Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε μία εξαιρετική τεχνική για να δημιουργήσεις ένα τέλειο πρωινό η δεκατιανό η απογευματινό και άκρως υγιεινό που μπορεί να σε συντροφεύει χειμώνα , καλοκαίρι και να κάνεις πολύ καλό στον οργανισμό σου. Τα κύρια συστατικά του είναι η βρώμη, τα φρούτα και οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε και σας αρέσει.
Παρακάτω σας αναλύουμε τα υλικά που θα χρειαστείτε αλλά και τα βήματα που θα κάνετε για την εκτέλεση της συνταγής. Η οποία είναι εξαιρετικά εύκολη, αλλά και γρήγορη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε :
- 175 γραμμάρια quinoa
- ½ βανίλια pod , διάσπαση και σπόρους ξυσθεί έξω, ή το εκχύλισμα βανίλιας 0,5 κουταλάκι
- 15 γραμμάρια καρύδας
- 4 κουταλιές της σούπας chia
- 125γρ γιαούρτι καρύδας
Για το κάλυμμα (για εξυπηρέτηση 2)
- 125 γρ. Γιαούρτι καρύδας
- 280g μεικτά καλοκαιρινά μούρα , όπως φράουλες, σμέουρα και βατόμουρα
- 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα (προαιρετικά)
Μέθοδος
ΒΗΜΑ 1
- Ενεργοποιήστε το quinoa εμποτίζοντας όλη τη νύχτα σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα, στραγγίξτε και ξεπλύνετε το quinoa με ένα λεπτό κόσκινο (οι κόκκοι είναι τόσο μικροί που θα ξεπλυθούν με χοντρό).
ΒΗΜΑ 2
- Συμπληρώστε το quinoa σε ένα τηγάνι και προσθέστε τη βανίλια, την κρέμα καρύδας και 600 ml νερό. Καλύψτε το τηγάνι και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Ανακατέψτε το chia με άλλα 300 ml νερό και μαγειρέψτε απαλά για 3 λεπτά περισσότερο. Ανακατέψτε την κατσαρόλα γιαούρτι καρύδας. Κουτάλι το μισό κουάκερ σε ένα μπολ για άλλη μια μέρα. Θα διατηρηθεί για 2 ημέρες καλυμμένο στο ψυγείο. Σερβίρετε το υπόλοιπο κουάκερ με ένα άλλο δοχείο γιαουρτιού, τα μούρα και τα αμύγδαλα, αν θέλετε.
ΒΗΜΑ 3
- Για να πάρετε το κουάκερ άλλη μια μέρα, ρίξτε σε μια κατσαρόλα και αναθερμάνετε απαλά, με γάλα ή νερό. Γεμίστε με φρούτα για παράδειγμα, φέτες πορτοκαλιού και σπόρους ροδιού.
Ακολουθεί βίντεο με συνταγές από την Βρώμη