Διατροφή

Τρόφιμα : Διαχειριστείτε το άγχος μέσω της διατροφής

Τρόφιμα : Διαχειριστείτε το άγχος μέσω της διατροφής

Τρόφιμα : Σας βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τροφές που θα σας βοηθήσουνε να διαχειριστείτε το άγχος σας.

Το άγχος είναι μια από τις πιο διαδεδομένες συνθήκες ψυχικής υγείας, επηρεάζοντας περίπου το 7,6 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι ένας όρος ομπρέλας που χρησιμοποιείται για να περιγράψει διάφορες διαταραχές – όπως γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, κοινωνικό άγχος και φοβίες – και γενικά χαρακτηρίζεται από συνεχή συναισθήματα έντασης, ανησυχίας και νευρικότητας που μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινή ζωή.

Σολομός

 • Ο σολομός μπορεί να είναι ευεργετικός για τη μείωση του άγχους.
 • Περιέχει θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγεία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων εικοσαπεντανοϊκό οξύ .Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των νευροδιαβιβαστών ντοπαμίνης και σεροτονίνης, τα οποία μπορούν να έχουν χαλαρωτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες .
 • Η βιταμίνη D έχει επίσης μελετηθεί για τα θετικά αποτελέσματα στη μείωση του άγχους και των καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Μια μετα-ανάλυση του 2020 έδειξε ότι η συμπλήρωση βιταμίνης D συσχετίστηκε με χαμηλότερα ποσοστά αρνητικών διαταραχών της διάθεσης .
Χαμομήλι
 • Το χαμομήλι είναι ένα βότανο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους.
 • Περιέχει τόσο αντιοξειδωτικές όσο και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με το άγχος .
 • Αν και οι μηχανισμοί δεν είναι σαφείς, το χαμομήλι πιστεύεται ότι βοηθά στη ρύθμιση των νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με τη διάθεση όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και το γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ.
 • Ενώ αυτά τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα, οι περισσότερες μελέτες έχουν διεξαχθεί για εκχύλισμα χαμομηλιού. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για την αξιολόγηση των αντι-άγχους επιδράσεων του τσαγιού χαμομηλιού, το οποίο καταναλώνεται συνήθως.

 • Η ενσωμάτωση κάποιας μαύρης σοκολάτας στη διατροφή σας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για τη μείωση του άγχους.
 • Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονόλες, όπως η επικατεχίνη και η κατεχίνη, οι οποίες είναι φυτικές ενώσεις που δρουν ως αντιοξειδωτικά.
 • Αυτά τα φαινόμενα μπορεί να σας επιτρέψουν να προσαρμοστείτε καλύτερα στις αγχωτικές καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε άγχος και άλλες διαταραχές της διάθεσης.
 • Ο ρόλος της μαύρης σοκολάτας στην υγεία του εγκεφάλου μπορεί απλώς να οφείλεται στη γεύση της, η οποία μπορεί να είναι παρηγορητική για όσους έχουν διαταραχές της διάθεσης .

Ακολουθεί βίντεο για την διατροφή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενδομητρίωση : Συμβουλές για καλή σεξουαλική ζωή

Πέντε σημάδια ότι η προπόνησή σας είναι αποτελεσματική

Όνειρα : Οιωνοί του μέλλοντος η απόδοση στρεσιογόνων καταστάσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Μοσχάρι κρέας οφέλη: Πόσο ωφέλιμο είναι το κόκκινο κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι στη διατροφή μας; Ποια η προτεινόμενη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση & γιατί;

Πλούσια τα θρεπτικά συστατικά της ντομάτας - Γιατί να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η ντομάτα ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα «χρυσό μήλο», για το κίτρινο ή το πορτοκαλί χρώμα που είχε τότε η ώριμη ντομάτα. Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.