Διατροφή

Τρόφιμα : Διαχειριστείτε το άγχος μέσω της διατροφής

Τρόφιμα : Διαχειριστείτε το άγχος μέσω της διατροφής

Τρόφιμα : Σας βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τροφές που θα σας βοηθήσουνε να διαχειριστείτε το άγχος σας.

Το άγχος είναι μια από τις πιο διαδεδομένες συνθήκες ψυχικής υγείας, επηρεάζοντας περίπου το 7,6 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι ένας όρος ομπρέλας που χρησιμοποιείται για να περιγράψει διάφορες διαταραχές – όπως γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, κοινωνικό άγχος και φοβίες – και γενικά χαρακτηρίζεται από συνεχή συναισθήματα έντασης, ανησυχίας και νευρικότητας που μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινή ζωή.

Σολομός

 • Ο σολομός μπορεί να είναι ευεργετικός για τη μείωση του άγχους.
 • Περιέχει θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγεία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων εικοσαπεντανοϊκό οξύ .Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των νευροδιαβιβαστών ντοπαμίνης και σεροτονίνης, τα οποία μπορούν να έχουν χαλαρωτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες .
 • Η βιταμίνη D έχει επίσης μελετηθεί για τα θετικά αποτελέσματα στη μείωση του άγχους και των καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Μια μετα-ανάλυση του 2020 έδειξε ότι η συμπλήρωση βιταμίνης D συσχετίστηκε με χαμηλότερα ποσοστά αρνητικών διαταραχών της διάθεσης .
Χαμομήλι
 • Το χαμομήλι είναι ένα βότανο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους.
 • Περιέχει τόσο αντιοξειδωτικές όσο και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με το άγχος .
 • Αν και οι μηχανισμοί δεν είναι σαφείς, το χαμομήλι πιστεύεται ότι βοηθά στη ρύθμιση των νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με τη διάθεση όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και το γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ.
 • Ενώ αυτά τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα, οι περισσότερες μελέτες έχουν διεξαχθεί για εκχύλισμα χαμομηλιού. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για την αξιολόγηση των αντι-άγχους επιδράσεων του τσαγιού χαμομηλιού, το οποίο καταναλώνεται συνήθως.

 • Η ενσωμάτωση κάποιας μαύρης σοκολάτας στη διατροφή σας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για τη μείωση του άγχους.
 • Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονόλες, όπως η επικατεχίνη και η κατεχίνη, οι οποίες είναι φυτικές ενώσεις που δρουν ως αντιοξειδωτικά.
 • Αυτά τα φαινόμενα μπορεί να σας επιτρέψουν να προσαρμοστείτε καλύτερα στις αγχωτικές καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε άγχος και άλλες διαταραχές της διάθεσης.
 • Ο ρόλος της μαύρης σοκολάτας στην υγεία του εγκεφάλου μπορεί απλώς να οφείλεται στη γεύση της, η οποία μπορεί να είναι παρηγορητική για όσους έχουν διαταραχές της διάθεσης .

Ακολουθεί βίντεο για την διατροφή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενδομητρίωση : Συμβουλές για καλή σεξουαλική ζωή

Πέντε σημάδια ότι η προπόνησή σας είναι αποτελεσματική

Όνειρα : Οιωνοί του μέλλοντος η απόδοση στρεσιογόνων καταστάσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να τρώτε όταν κάνετε winter sports;

Διατροφή: Ακολουθούν μερικές στρατηγικές για να βελτιστοποιήσετε τη διατροφή σας και να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χειμώνα!