ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τέλος στις ενοχές, το τυρί κάνει καλό στην καρδιά

Τέλος στις ενοχές, το τυρί κάνει καλό στην καρδιά

 

Λατρεύετε τα τυριά αλλά έχετε ενοχές γιατί έχουν πολλές θερμίδες; Καταλήγετε να διαλέγετε τυριά με λίγα λιπαρά επειδή θέλετε να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό βάρος. Πιστεύετε ότι η κατανάλωση τυριών κάνει κακό στην υγεία; Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε! Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Journal of Nutrition η κατανάλωση τυριού κάνει καλό στην καρδιά μας.

Οι ερευνητές του Κρατικού Πανεπιστημίου Penn αποφάσισαν να μελετήσουν την επίδραση που έχει το τυρί στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής αποκάλυψαν ότι τα γαλακτοκομικά -για την ακρίβεια αυτά που υπάρχουν στο τυρί-έχουν μία θετική επίδραση στην καρδιά μας, αφού οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά του γάλακτος βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος στο σώμα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι επιστήμονες ήθελαν να σιγουρευτούν ότι τα επίπεδα του νατρίου στο τυρί δεν ακυρώνουν τα οφέλη των γαλακτοκομικών. Για να το εξακριβώσουν, ζήτησαν από μία ομάδα συμμετεχόντων να φάνε αληθινό τυρί ενώ σε μία άλλη ομάδα ζήτησαν να καταναλώσουν τυρί σόγιας και πρέτζελ, περιέχοντας όλα τα ίδια επίπεδα νατρίου. Το αποτέλεσμα; Η ομάδα που έφαγε το τυρί είχε καλύτερη πίεση αίματος.

Επιπρόσθετα, η διατροφική αξία του τυριού όμως δεν περιορίζεται μόνο στα παραπάνω, καθώς περιέχει και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τη διατήρηση ισχυρής μνήμης. Επίσης αποτελεί εξαιρετική πηγή σεληνίου, ενός συστατικού με πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και επιπλέον έχει φανεί ότι ασκεί προστατευτική δράση έναντι κάποιον μορφών καρκίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.