ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το ιχθυέλαιο βοηθά στη ρύθμιση της πείνας

Το ιχθυέλαιο βοηθά στη ρύθμιση της πείνας

Η σωστή διατροφή είναι θέμα συζήτησης όλο τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι, όπως γινόταν κάποτε. Έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση ιχθυέλαιου αντί χοιρινού λίπους βοηθά στη ρύθμιση της πείνας.

Πλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να προσέχουν τι τρώνε, τόσο από αισθητικής άποψης (λιγότερα κιλά), όσο και από άποψης υγείας.

Κατά πόσο όμως είναι εύκολο να συγκρατούμε το μυαλό μας, από τις σκέψεις λουκούλλειων γευμάτων; Μια έρευνα από την γειτονική Ιταλία δείχνει ότι μπορεί το μυαλό να τιθασευτεί…

Συγκεκριμένα, η μελέτη υποστηρίζει ότι μια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να κάνει το μυαλό να αγωνιά στο τι θα φάει. Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση ιχθυελαίου αντί χοιρινού λίπους, μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά ως προς αυτό.

Κοινώς, αν θέλετε να χάσετε βάρος, μείνετε μακριά από τα κορεσμένα λιπαρά. Η κατανάλωση αυτών των τύπων λιπαρών τροφίμων επηρεάζει ένα τμήμα του εγκεφάλου, που ονομάζεται υποθάλαμος, που βοηθά στη ρύθμιση της πείνας.

Κάψουλες από ιχθυέλαιο

Κάψουλες από ιχθυέλαιο

Το λίπος προκαλεί μία φλεγμονή, που εμποδίζει τον εγκέφαλο να ελέγχει την πρόσληψη τροφής. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι αγωνίζονται να ελέγχουν πόσο τρώνε, πότε να σταματήσουν και τι είδους φαγητό να φάνε – συμπτώματα που εμφανίζονται στην παχυσαρκία.

Η μελέτη διαπίστωσε, με δοκιμές σε αρουραίους, ότι ένα γεύμα πλούσιο σε κορεσμένο λίπος, μειώνει τη γνωστική λειτουργία ενός ατόμου, και αυτό σημαίνει ότι του καθιστά πιο δύσκολο, τον έλεγχο των διατροφικών συνηθειών του.

«Αυτές τις μέρες, το βασικό μέλημα του κόσμου είναι πόσο επιδρά η διατροφή μας, στην ευημερία μας. Παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφής στο μεταβολισμό έχουν μελετηθεί ευρέως, λίγα είναι γνωστά για τις επιπτώσεις στον εγκέφαλο». εξήγησε η καθηγήτρια Marianna Crispino και η καθηγήτρια Maria Pina Mollica από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης Federico II.

Τα κορεσμένα λίπη βρίσκονται στο λαρδί (χοιρινό λίπος), στο βούτυρο και στα τηγανητά τρόφιμα. Τα ακόρεστα λίπη είναι πλούσια σε τρόφιμα όπως τα ψάρια, το αβοκάντο και το ελαιόλαδο.
Η κατανάλωση ιχθυελαίου αντί χοιρινού λίπους κάνει μια σημαντική διαφορά. Η έρευνα δείχνει ότι η εγκεφαλική λειτουργία παραμένει φυσιολογική και καταφέρνει να συγκρατηθεί από την κατανάλωση περισσότερων τροφών απ’ όσο χρειάζεται.

«Η διαφορά ήταν πολύ σαφής και ήμασταν έκπληκτοι που καθορίσαμε την επίπτωση μιας λιπαρής διατροφής, επάνω στον εγκέφαλο. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν, ότι όσο περισσότερο ενημερωμένοι είμαστε για το είδος του λίπους που καταναλώνουμε, αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και την πρόληψη πολλών μεταβολικών νοσημάτων», καταλήγει η καθηγήτρια Crispino.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα πιο περίεργα φαγητά που τρώνε σε όλο τον κόσμο;

Βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία νευρολογικών παθήσεων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρακάς: Πώς βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου του στομάχου;

Αρακάς: Η συμπερίληψη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως ο αρακάς στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της γενικής υγείας σας και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως ο καρκίνος του στομάχου.

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.