Διατροφή

Μπριζόλα πρωτεΐνη: Μπριζόλες και πατάτες με σάλτσα πράσινης πιπεριάς

Μπριζόλα πρωτεΐνη: Μπριζόλες και πατάτες με σάλτσα πράσινης πιπεριάς
Μπριζόλα πρωτεΐνη: Φέρτε τη γαλλική κουζίνα στο σπίτι σας, δημιουργώντας απλές και νοστιμότατες συνταγές. Μία από αυτές είναι οι μπριζόλες με πατάτες και σάλτσα πράσινης πιπεριάς. Θα ξετρελαθείτε με τη γεύση τους, αλλά και την εικόνα τους.

Η γαλλική κουζίνα εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης σε πάρα πολλούς ανθρώπους αλλά και σε πάρα πολλούς σεφ ανά τον κόσμο. Τα θεσπέσια εδέσματα της γαλλικής κουζίνας έχουν μπει για τα καλά στην ζωή και στην καθημερινότητά μας και δεν είναι τυχαίο. Η παρακάτω συνταγή μπριζόλας με σάλτσα πιπεριάς είναι σίγουρο ότι θα σας σαγηνεύσει.

Μπριζόλες με πατάτες και σάλτσα πιπεριάς

Αυτή η κατά τα άλλα, απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή είναι εμπνευσμένη από την κλασική γαλλική κουζίνα μπιστρό, γι’ αυτό μην χάνετε χρόνο και δοκιμάστε να την φτιάξετε χρησιμοποιώντας:

  • 55 γραμμάρια κονσέρβας κόκκους πράσινης πιπεριάς σε άλμη, στραγγισμένοι
  • 1/4 φλιτζάνι 60 ml κόκκινο κρασί
  • 4 x 200 γραμμάρια μοσχαρίσιες μπριζόλες φιλέτο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι 125 ml μοσχαρίσιο κύβο ή φυσικό ζωμό
  • 1/2 φλιτζάνι 120 gr κρέμα γάλακτος
  • Πατάτες τηγανιτές
  • ρόκα
  • ψιλοκομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός, για το σερβίρισμα

Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα, παρά μόνο να βάλετε σε ένα μπολ τους κόκκους πιπεριού και το κρασί και να τα αφήσετε για 5 λεπτά. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτρο ψήσιμο ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μεταφέρετε σε ζεστό πιάτο και αφήστε το σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί όσο φτιάχνετε τη σάλτσα με κόκκο πιπεριού.

Πώς να ετοιμάσετε μια τη σάλτσα πράσινης πιπεριάς;

Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέστε το πιπέρι και το κρασί στο τηγάνι και σιγοβράστε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το κρασί. Προσθέστε την κονσομέ και την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει και να μειωθεί. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε πιάτα σερβιρίσματος με τις πατάτες και τη ρόκα. Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες και πασπαλίστε με μαϊντανό. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​μαϊντανό, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε όλα τα σούπερ μάρκετ αλλά και σε ανθοπωλεία.