ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιες τροφές «ανταγωνίζονται» τη μπανάνα σε κάλιο

Ποιες τροφές «ανταγωνίζονται» τη μπανάνα σε κάλιο

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι οι μπανάνες περιέχουν περισσότερο κάλιο από κάθε άλλη τροφή.  Κι όμως αυτό δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα παρέχει λιγότερο από 10% της ποσότητας που χρειαζόμαστε σε ημερήσια βάση. Ένας ενήλικας χρειάζεται 4.700 mg την ημέρα και μια μπανάνα παρέχει περίπου 420 mg. Υπάρχουν όμως άλλες τροφές που «ανταγωνίζονται» τις μπανάνες σε κάλιο. Αυτές είναι:

1. Κίτρινη κολοκύθα

 Ένα φλιτζάνι παρέχει 582 mg καλίου.

2. Φασολάκια σόγιας

 Ένα φλιτζάνι παρέχει 676 mg καλίου. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών, αφού παρέχει όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για μυϊκή ανάπτυξη.

3. Πατάτες

Μια γλυκοπατάτα παρέχει 542 mg καλίου, ενώ μια λευκή 941 mg. Τόσο η γλυκοπατάτα όσο και η λευκή πατάτα είναι επίσης καλές πηγές βιταμίνης Α.

4. Σέσκουλο

 Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο σέσκουλο παρέχει 961 mg καλίου. Το λαχανικό είναι επίσης πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες Α, Κ και C.

5. Παντζάρι

 Ένα φλιτζάνι παρέχει 518 mg καλίου. Είναι επίσης καλή πηγή φυλλικού οξέος, μαγγανίου, χαλκού, φυτικών ινών, μαγνησίου, φωσφόρου, βιταμίνης C, σιδήρου και βιταμίνης Β6.

6. Σάλτσα ντομάτας

 Ένα φλιτζάνι παρέχει 728 mg καλίου.

7. Καρπούζι

 Δύο φέτες παρέχουν 641 mg καλίου. Επίσης, το λυκοπένιο που περιέχει το καρπούζι έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.