ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τέσσερις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού

Τέσσερις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού

Χειμώνιασε για τα καλά και η κατανάλωση μελιού αποτελεί την ιδανική επιλογή για τα ροφήματά μας για να μαλακώσει το λαιμό μας, αλλά δεν είναι αυτός ο μοναδικός τρόπος που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές υπερτροφές που βρίσκεται σε κάθε σπίτι και χαρίζει νοστιμιά σε φαγητά και ροφήματα. Δείτε τα πιο σημαντικά οφέλη του και βάλτε το στη διατροφή σας, υπολογίζοντας πάντα πως μια κουταλιά αποδίδει περίπου 65 θερμίδες.

1. Έγκαυμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι αν καείτε και το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό. Δρα ως αντιβακτηριακό και ηρεμεί το δέρμα. Απλώστε ένα παχύ στρώμα μελιού στο έγκαυμα και αφήστε το να δράσει. Φυσικά αν πρόκειται για σοβαρό έγκαυμα δεν αρκεί το μέλι και πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας.

2. Καταπολέμηση ακμής

Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του μελιού συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ακμής. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση μελιού στο πρόσωπό σας, όπως κάνετε με τη μάσκα προσώπου. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3. Ενίσχυση πεπτικού

Το μέλι είναι πολύ ευεργετικό για το πεπτικό σύστημα. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητές του, εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και βοηθά στις μυϊκές συσπάσεις του εντέρου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσκοιλιότητα.

4. Κάνει καλό στην καρδιά

Η συχνή κατανάλωση μελιού ενδέχεται να έχει θετική επίδραση και σε παράγοντες που σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως συμβάλλει στη μείωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης και έχει μια σχετική επίδραση στη γλυκόζη του αίματος, την ινσουλίνη και τα επίπεδα λιπιδίων σε σχέση με τη γλυκόζη ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αρακάς: Πώς βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου του στομάχου;

Τι να κάνετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.