Το πέστο αβοκάντο είναι μια υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό πέστο με βασιλικό και κάσιους. Είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προσφέροντας μια κρεμώδη υφή που αναδεικνύει τη γεύση των ζυμαρικών. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε μια νόστιμη πιατέλα ζυμαρικών με πέστο αβοκάντο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά:
- 250 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ. σπαγγέτι ή πέννες)
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 50 γρ. φρέσκο βασιλικό
- 30 γρ. καρύδια (ή κουκουνάρι)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. παρμεζάνα (ή άλλο τυρί, προαιρετικά)
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
- Μαγείρεμα Ζυμαρικών: Βράστε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήστε λίγο από το νερό τους πριν τα στραγγίξετε.
- Προετοιμασία Πέστο: Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε το αβοκάντο, τον φρέσκο βασιλικό, τα καρύδια, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν η υφή είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά.
- Συνδυασμός: Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα ζυμαρικά με το πέστο. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν τα ζυμαρικά ομοιόμορφα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με την προτίμησή σας.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με επιπλέον καρύδια και φρέσκο βασιλικό αν επιθυμείτε.
Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη, υγιεινή και γεμάτη γεύση! Το πέστο αβοκάντο προσφέρει μια κρεμώδη υφή και θρεπτικά συστατικά, κάνοντάς την ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Καλή όρεξη!