ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το ελαφρύ γάλα συνδέεται με λιγότερο σπλαχνικό λίπος

Το ελαφρύ γάλα συνδέεται με λιγότερο σπλαχνικό λίπος

Το σπλαχνικό λίπος είναι αυτό που περιβάλλει τα όργανα του σώματος στην κοιλιακή περιοχή και έχει συνδεθεί με υψηλότερα ποσοστά καρδιομεταβολικής νόσου, σε αντίθεση με το υποδόριο λίπος που είναι πιο αδρανές.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο μελέτησαν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και ορισμένων δεικτών σωματικής σύνθεσης σε πάνω από 12.000 ενήλικες (ηλικίας 30 έως 65 ετών) που συμμετείχαν στη μελέτη Fenland.

Οι καθημερινές μερίδες των διαφόρων γαλακτοκομικών προϊόντων αξιολογήθηκαν από τα ερωτηματολόγια συχνότητας φαγητού. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν σαρώσεις ακτίνων Χ διπλής ενέργειας και υπέρηχοι για τη μέτρηση της σύστασης του σώματος των συμμετεχόντων. Αυτοί οι δείκτες περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, την αναλογία του σπλαχνικού λίπους προς στον υποδόριο λιπώδη ιστό. Η κατανάλωση των γαλακτοκομικών προϊόντων συνολικά αλλά και αυτών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, δεν συσχετίστηκαν με κανένα δείκτη σωματικής σύνθεσης, όταν ελήφθησαν υπόψη και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία. Οι επιστήμονες βρήκαν όμως ότι το ελαφρύ γάλα συνδέεται με λιγότερο σπλαχνικό λίπος.

Συγκεκριμένα, τα ευρήματα έδειξαν ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά την ημέρα συνδέεται με υψηλότερη άλιπη μάζα σώματος (330 γραμμάρια κατά μέσο όρο).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.