ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποια είναι η σχέση των Ελλήνων με τα φρούτα και τα λαχανικά

Ποια είναι η σχέση των Ελλήνων με τα φρούτα και τα λαχανικά

Το ένα τρίτο των Ελλήνων, 15 ετών και πάνω, δεν καταναλώνει ημερησίως φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με στοιχεία του 2014, που δημοσίευσε χθες η Eurostat.

Το 62% καταναλώνει μεταξύ μιας και τεσσάρων μονάδων, ενώ μόλις το 7,8% του πληθυσμού καταναλώνει περισσότερες από πέντε μονάδες ημερησίως. Αυτή ωστόσο είναι η ενδεδειγμένη κατανάλωση, σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή εκστρατεία «5 την ημέρα», η οποία βασίζεται σε σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι τα άτομα θα πρέπει να καταναλώνουν τουλάχιστον 400γρ. φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Πρωταθλητές στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποδεικνύονται οι Βρετανοί, με 33% του πληθυσμού να καταναλώνει, τουλάχιστον πέντε φρούτα και λαχανικά ημερησίως. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 14,1%. Η μικρότερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εντοπίζεται στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, όπου περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού (65,1% και 58,6%, αντίστοιχα) δεν τα προτιμά σε ημερήσια βάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.