωστή διατροφή.

Δείτε τέσσερις τροφές που ενισχύουν την υγεία των αρθρώσεων:

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο, και ιδιαίτερα το ποιοτικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δρα ευεργετικά για την καρδιά, τον εγκέφαλο αλλά και τον σκελετό και τις αρθρώσεις.

Σταφύλια

Σύμφωνα με μελέτες μια μερίδα σταφύλια 252 γραμμαρίων την ημέρα μπορεί να μειώσει τους δείκτες φλεγμονής στο σώμα σε διάστημα μόλις 3 εβδομάδων. Αυτή η θετική επίδραση οφείλεται κυρίως στις αντιοξειδωτικές ουσίες που παρέχει το φρούτο.

Καρύδια

Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιφλεγμονώδη Ω-3 λιπαρά οξέα και παράλληλα παρέχουν σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε και χαλκό ενώ θεωρείται ότι περιορίζουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

Μπρόκολο

Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, καθώς έχει αποδεδειγμένα αντικαρκινική δράση και παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Όσον αφορά την αρθρίτιδα, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.