Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτολέτες μανιταριών: Φτιάχνοντας πεντανόστιμες γεμιστές κοτολέτες μανιταριών

Κοτολέτες μανιταριών: Φτιάχνοντας πεντανόστιμες γεμιστές κοτολέτες μανιταριών

Κοτολέτες μανιταριών: Οι κοτολέτες μανιταριών αντιπροσωπεύουν μια χορτοφαγική παραλλαγή της συνταγής με βάση το κρέας.

Οι κοτολέτες μανιταριών αντιπροσωπεύουν μια χορτοφαγική παραλλαγή της συνταγής με βάση το κρέας. Επιπλέον, αποδεικνύουν την ευελιξία των μανιταριών, τα οποία, ανάλογα με τον τύπο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως καρύκευμα για τα πρώτα πιάτα, ως συνοδευτικά ή ως γέμιση για κρέπες και άλλες νόστιμες παρασκευές. Με λίγα λόγια, κάθε συνταγή έχει το δικό της μανιτάρι!


Υλικά για 4 τεμάχια

300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

200 γρ. γλυκιά πρόβολα

2 αυγά

150 γρ. τριμμένο πεκορίνο

1 τούφα μαϊντανό

4 κλαδάκια θυμάρι

Μισή σκελίδα σκόρδο

1 φρέσκια πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

Τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Φυστικέλαιο

 

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε οριζόντια κόβοντας μέρος από τα κοτσάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να κολλήσουν καλά τα δύο μισά της κοτολέτας και να συγκρατηθεί η γέμιση μέσα τους μόλις ψηθεί.

Κόβουμε επίσης το τυρί πρόβολα σε φέτες πάχους 1 εκ., σε μέγεθος κατάλληλο για να περιέχεται ανάμεσα σε δύο μανιτάρια σχηματίζοντας ένα είδος σάντουιτς. Στη συνέχεια κλείνουμε το τυρί σε φέτες μέσα σε δύο μανιτάρια.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξεφλουδισμένο θυμάρι, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα πάντα.

Σε αυτό το σημείο, πρώτα περνάμε κάθε μανιτάρια στο αλεύρι, φροντίζοντας, μετά στο μείγμα των αυγών, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.

Ρίχνουμε το φυστικέλαιο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε, μετά βουτάτε τις κοτολέτες λίγες κάθε φορά και αφήνουμε να τηγανιστούν για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ωραίες και χρυσαφένιες.

Σε αυτό το σημείο, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.

 

Συμβουλές

Για να αποκτήσετε κοτολέτες ίδιου σχήματος, προσέξτε να επιλέξετε μανιτάρια ίδιου μεγέθους.

Σκεφτείτε ότι ο χρόνος μαγειρέματος των μανιταριών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πάχος τους.

Όπως πάντα όταν πρόκειται για τηγανητά φαγητά, το ιδανικό θα ήταν να καταναλώνονται τα μανιτάρια κατευθείαν, όταν είναι ακόμα ζεστά. Αν σας περισσέψει όμως, μπορείτε να τα διατηρήσετε για μια-δυο μέρες στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο και να τα ξαναζεστάνετε στο φούρνο πριν τα σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πικάντικο γιαούρτι

Ποια φαγητά πρέπει να δοκιμάσετε αν βρεθείτε στην Κύπρο;

Πώς να παραμείνετε υγιείς και δυνατοί κατά τη διάρκεια της νηστείας;

Δοκιμάζοντας τα πιο νόστιμα πιάτα του Μετσόβου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon