Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτολέτες μανιταριών: Φτιάχνοντας πεντανόστιμες γεμιστές κοτολέτες μανιταριών

Κοτολέτες μανιταριών: Φτιάχνοντας πεντανόστιμες γεμιστές κοτολέτες μανιταριών

Κοτολέτες μανιταριών: Οι κοτολέτες μανιταριών αντιπροσωπεύουν μια χορτοφαγική παραλλαγή της συνταγής με βάση το κρέας.


Οι κοτολέτες μανιταριών αντιπροσωπεύουν μια χορτοφαγική παραλλαγή της συνταγής με βάση το κρέας. Επιπλέον, αποδεικνύουν την ευελιξία των μανιταριών, τα οποία, ανάλογα με τον τύπο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως καρύκευμα για τα πρώτα πιάτα, ως συνοδευτικά ή ως γέμιση για κρέπες και άλλες νόστιμες παρασκευές. Με λίγα λόγια, κάθε συνταγή έχει το δικό της μανιτάρι!

Υλικά για 4 τεμάχια

300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

200 γρ. γλυκιά πρόβολα

2 αυγά

150 γρ. τριμμένο πεκορίνο

1 τούφα μαϊντανό

4 κλαδάκια θυμάρι

Μισή σκελίδα σκόρδο

1 φρέσκια πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

Τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Φυστικέλαιο

 

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε οριζόντια κόβοντας μέρος από τα κοτσάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να κολλήσουν καλά τα δύο μισά της κοτολέτας και να συγκρατηθεί η γέμιση μέσα τους μόλις ψηθεί.

Κόβουμε επίσης το τυρί πρόβολα σε φέτες πάχους 1 εκ., σε μέγεθος κατάλληλο για να περιέχεται ανάμεσα σε δύο μανιτάρια σχηματίζοντας ένα είδος σάντουιτς. Στη συνέχεια κλείνουμε το τυρί σε φέτες μέσα σε δύο μανιτάρια.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξεφλουδισμένο θυμάρι, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα πάντα.

Σε αυτό το σημείο, πρώτα περνάμε κάθε μανιτάρια στο αλεύρι, φροντίζοντας, μετά στο μείγμα των αυγών, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.

Ρίχνουμε το φυστικέλαιο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε, μετά βουτάτε τις κοτολέτες λίγες κάθε φορά και αφήνουμε να τηγανιστούν για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ωραίες και χρυσαφένιες.

Σε αυτό το σημείο, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.

 

Συμβουλές

Για να αποκτήσετε κοτολέτες ίδιου σχήματος, προσέξτε να επιλέξετε μανιτάρια ίδιου μεγέθους.

Σκεφτείτε ότι ο χρόνος μαγειρέματος των μανιταριών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πάχος τους.

Όπως πάντα όταν πρόκειται για τηγανητά φαγητά, το ιδανικό θα ήταν να καταναλώνονται τα μανιτάρια κατευθείαν, όταν είναι ακόμα ζεστά. Αν σας περισσέψει όμως, μπορείτε να τα διατηρήσετε για μια-δυο μέρες στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο και να τα ξαναζεστάνετε στο φούρνο πριν τα σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πικάντικο γιαούρτι

Ποια φαγητά πρέπει να δοκιμάσετε αν βρεθείτε στην Κύπρο;

Πώς να παραμείνετε υγιείς και δυνατοί κατά τη διάρκεια της νηστείας;

Δοκιμάζοντας τα πιο νόστιμα πιάτα του Μετσόβου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon