ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

ΠΟΥ: Μείωση της ζάχαρης στη διατροφή μας

ΠΟΥ: Μείωση της ζάχαρης στη διατροφή μας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σχετικά με τα ποσοστά ζάχαρης που πρέπει να καταναλώνουν οι ενήλικες και τα παιδιά. Η νέα έκθεση του ΠΟΥ, επισημαίνει την δραστική μείωση της ζάχαρης από την διατροφή μας, ως πρόληψη για χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της παχυσαρκίας αλλά και της φθοράς των δοντιών.

Συγκεκριμένα, οι κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ κάνουν λόγο περιορισμό στο 10% των θερμίδων που προσλαμβάνει καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός, δηλαδή περίπου 50 γραμμάρια ή 12 κουταλιές του γλυκού για τους ενήλικες. Μάλιστα, αν μειωνόταν στο 5% των θερμίδων θα ήταν ακόμα καλύτερα!

«Ο λόγος που δίνουμε έμφαση στη ζάχαρη είναι ότι πραγματικά έχουμε δει το σημαντικό ρόλο που παίζει στην αύξηση του βάρους και την παχυσαρκία, ενώ αποτελεί μια σημαντική ανησυχία για την υγεία σε πολλές χώρες» δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Διατροφής για την Υγεία και την Ανάπτυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Δρ . Francesco Branca.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εν λόγω συστάσεις του ΠΟΥ, αφορούν κατά κύριο λόγο την Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη αλλά και την Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς πώς μπορεί να περιορίσει την ζάχαρη στη διατροφή του. Για να μάθεις, κάνε κλικ ΕΔΩ.

Στον αντίποδα, μια άλλη μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει πως, σε ό,τι αφορά την παχυσαρκία, η ζάχαρη δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού σε διάστημα 48 ετών η κατά κεφαλήν κατανάλωση θερμίδων αυξήθηκε κατά 600 θερμίδες, από τις οποίες μόνο οι 40 προέρχονται από ζάχαρη. Επομένως, λιγότερη ζάχαρη δεν σημαίνει κατ’ανάγκη χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας. Για να μάθεις περισσότερα, κάνε κλικ ΕΔΩ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νηστεία: Μια απλή και θρεπτική συνταγή με φακές χωρίς ελαιόλαδο

Εύκολα πιάτα για υγιεινή διατροφή όλη την εβδομάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.

Ένας νόστιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας!

Βερίκοκα: Ενσωματώνοντας τα βερίκοκα στη διατροφή σας, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση με βάρος, μπορείτε να κάνετε πολύ δρόμο για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή για τα επόμενα χρόνια!

Ο καφές βοηθάει στην καύση λίπους;

Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Ωστόσο, για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να συνδυαστεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διατροφολόγων και διαιτολόγων;

Οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι (RDs) είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες με συγκεκριμένα προσόντα και πιστοποιήσεις. Ρυθμίζονται από επαγγελματικούς φορείς και πρέπει να τηρούν έναν κώδικα δεοντολογίας. Οι διατροφολόγοι μπορεί να μην έχουν το ίδιο επίπεδο ρύθμισης ή τυποποίησης στις πρακτικές τους και ο τίτλος "διατροφολόγος" μπορεί να χρησιμοποιείται ευρύτερα.

Τα οφέλη του μελιού με άδειο στομάχι

Μέλι: Η κατανάλωση μελιού με άδειο στομάχι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενσωματώσουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες στην καθημερινότητά μας. Μπορεί να βελτιώσει την πεπτική μας λειτουργία, να μας δώσει ενέργεια και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πώς να ξεκινήσετε την δίαιτα Dukan;

Δίαιτα Dukan: Η δίαιτα Dukan χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις: τη φάση της επίθεσης, τη φάση της "κρουαζιέρας", τη φάση της ενοποίησης και τη φάση της σταθεροποίησης. Κατά τη φάση της Επίθεσης, τρώτε κυρίως άπαχη πρωτεΐνη και περιορίζεστε σε ορισμένα λαχανικά

Τα βερίκοκα ως ένας σύμμαχος κατά της αναιμίας

Βερίκοκα: Τα βερίκοκα είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και βιταμίνης C, καθιστώντας τα ιδανικά για την πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας. Επιπλέον, παρέχουν μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία.

Ιταλική συνταγή ζυμαρικών με λουκάνικο

Αυτό το ιταλικό ζυμαρικό με λουκάνικο είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Το γευστικό λουκάνικο σε συνδυασμό με την κρεμώδη σάλτσα και τα τρυφερά ζυμαρικά συνθέτουν ένα χορταστικό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε μέρα της εβδομάδας.