Διατροφή

Το αλάτι δημιουργεί έλκος;

Το αλάτι δημιουργεί έλκος;


Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι ένα παθογόνο μικρόβιο, που έχει τη δυνατότητα να επιβιώνει στο όξινο περιβάλλον του στομαχιού και του δωδεκαδάκτυλου και το οποίο ευθύνεται σε ποσοστά 90% για την πρόκληση έλκους στο δωδεκαδάκτυλο και 80% για το έλκος στομάχου. Το αλάτι δημιουργεί έλκος;

“Απαντήσεις δίνει στο www.Life2day.gr η Νικόλ Τσιάνη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc-Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Χολαργός-Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Νεότερες έρευνες από το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών της Μπεθέσδα του Μέριλαντ στις Η.Π.Α, ανακάλυψαν ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις αλατιού στο στομάχι προάγουν την ενεργοποίηση γονιδίων του ελικοβακτηρίδιου, που το καθιστούν περισσότερο επιθετικό και επικίνδυνο αυξάνοντας την παθογόνο δράση του. Έτσι, υπάρχει ακόμη ένας σοβαρός λόγος, για να τρώμε κάθε μέρα μόνο την ποσότητα του αλατιού που χρειαζόμαστε (ποσότητα που περιέχεται σε 1 κουταλάκι του γλυκού, δηλαδή περίπου 5 γραμμάρια). Εκτός από την υψηλή πίεση, τα καρδιακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, το υπερβολικό αλάτι στη διατροφή μας φαίνεται ότι προάγει και τη δημιουργία έλκους στο στομάχι και στο δωδεκαδάκτυλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι περισσότεροι άνθρωποι με καρδιοπάθεια καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες νατρίου 

Το ρόδι είναι ένας σύμμαχος κατά της αναιμίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι καλύτερο να τρώτε πολλά μικρά γεύματα ή λιγότερα  και μεγαλύτερα;

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να ευδοκιμήσουν στη ρουτίνα και τη δομή της κατανάλωσης πολλών μικρών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ άλλοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι λιγότερα μεγαλύτερα γεύματα ταιριάζουν καλύτερα στον τρόπο ζωής τους.

Τα Κεράσια είναι σύμμαχοι για γερά κόκαλα

Κόκκινα κεράσια: Ενσωματώνοντας κόκκινα κεράσια στη διατροφή σας, μπορείτε να συμβάλετε στην προώθηση της υγείας των οστών και στη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις.

10 οφέλη από την κατανάλωση χυμού λάχανου

Χυμός λάχανου: Ο χυμός λάχανου προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω του πλούσιου διατροφικού του προφίλ, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.

Φτιάχνοντας ένα kids friendly χορτοφαγικό γεύμα

Χορτοφαγικό γεύμα: Η δημιουργία ενός γεύματος λαχανικών φιλικό προς τα παιδιά μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και ικανοποιητικός τρόπος για να μυήσετε τα παιδιά σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.