ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το σκόρδο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Το σκόρδο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Oι γυναίκες που τρώνε πολύ συχνά σκόρδο διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

Μια έρευνα μεγάλης κλίμακας, η ΄΄Iowa Women’s Health Study΄΄, ασχολήθηκε με την παρουσία του σκόρδου, των φρούτων και των λαχανικών στην δίαιτα 41.000 γυναικών μέσης ηλικίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν συστηματικά σκόρδο, φρούτα και λαχανικά είχαν 35% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η αλισίνη, το δραστικό συστατικό του σκόρδου, έχει αποδειχτεί ως η αιτία για την αποτελεσματικότητα του σκόρδου. Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν φρέσκο ωμό σκόρδο έχουν αισθητά λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνους στο στομάχι, στο παχύ έντερο, στον οισοφάγο, στο πάγκρεας και στο στήθος.

Σιγουρευτείτε πως το σκόρδο που θα χρησιμοποιήσετε είναι βιολογικό και αφού το καθαρίσετε και το κόψετε, αφήστε το για 15 λεπτά πριν το καταναλώσετε, έτσι ώστε να απελευθερωθεί το ένζυμο αλινάση.

Με την συνεργασία της Αθηνάς Ρούντου, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΒSc Επιστημονική Διευθυντρια ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Κατερίνης & Λάρισας, Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, www.logodiatrofis.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα πιο περίεργα φαγητά που τρώνε σε όλο τον κόσμο;

Βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία νευρολογικών παθήσεων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρακάς: Πώς βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου του στομάχου;

Αρακάς: Η συμπερίληψη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως ο αρακάς στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της γενικής υγείας σας και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως ο καρκίνος του στομάχου.

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.